Ajde ena ocena tekme:
Obramba: Precej solidna s Handanovićem na čelu, plaval je predvsem Cesar, najbrž vprašanje motivacije, ker ni šel na vsak skok tako kot treba it, tudi zamudil pri prejetem golu.
Sredina: Krhin in Kirm svetla točka, ostali sivo...
Napad: Dedič - njega se mi sploh ne da komentirat, ker se mi zdi da bi kak branilec precej bolje odigral v napadu. Teče in giblje se sicer vredu, osnove nogometa so mu pa malo tuje. Strelja preveč na silo, podaja premočno, sprejem tako tako, pade pa ob vsaki šansi ko jo ima. Pa naj bi bil v dobri formi baje. Pretrdo nogo ma za napadalca. On je bočni branilec če mene vprašaš. Če zgledaš ko Di Caprio, še ne pomeni da jih boš skos zabijal.
Kar je blo negativnega včeraj: Škoti so dobro zapiral prostor in ni šlo toliko z globinskimi podajami, pa so zato naši nabijali žoge napre. Povsem voda na mlin škotov. Naj držijo žogo in čakajo na nasprotnikovo napako oziroma šibko točko. Imaš 90 minut za to da jo najdeš, pa če se tačas skos podajata Brečko in Handanović zaradi mene. Tu smo s temi dolgimi žogami precej izgubili na posesti, ki bi morala biti višja.
Kar je bilo pozitivno: Kirm - na njega v prejšnji vlogi lahko kar pozabimo. Slaviša je njega par let nazaj naredil za najboljšega vezista lige in mislim da se je to že začelo kazati. Ne samo zaradi gola, tudi žogo je znal zadržat ko je bilo treba, vredu centeršut, dobri prodori, izsiljevanje kotov, prekrškov, itd...
Jokič in Brečko sta bila neštetokrat ob nasprotni gol-avt liniji, kar me je res pozitvno presenetlo. Iz ene take akcije je padel tudi gol. Jokič je odigral za moje pojme fantastično, Brečkotu ne manjka veliko do tega.
Borbenosti jim tudi ne gre očitati, tudi Birsa se je precej boril.
Vučkić - takoj se je pokazalo, da ma zaupanje s strani fantov, kar je najbolj pomembno pri mladcih. V Newcastlu namreč tega nima v takšni meri. Za moj okus je 30 minut odigral s precejšno mero samozavesti in predrznostjo.. Če bo v Cardiffu redno igral in v naslednji sezoni v Newcastlu oz. kje drugje, ne vidim razloga zakaj ne bi mogel postat standarden.
Kaj je manjkalo - še kakšen od mladih namesto Iliča, Matiča, Mavriča. Tudi Jasmin Handanovič pomoje lahko odstopi svoje mesto komu drugemu. No, razen če je v oporo svojemu bratrancu

To je reprezentanca in naj igrajo najboljši, ne glede na leta in izkušnje.
LP!