NZS

Debatirajte o reprezentanci Slovenije
Odgovori
gramoznica
Prispevkov: 235
Pridružen: 15. Jun 2013 07:39

Re: NZS

#41

Odgovor Napisal/-a gramoznica » 10. Jul 2016 10:41

Očitno glih izvajajo menjavo strani. :) Bo zgleda danes.

Uporabniški avatar
iniesta
Prispevkov: 413
Pridružen: 20. Dec 2011 16:01
Klub: ND Gorica
Kraj: Primorska

Re: NZS

#42

Odgovor Napisal/-a iniesta » 10. Jul 2016 11:19

Eko, sedaj je že nova.
GREMO PLAVI, PROTI NOVI ZMAGI!!!
Tim Matavz> Po srcu sem 'plav'. Gorica je tista opcija!

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: NZS

#43

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 10. Jul 2016 11:47

Mja, vidim. Meni ni všeč, niti ne vem, kaj je vsebinsko novega. Se mi zdi isto kot prej, samo druga postavitev.

Kar se tiče osnovnih informacij niti zgodovine ni več, ali pa ne najdem (prej to http://www.nzs.si/nzs/predstavitev-nzs/zgodovina).

Glavna sprememba je ta, da so prvoligo dali gor in ukinili posebno stran. S tem žal niso dvignili vsebine nižjih lig na isti nivo, kvečjemu zmanjšali za prvo ligo (arhiv, albumi ipd.).
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

makrajnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 10. Jul 2016 12:13

Re: NZS

#44

Odgovor Napisal/-a makrajnik » 10. Jul 2016 12:39

Viator&Vektor napisal/-a:Mja, vidim. Meni ni všeč, niti ne vem, kaj je vsebinsko novega. Se mi zdi isto kot prej, samo druga postavitev.

Kar se tiče osnovnih informacij niti zgodovine ni več, ali pa ne najdem (prej to http://www.nzs.si/nzs/predstavitev-nzs/zgodovina).

Glavna sprememba je ta, da so prvoligo dali gor in ukinili posebno stran. S tem žal niso dvignili vsebine nižjih lig na isti nivo, kvečjemu zmanjšali za prvo ligo (arhiv, albumi ipd.).

Pozdravljeni,

Sicer mi ni v navadi, da se udeležujem razprav na forumih, ampak sem se v tem primeru odločil narediti izjemo.

Najprej hvala, da ste si vzeli nekaj trenutkov, da ste si ogledali novo spletno mesto NZS. Pred vami je prvi del obsežne prenove, ki ima tudi vsebinsko ogromno novega, čeprav drži, da je ta faza prenove narejena predvsem zaradi prehoda na novo platformo, nov design in z željo, da naredimo stran privlačno predvsem preko mobilnih naprav, ki predstavljajo že skoraj 50% današnjega spletnega obiska.

Se pa ne morem strinjati s pripombo, da smo zmanjšali prvo ligo in da nismo ponudili ničesar novega za ostale lige. Tekmovanja se seveda še niso začela, zato so določene tabele že prazne, vendar če v zgornjem desnem kotu izberete drugo sezono, boste hitro videli, da na arhive nikakor nismo pozabili. Res je, da imamo nekaj težav z uvozom podatkov 3. SNL, vendar bo to v naslednjih dneh urejeno, absolutno pa pred začetkom lige.

Smo pa tako zaenkrat dobili statistične podatke lig, ki jih doslej nismo imeli (http://www.nzs.si/tekmovanja/?action=st ... d_menu=266), dobili smo podatke o igralcih, v katere nismo imeli vpogleda (http://www.nzs.si/tekmovanja/?action=ig ... alca=50952), tudi pogledov lestvice, ki ste jih bili doslej vajeni na prvaliga.si, bomo tam, kjer podatki obstajajo, prenesli tudi na nižja tekmovanja. Vsi podatki, ki so obstajali na prvaliga.si so arhivirani, vendar morda kakšnega še nismo prikazali, ker jih bomo v prihodnosti. Je pa vse vezano seveda na izbrano sezono.

Zgodovine nismo ukinili, ampak bo ta modul doživel korenitejšo spremembo. Zaenkrat je objavljena le krajša zgodovina A reprezentance, ostalo pa v prihodnjih mesecih.

Toliko zaenkrat. Vaših komentarjev bomo veseli, seveda pa objava prve faze spletne strani nikakor ne pomeni, da smo z razvojem zaključili. Preprosto nismo želeli več izgubljati uporabnikov zato, ker nismo imeli mobilne verzije na nivoju, želeli smo konsolidirati baze in zdaj, ko je ta del zaključen, se lahko osredotočimo tudi na novosti.

Hvala, ker nas spremljate in veseli bomo novih, konstruktivnih komentarjev. Slednje nam lahko pošljete tudi na urednistvo@nzs.si.

Lep pozdrav,
Matjaž Krajnik
Tiskovni predstavnik NZS.

gramoznica
Prispevkov: 235
Pridružen: 15. Jun 2013 07:39

Re: NZS

#45

Odgovor Napisal/-a gramoznica » 10. Jul 2016 13:13

Pozdravljeni,

Če smem bi podal eno pripombo. Osebno so mi spremembe kar všeč. Sem pa opazil eno zadevo pri statistiki igralcev, ki me nekoliko moti. Če pogledamo vaš primer Matica Črnica http://www.nzs.si/tekmovanja/?action=ig ... alca=50952 vidimo njegovo celotno statistiko od U15 naprej. To je fajn, ampak moti me pa grupiranje oz. pomanjkanje le tega. Namreč na koncu je skupni seštevek vseh nastopov, golov, kartonov itd iz vseh lig. Recimo dosti raje bi videl, da bi bili seštevki narejeni po ligah. Pogosto namreč iščem podatek koliko je kateri igralec odigral tekem v 1. SNL. Sedaj to iz tega seštevka ni razvidno (bi moral na roke seštevati po sezonah). Nekaj takega kot je na transfermarkt-u -> http://www.transfermarkt.de/matic-crnic ... saison=ges

makrajnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 10. Jul 2016 12:13

Re: NZS

#46

Odgovor Napisal/-a makrajnik » 10. Jul 2016 13:18

Pozdravljen,

Hvala za komentar. Ja, to je zadeva, ki bo urejena v prihodnjem tednu :) Torej spodaj bo pregledno razvrščeno v kateri selekciji je nastopil, da ne bomo mešali hrušk in jabolk :)

Lp
M

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: NZS

#47

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 10. Jul 2016 13:24

Hm ja, hvala za odgovor. Saj nisem rekel, da je stran slaba, samo glede na tiste večdnevne napovedi sem morda preveč pričakoval. Pohvale za trud vsekakor.
Smo pa tako zaenkrat dobili statistične podatke lig, ki jih doslej nismo imeli (http://www.nzs.si/tekmovanja/?action=st ... d_menu=266), dobili smo podatke o igralcih, v katere nismo imeli vpogleda (http://www.nzs.si/tekmovanja/?action=ig ... alca=50952)
To je super ja, uporaben vpogled v statistike vsekakor. Jaz sem samo bolj mislil na to, da podatki kot taki niso novi, veliko tega (če ne celo vse) kar tu omenjate je bilo na nek način že prej dostopno, samo sem si moral pač sam izračunati za vsak klub posebej oziroma za vsakega igralca poiskati za vsako sezono. Jaz sem bolj mislil, da ni nobenih novih tekmovanj dodanih v bazo, recimo 2.SNL pred letom 2000, ali pa 3.SNL za katerokoli prejšnjo sezono sploh (kar pravite da bo, super). Se pa zavedam, da je dosti dela s pretipkavanjem zapisnikov in tudi z vsem ostalim.

Jaz sem recimo pričakoval še takšen (http://www.prvaliga.si/tekmovanja/?acti ... d_menu=217) grafično-vsebinski prikaz za klube vsaj druge, če ne tretje lige (grbi, stadioni...), napovedani register nogometne infrastrukture, slike reprezentantov tudi za nazaj (profil takega igralca kot je Zahovič denimo nima slike), moštvene fotke ekip 1. in 2. lige, po možnosti tudi za prejšnje sezone, statistika 2.SNL 91-00, arhivsko funkcijo "primerjaj kluba", ki bi zajela vsa tekmovanja, vsaj nek seznam prvakov od 1920 do 91, podatki iz revij "naš nogomet" pred št. 1047 (ali e-verzije omenjenih številk, kar je lažje), predstavitve bivših predsednikov zveze (če ima že sedanji svojo podstran), predstavitev legendarnih sodnikov (Nikolić, Tauzes, Erlih, Kos...), trenerjev (Pišek...), igralskih legend (Oblak, Katanec, Mihelčič...) seznami dobitnikov priznanj in plaket NZS itd., kakšne poglobljene vsebinske tekste, denimo izbor top člankov iz prejšnjih številk Našega Nogometa itd. Saj pravim, morda pričakujem preveč, a vendarle gre za državno krovno organizacijo najbolj množičnega in najbolj popularnega športa pri nas in na svetu.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

makrajnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 10. Jul 2016 12:13

Re: NZS

#48

Odgovor Napisal/-a makrajnik » 10. Jul 2016 14:51

Pozdravljen,

Še enkrat hvala za komentar in razmišljanje. Nekaj vsebin, ki jih predlagate, smo že načrtovali in bodo pripravljene kmalu (oziroma v toku 2. in 3. faze), nekatere pa smo popolnoma spregledali in jih bomo preučili ter poskusili vključiti v omenjeni fazi prenove.

Hvala in lp,
Matjaž

ebutaljib
Prispevkov: 519
Pridružen: 29. Jun 2015 11:19

Re: NZS

#49

Odgovor Napisal/-a ebutaljib » 10. Jul 2016 16:24

Ko se klikne na določen klub in gre pod arhiv, bi lahko bli podatki vseh lig (pod okriljem NZS) in ne samo od tiste v kateri so trenutno. Da bi blo lepo razvidno kako je klub prehajal med ligami.

ebutaljib
Prispevkov: 519
Pridružen: 29. Jun 2015 11:19

Re: NZS

#50

Odgovor Napisal/-a ebutaljib » 12. Jul 2016 11:16

Upam da bo kdo naknadno še preveril stare lestvice in rezultate, ki jih vnašate. Ker zdaj marsikje ne štima, že število odigranih tekem v sezoni ne. Marsikje so duplikati ali pa je vnešeno ime kluba na dva različna načina, recimo Izola in MNK Izola, in to se potem odraža na lestvici. Poleg tega ne upoštevate pravil pri razvrščanju (najprej medsebojne tekme, šele nato gol razlika) tako da so tu napake. Recimo Zarica je lani v 2. SNL bila pred Ankaranom zaradi medsebojnih tekem, zdaj je pa razvrščeno na podlagi gol razlike (Ankaran pred Zarico)

Skratka, če že dajete gor zgodovino, potem naj bo taka kot je bila v resnici, ne pa je potvarjat! Ker drugače je brezveze, če se ne da zanest na to kar piše na vaši strani.

ebutaljib
Prispevkov: 519
Pridružen: 29. Jun 2015 11:19

Re: NZS

#51

Odgovor Napisal/-a ebutaljib » 16. Jul 2016 11:42

O kristus božji, zdaj se pa že blamirate :roll:
http://www.prvaliga.si/tekmovanja/?acti ... 1&prikaz=6

Maribor sezone 2004/05 na žalost ni končal na 4. mestu, ampak na rekordno nizkem sedmem mestu. Problem je ker vi kar nekaj not vnašate in potem generirate lestvice, ki pa nimajo blage veze z realnostjo

Lestvica za sezono 2004/05
http://www.prvaliga.si/tekmovanja/defau ... ezone=2005
Točke in gol diference so že prave, ampak liga je bila razdeljena na ligo za prvaka in ligo za obstanek, tak da je Maribor res dosegel več točk kot recimo Primorje, ampak Maribor je igral v ligi za obstanek, Primorje pa v ligi za prvaka tako da je bilo Primorje v resnici četrto :P

Pa če bi šlo samo za lestvico, bi še razumel, ampak da pri pregledu statistike zgodovine vseeno zapišete da je Maribor bil četrti, to pa je blamaža prve vrste.


Tak kot sem že v prejšnjem postu napisal, al naredite tak kot treba in petkrat preverite lestvice, ali pa raje kar vse odstranite. Tak kot je zdaj ne služi prav nobenemu namenu, kot samo delanju zmede in v končni fazi potvarjanju dejstev. To bi naj bila URADNA stran lige, torej človek pričakuje URADNE rezultate. Nekdo gre gledat na uradno stran lestvico, jo nekje objavi, drugi to kopirajo in dalje objavijo in potem bo čez čas to kar naenkrat postalo "dejstvo". In to iz čiste neumnosti oziroma malomarnosti.

Popravite al pa preprosto zbrišite. Nardite tak kot treba al pa raje nič. :deda:

makrajnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 10. Jul 2016 12:13

Re: NZS

#52

Odgovor Napisal/-a makrajnik » 19. Jul 2016 10:06

Pozdravljen,

Hvala za komentarje. Programer je večino že odpravil in popravil, sam pa z manjšim zaostankom odgovarjam tukaj.

Nikakor ni namen potvarjanje zgodovine, je pa dejstvo, da so bili v prekelosti podatki v različnih bazah in da smo dobili pogled, ki ga imamo zdaj, ko je vse na enem mestu, je bilo konsolidrati vse baze, ki so bile na NZS s tistimi na MNZjih, itd. In kolikor je različnih baz, vsaj toliko je različnih ljudi, ki so skozi različna obdobja vanje vnašali podatke. Skratka, želimo narediti red, ampak vemo, da to ne bo šlo čez noč in smo v obdobju, ko se tudi napake še najdejo in ko se, jih odpravimo v najkrajšem možnem času.

Vam bomo pa zelo hvaležni, če nas na te napake dobronamerno opozorite.

Hvala in lp,
Matjaž

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: NZS

#53

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 08. Avg 2016 09:06

Evo, če koga zanima, rtv je objavil en člančič o novem zakonu. http://www.rtvslo.si/sport/ne-spreglejt ... vci/399832

Sindikati imajo (z izjemo Stefanovića seveda) nekaj pametnih, njihov celotni dopis pa je v članku v linku (žal samo v angleščini). Avtor namreč očitno ne pozna najbolj sedanjih razmer, zato za tiste, ki vas bolj zanima, predlagam ta link. Sam sem se nakako prebil skozi in kar sem razumel se mi zdi vredu. Je pa res, da zakon "prekarnega" dela ne uzakonja na novo, ker je to stalna praksa, ampak ga zgolj potrjuje. Je pač tako kot na drugih področjih. Problemaični so še številni drugi aspekti, fokusiranost na olimpizem, fokusirianost na tehnično-meritveno znanost o športu z monopolom dif-ovskega vrtičkarstva, fokusiranost na reprezentančni šport, fokusiranost na trenersko-igralski kader itd. itd. kar javnost manj zanima. Meni se zdi problematično, da v debati politika/sindikati za večino žal velja to, da se znajo postaviti bodisi na stran klubov/društev (bomo forsirali sp-je, ne bomo plačevali nikakršnih davkov in prispevkov) ali pa na stran profi športnikov (prosto bomo prestopali, ne bomo plačevali izpisnic), nihče pa ne razume povezanosti in celotne slike, kjer je treba zadevo uskladiti v korist vseh, ki imajo radi šport. Tu ne gre za neke deležnike (kako neumna beseda), ki so eden proti drugemu, ampak bi moralo iti za skupno sfero. Glavni problem pa (vsaj za nas tu) kot rečeno, da se zakon ne posveča dovolj nogometu, najbolj popularnemu športu, katerega pomena za družbo slovenski politiki očitno žal ne razumejo.


btw, za Krajnika, če slučajno bere, ne vem v kakšni fazi je stran, ampak dva dni nazaj, ko sem nazadnje gledal, je bilo v nižjeligaških statistikah za pretekle sezone še polno napak. Če je ta sekcija že "dokončana", potem potrebuje še številne popravke, ki jih lahko tu naštejem. Tudi za prvo ligo še vedno niso uvedene lige za prvaka in obstanek (03/04, 04/05), vprašanje tudi kaj narediti s 94/95, ko je de facto v ligi igrala Slavija Vevče in ne Svoboda (slednja je igrala tedaj peto ligo), potem ko so par dni pred začetkom lige uspeli izvesti zamenjavo. Ne vem, kakšne pravne močke so bile zadaj, ampak če je (po NZS) prvo ligo igrala Svoboda, potem so drugo ligo tisto sezono igrale Vevče, ne pa Radeče, kar je spet totalno nelogično in prinese dodatne komplikacije. Kaj potem z Radečami in kako sta lahko kluba Vevče Donit Filter in Set Vevče (94/95 in 97/98) dva različna kluba?
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
nežmoiso
Prispevkov: 274
Pridružen: 18. Dec 2011 18:52

Re: NZS

#54

Odgovor Napisal/-a nežmoiso » 05. Sep 2016 15:00

Mene pa zanima, iz kje se črpajo statistični podatki za igralce v mobilni aplikaciji? Drugače :gor: .

Slika

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: NZS

#55

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 09. Sep 2016 15:54

Ob tem, ko ima Čeferin zdaj že večino in ko vsi mediji pišejo o tem, pa mene veliko bolj zanima nekaj drugega. Kdo bo v primeru zmage novi predsednik NZS, bodo takoj nadomestne volitve? Kdo so kandidati, favoriti, kakšne zakulisne informacije, karkoli?

Sam lahko tako na random navržem nekaj imen:
A. Zavrl
Glažar
Zahovič
F. Zavrl
Simič
Popović
Kacijan
Gros
Pavlin
Oražem
Gasior
Bučar
Jarc
Gradin
Udovič
...

O Čefetu pa so se razpisali tudi "njemački komunjari": http://www.spiegel.de/sport/fussball/ue ... 11506.html Newcomer vom Balkan :mrgreen:
Das Programm ist auch jetzt noch ziemlich dünn, eine Ansammlung von Allgemeinplätzen.
Ko vse na NZS pod njim.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

georg
Prispevkov: 104
Pridružen: 30. Apr 2014 14:42

Re: NZS

#56

Odgovor Napisal/-a georg » 10. Sep 2016 15:39

Viator&Vektor napisal/-a:Ob tem, ko ima Čeferin zdaj že večino in ko vsi mediji pišejo o tem, pa mene veliko bolj zanima nekaj drugega. Kdo bo v primeru zmage novi predsednik NZS, bodo takoj nadomestne volitve? Kdo so kandidati, favoriti, kakšne zakulisne informacije, karkoli?

Sam lahko tako na random navržem nekaj imen:
A. Zavrl
Glažar
Zahovič
F. Zavrl
Simič
Popović
Kacijan
Gros
Pavlin
Oražem
Gasior
Bučar
Jarc
Gradin
Udovič
...

O Čefetu pa so se razpisali tudi "njemački komunjari": http://www.spiegel.de/sport/fussball/ue ... 11506.html Newcomer vom Balkan :mrgreen:
Das Programm ist auch jetzt noch ziemlich dünn, eine Ansammlung von Allgemeinplätzen.
Ko vse na NZS pod njim.
Kako,da si izpustil navečja favorita, po moji oceni pravzaprav edina realna kandidata:
- Rade Mijatović
- Tomaž Vesel

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: NZS

#57

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 10. Sep 2016 18:24

Aha, kul. Saj sem napisal, da čisto ugibam. Sem mislil, da je Mijatović fokusiran samo na sodniške zadeve in pa tisto svojo firmo, Vesela pa niti ne poznam, a ne dela on nekaj na FIFI?
Sta pa kolikor razumem oba bolj kot ne ista linija kot Čeferin?

Edit: Čefe pravi, da Rade ne bo. "Zvezo zdaj vodi Radenko Mijatović, ki sem ga kot enega od podpredsednikov pooblastil, ker mu zaupam in je sposoben, prav pa je tudi, da sem s tem pooblastil nekoga, ki mi je vnaprej povedal, da ne bo kandidiral za predsednika, ker ne bi bilo prav, da predvolilne postopke vodi nekdo, ki je sam kandidat."
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

fuzbaler
Prispevkov: 90
Pridružen: 21. Avg 2015 12:36
Klub: Železničar Maribor
Kraj: Maribor

Re: NZS

#58

Odgovor Napisal/-a fuzbaler » 12. Sep 2016 17:28

Kaj pa Luka Elsner?
Bolje izdati knjigu nego prijatelja.

ice
Prispevkov: 84
Pridružen: 01. Jul 2015 18:02

Re: NZS

#59

Odgovor Napisal/-a ice » 12. Sep 2016 19:16

Glažar.

RobertH
Prispevkov: 224
Pridružen: 23. Maj 2016 20:04

Re: NZS

#60

Odgovor Napisal/-a RobertH » 12. Sep 2016 20:32

Morda celo Tugo Frajman naj bi kandidiral....

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti