NK Maribor

Debatirajte o Prvi slovenski ligi in o pokalu
Odgovori
Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: NK Maribor

#641

Odgovor Napisal/-a Pietro » 29. Avg 2013 09:40

Se strinjam z vsem s teboj Miki, razen s tem spodnjim citatom, mislim, da letošnji prihodi sploh niso bili slabi, še posebej zato, ker klub ni nič plačal za transfer igralca. Ker se mi že nasploh zdi, da so imeli vijoličasti vedno več sreče s tistimi, ki so v klub prišli zastonj, torej brez odškodnine, kot pa s tistimi, za katere so plačali nek znesek. Zdaj ali je to zaradi nekih pritiskov ali ne, češ za tebe smo plačali odškodnino, moraš pokazati več, je spet druga zgodba.

Mi je pa všeč razmišljanje o podpisih, to res ni slaba ideja. To bi se res moglo začet zbirat. Teh pet tisoč podpisov se komot zbere v Mariboru, kaj šele, če bi se zbiralo po celi Sloveniji...
miki napisal/-a:Torej ni nič narobe, če se gre v širšo rekonstrukcujo ekipe, potegne iz transferjev kolikor je pač mogoče in začne na novo. Seveda ob predpostavki, da se bo ZZ pri prihodih malo bolj potrudil kot v zadnjih primerih.

tilen89
Prispevkov: 442
Pridružen: 21. Dec 2011 10:59

Re: NK Maribor

#642

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 29. Avg 2013 10:49

Ni nekega pretiranega razočaranja po včerajšnji tekmi, Viktoria je bila enostavno boljša in si zasluži Ligo prvakov. Liga Evropa je super dosežek in iz tekmovalnega vidika dosti primernejša za Maribor.

Bo pa zagotovo zelo zanimivo do ponedeljka, ko se konča prestopni rok. Prestop kakšnega od zgoraj naštetih igralcev je že verjetno realiziran in bo verjetno kmalu uraden. Se strinjam, da bo malo osvežitve kadra koristilo ekipi.

miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Maribor

#643

Odgovor Napisal/-a miki » 29. Avg 2013 11:04

Pietro napisal/-a:Se strinjam z vsem s teboj Miki, razen s tem spodnjim citatom, mislim, da letošnji prihodi sploh niso bili slabi, še posebej zato, ker klub ni nič plačal za transfer igralca. Ker se mi že nasploh zdi, da so imeli vijoličasti vedno več sreče s tistimi, ki so v klub prišli zastonj, torej brez odškodnine, kot pa s tistimi, za katere so plačali nek znesek. Zdaj ali je to zaradi nekih pritiskov ali ne, češ za tebe smo plačali odškodnino, moraš pokazati več, je spet druga zgodba.
Lahko se mi tule prepiramo kaj je krivo, ali to da ni denarja, ali to da je domače tržišče izčrpano, ali to da MB nima razvite skavtske mreže....Rekel bi, vsega po malem, ampak v tem trenutku to niti ni bistveno, bistvene so posledice. In posledica je, da MB nima kapitalca ki bi delal razliko. Brez tega pa na tem nivoju ne gre, kar smo lahko videli v vseh pomembnih dvobojih zadnjih let; Dinamo, Plzen.....Mendiyi, Fajići in podobni lahko tresejo po domačih livadah, za evro uspehe pa rabiš kapitalce. Dobro Iličić je ekstremen primer za naše razmere, ampak že tam se je videlo, kakšno razliko lahko naredi kvaliteta, pa če tudi pride iz plaže....
Pietro napisal/-a: Mi je pa všeč razmišljanje o podpisih, to res ni slaba ideja. To bi se res moglo začet zbirat. Teh pet tisoč podpisov se komot zbere v Mariboru, kaj šele, če bi se zbiralo po celi Sloveniji...
Ampak je vseeno bolje, da bi se k temu pristopilo bolj na široko, zato ker ime tak predlog, ki bo imel več podpisov in podporo iz vse Slovenije večjo legitimnost in ga bodo v parlamentu jemali bolj resno. Lahko seveda NK MB prevzame pobudo med klubi, pravzaprav bi jo kot največji klub v državi moral, Viole pa med navijači, ampak treba je povabit še druge, ne le iz nogometa, tudi iz drugih športov. Recikmo Sekelj iz HDD Olimpije je večkrat jamral glede alkohola, ko se je primerjal z Medveščakom, ki vodi super marketinške kampanije s Panom. Prepričan sem, da bi tudi oni pristopili. Rokometni klub Celje Pivovarna Laško bi pristopil že zaradi sponzorja. In tako dalje. Vse poemmbne športne institucije se morajo združit proti tej Kerbovi neumnosti. Čeferin ima pa možnost, da preide od besed k dejanjem in nekaj naredi. Ima veliko odvetniško pisarno, cel kup strokovnjakov, naj napišejo pro bono zakon, ker imajo ustrezen know-how, ki ga klubi nimajo.

Pri privatizaciji klubov bo težje, sploh ker je na oblasti opcija, ki ne mara ničesar privatnega in ljubi vse družbeno. Verjetno bodo rekli, da privatizacija klubov pomeni konec športa, čeprav je resnica ravno obratna, če ne bo ptivatizacije smo obsojeni na amaterizem.
Pri stavnicah pa je praktično nemogoče, tam še veliko večji in močnejši niso uspeli, nenazadnje tudi bivši financ minister Šušteršič je želel deregulacijo stavništva, pa je pogorel, poizkušal je Pavlin pred leti z LEGALNO privatno stavnico, pa je pogorel, čeprav je imel določeno politično zalednje..... tako da pri stavnicah ne bi uspeli. Pri piru so pa realne možnosti. Namesto da se gremo samo kritiziranje kako je vse narobe ali pa neke vstaje, kjer se drobi in razbija, se mi zdijo predlogi zakonov, ki niso levi ali desni, ampak v korist nas vseh, prava oblika civilne družbe. Tu se moramo borit za boljšo ureditev, to je prava demokratična participacija, poslance, ki bi žeželi blokirat ta prizadevanja, pa na naslednjih volitvah pospremit iz parlamenta.

Uporabniški avatar
xpero39
Prispevkov: 470
Pridružen: 30. Jun 2012 21:06
Klub: NK Maribor
Kraj: Gornja Radgona

Re: NK Maribor

#644

Odgovor Napisal/-a xpero39 » 29. Avg 2013 11:38

Se strinajam z vsem kar je bilo rečeno v nekaj prejšnjih postih in mislim, da se vsi zavedajo dosega NKMB in da je sedaj iskanje krvica in podobnih stvari le kratkoročna zadeva zaradi strasti in bližine sanj, LP.

Glede Kebrovega zakona pa sem že sam govoril, da bi se lahko kaj organiziralo, vendar je res da potrebuješ nekoga z določenim respektom med javnostjo in nekoga s politčno močjo v vladi da ti vse skupaj uspe na čelu akcije.

Podpisi so še najmanjši problem, mislim da je problem če se to promovira preko navijaških skupin, ki so glavni razlog za obdražnje starega zakona. Sploh pa morajo tu biti neke politične moči iz OKS, saj mislim da bi klubi že prej to kaj spremenili če bi se dalo. Ta akcija se mora pravilno izvest in bo uspešna, če se zadeve lotijo/mo napačno pa bo spet minilo kar nekaj časa preden se bo zadeva lahko ponovno obudila in bo tako še nekaj klubov spravila pod rušo.

Sploh pa se je potrebno s temi problem (pivo,stavnice, privatizacija) lotiti ločeno, saj če hočeš preveč hitro, pogoriš.

Mislim, da bi se dalo ponovno dovolit točenje piva, če bi se to omejilo na sektorje kjer niso navijaške skupine, vendar je tukaj spet problem kako bi na to reagirale navijaške skupine in tudi sicer imaš proste prehode marsikje med sektorji tako, da nevem če bi to šlo skozi.

ratipok
Prispevkov: 551
Pridružen: 03. Jan 2012 19:23

Re: NK Maribor

#645

Odgovor Napisal/-a ratipok » 29. Avg 2013 15:28

xpero39 napisal/-a:Mislim, da bi se dalo ponovno dovolit točenje piva, če bi se to omejilo na sektorje kjer niso navijaške skupine, vendar je tukaj spet problem kako bi na to reagirale navijaške skupine in tudi sicer imaš proste prehode marsikje med sektorji tako, da nevem če bi to šlo skozi.
Ne razumem. Kaj natančno imajo navijaške skupine z (ne)točenjem piva na stadionih? To je le priročen izigovor podoben tistemu, da tuje stavnice ne smejo na področje Slovenije, ker bi se povečala odvisnost igranja iger na srečo (pri E-stavah tega seveda ni, ker oni to onemogočajo z tremi pari na listek -- to je včasih bil "uraden" izgovor in se ne zajebavam), čeprav so ravno e-stave edina stavnica katero poznam, da omogoča stavljanje tudi mladoletnim. Pivo točijo v državah, v katerih imajo neprimerno več težav z navijači kot pa v Sloveniji, v kateri je ligaško povprečje v prejšnji sezoni bilo nižje od 1.000 na tekmo. Netočenje piva na stadionu tudi ne doprinese nič k temu, da bi na stadionu se našel kaki pijan navijač ali gledalec, ker kdo se ima namen napiti pred tekmo si bo raje v Mercatoru/Tušu/Sparu.. ob stadionu kupil alkohol in se ga napil celo ceneje, kot če bi to storil na tribuni. Da ne omenjam tega, da nekateri klubi točijo pivo na svojih stojnicah pred samim stadionom, le na njem ne.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6582
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: NK Maribor

#646

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Avg 2013 15:51

Privatizacija je k****. Ali amaterizem, ali pa bo vse skupaj propadlo.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Maribor

#647

Odgovor Napisal/-a miki » 29. Avg 2013 20:21

Najprej bo propadlo, potem bo pa amaterizem. In potem boste nekateri blazno zadovoljni, ker samo da ne pride privatnik. Socializem na vsakem koraku.

Mimogrede, Viktoria je privaten klub. Pa Rijeka, od roba izpada iz HNL do evropske lige čez noč, ker ima gospoda z denarjem. Ampak ne, mi nočemo gospoda z denarjem, mi hočemo da je vse naše, družbeno, društveno, kaj nas briga, če smo zato v banani, samo da ni privatno, kaj šele od tujca. Kaj se bodo privatniki zdej tukaj kurčili in govorili, da je to njihovo, to je ja naše, klub je naš, podetja so naša, država je naša. Da nam bodo drugi potem pogoje postavljali pa pamet solili? To pa že ne. Ničesar ne damo!!!

Državo smo spravili na kant s to logiko, ne samo šport.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6582
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: NK Maribor

#648

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 30. Avg 2013 11:28

In kdo brani folku vlagat v društva? A Joc ni mogel vlagat v Factor mogoče? Lahko je, s tem da če bi klub takrat privatiziral, bi bilo zdaj konec vsega skupaj. Boli vas kurac za nogomet na Ježici, eni pa živimo tu okoli in nas tej klubi zanimajo. In zato jih ne damo nekim lopovom, ki bodo dve leti srali z nerealnimi ambicijami, spremenili vse od a do ž, nato pa bo vse skupaj propadlo. Rijeka pa je institucija za vse slovenske klube, s privatnikom ali brez.

Ok, en ali dva kluba v Slo. bi se morda dejansko lahko privatizirala, kar naj se pa naj igrata neko jugo/avstrijsko/bilokako ligo. Kaj pa ostali? Kaj, kako, s čim se bo privatiziral npr. Jadran Dekani? Pa ti klubi ničesar ne ustvarjajo, to so jebena športna društva, potrošne dejavnosti, ne pa klasični poslovni subjekti. Od tega ne bi mel nihče ničesar, razen če hočemo da nam vse lige postanejo filiale. Če ne bi rad spremljal slo. nogometa, bi rekel, ajde, sprivatizirajmo vse do konca, naj propade pa boste meli.

Kar se držav pa tiče pa ja, Mađarom gre super, ko so v tranziciji vse prec sprivatizirali. Jutri se preselim v fakin šehesfehervar... :nene:

Pa dovolj OT, se pač ne strinjamo, lahko pa se nadaljuje na kaki drugi temi.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
BOCo
Prispevkov: 1431
Pridružen: 29. Mar 2012 21:29
Kraj: Lendava

Re: NK Maribor

#649

Odgovor Napisal/-a BOCo » 30. Avg 2013 12:26

Viator&Vektor napisal/-a:Kar se držav pa tiče pa ja, Mađarom gre super, ko so v tranziciji vse prec sprivatizirali. Jutri se preselim v fakin šehesfehervar... :nene:

Pa dovolj OT, se pač ne strinjamo, lahko pa se nadaljuje na kaki drugi temi.
Madžari so ravno zaradi privatizacije ostali praktično brez vsega državnega premoženja. Kar še ni toliko problem, kot to da so posredno ostali brez večine naravnih bogastev (les, plin, ...)

Uporabniški avatar
janbuc
Prispevkov: 5895
Pridružen: 17. Dec 2011 18:44
Klub: FC Barcelona
Kraj: Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Re: NK Maribor

#650

Odgovor Napisal/-a janbuc » 30. Avg 2013 13:44

Skupina D:
RUBIN KAZAN
WIGAN
MARIBOR
ZULTE WAREGEM

miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Maribor

#651

Odgovor Napisal/-a miki » 30. Avg 2013 15:02

Viator&Vektor napisal/-a:Kaj pa ostali?
Nima smisla razpravljat, ker se jasno vidi, da pojma o privatizaciji nimaš ne o športni ne o gospodarski. Tole vprašanje "kaj pa ostali" najlepše ponazarja to dejstvo. Ne govorimo o ameriške sistemu profesionalnih lig, govorimo o privatizaciji. Če ti tega ne ločiš, če se ti ne zdi vredno pogledat primerov po Evropi, mi je zelo žal, ampak potem pač razprava ni smiselna.
Viator&Vektor napisal/-a: Rijeka pa je institucija za vse slovenske klube, s privatnikom ali brez.
:cast:

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6582
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: NK Maribor

#652

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 30. Avg 2013 17:41

Seveda poznam primere po Evropi, recimo primer Šibenika... Kar se tiče gospodarstva pa ravno jaz trdim, da gospodarski in športni subjekti niso isto. No, pa dovolj tem, se strijam, da ni smiselno.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Ceks
Prispevkov: 661
Pridružen: 18. Jan 2012 16:34

Re: NK Maribor

#653

Odgovor Napisal/-a Ceks » 30. Avg 2013 21:20

Mislim, da ima Maribor najlažjo skupino doslej in lahko še kako dvigne svoj klubski koeficient letos.
Vprašanje je s kakšno ekipo bodo nastopali. Odhodi so napovedani. Kajpa prihodi? Še 2 dni je čas...

Skupina D:
RUBIN KAZAN
WIGAN
MARIBOR
ZULTE WAREGEM

miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Maribor

#654

Odgovor Napisal/-a miki » 31. Avg 2013 11:22

Meni se skupina niti slučajno ne zdi lahka. Predvsem iz zadnjega bobna, kjer bi MB realno lahko iskal točke, je prišel eden izmed močnejših možnih nasprotnikov. Pustimo se presenetit ampak dvomim da bo MB presegel lansko biro točk. Kar se tiče koeficienta bo težko, kajti prva dva remija ali prva zmaga se ne štejeta v koeficient, vse kar je več od tega pa. Da bi MB lahko realno računal na nosilca v tretjem krogu naslednje leto, bi moral osvojiti ali dve zmagi ali pa zmago in dva remija, kar pa bo zelo težko.

Glede transferov se verjetno ne bo zgodilo nič pretreslivega. Pri prihodih glavni problem vidim v plačah. Ni problem pripeljat igralca, ki bi za to ekipo pomenil dodatno kvaliteto in bi bil free. Problem ga je plačat, tudi če bi MB takšno plačo še slučajno zmogel, se podrejo razmerja in če ne želiš kraha, se ti posledično kmalu dvigne celotna plačna masa. Tega pa si MB zagotovo ne more privoščit.

tilen89
Prispevkov: 442
Pridružen: 21. Dec 2011 10:59

Re: NK Maribor

#655

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 31. Avg 2013 13:46

Skupina je težka, ni pa atraktivna. Meni se zdi precej podobna skupini iz prve sezone igranja v Ligi Europa. Doma pričakujem, da bomo osvojili nekaj točk, gostovanja pa bodo zelo težka. Je pa veliko odvisno tudi od tega, kako resno bo Wigan vzel Ligo Europa. Njim je daleč najbolj pomembna ponovna uvrstitev v Premier League, vendar imajo zelo hudo konkurenco + zelo naporen ritem tekem.

Ceks
Prispevkov: 661
Pridružen: 18. Jan 2012 16:34

Re: NK Maribor

#656

Odgovor Napisal/-a Ceks » 31. Avg 2013 14:31

Na kratko:

Wigan = angleški drugoligaš, ki mu je glavni ciilj povratek v Premier League
Rubin Kazan = lani osvojili 6. mesto v sicer močni ruski ligi. Trenutno zasedajo 10.mesto
S.V. Zulte Waregem = Meni osebno povsem neznan klub. Lani so bili 2. v Belgijski ligi. Letos so trenutno 4.

Doseči vsaj 4 točke v taki skupini bi moral biti cilj in minimalni dosežek, če se želi Maribor z leti krepit...

miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Maribor

#657

Odgovor Napisal/-a miki » 31. Avg 2013 20:46

Maribor je v krizi, rekel bi da predvsem psihični. To kar so danes pokazali je SRAMOTA in kljub temu da nisem pristaš žvižganja menim, da je bilo tokrat upravičeno. Tako preko tiste stvari se pač ne igra.
Z ocenami Čačića bom še počakal do novega leta, kljub temu pa se zdi da so se nekateri s hvalospevi na njegov račun prenagljili. Eno pa je gotovo, ta ekipa rabi rekonstrukcijo, ker so očitno siti sami sebe, drug drugega, Maribora, Prve lige.....

tilen89
Prispevkov: 442
Pridružen: 21. Dec 2011 10:59

Re: NK Maribor

#658

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 31. Avg 2013 22:15

Zame pa so današnji žvižgi nerazumljivi. V zadnjih dveh tednih so igrali najpomembnejši tekmi v sezoni, ki sta zagotovo pustili fizične in psihične posledice. Gorica ima dobro ekipo, na to tekmo so se tudi zelo dobro pripravili, v MB so recimo prišli že včeraj.Še bolj nerazumljivi so mi pa žvižgi zaradi tega, ker smo danes šele prvič remizirali in to proti verjetno drugi najboljši ekipi v ligi ta trenutek.

Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: NK Maribor

#659

Odgovor Napisal/-a Pietro » 31. Avg 2013 22:32

Se strinjam s tabo tilen89. Še bolj nerazumljivi so mi pa pozivi nekaterih pacientov, ki zaradi remija pozivajo k menjavi trenerja. Jaz bi menjal oziroma odstavil takšne "navijače"... Danes pač ni šlo, a mariborska ekipa nima pravice do slabšega dneva? Za njimi je naporen teden oziroma kar mesec, če upoštevam še tekmo s Ciprčani. Nekje se morajo poznat vsi ti fizični in mentalni naporni...

miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Maribor

#660

Odgovor Napisal/-a miki » 01. Sep 2013 10:13

tilen89 napisal/-a:Zame pa so današnji žvižgi nerazumljivi.
No, očitno se Čačiću niso zdeli tako neupravičeni, če ne ekipe ne bi poslal na dodatno trimčkanje.

Kar se tiče Čačića še enkrat, neodgovorno je trenerja ali kovat v zvezde ali pošiljat nekam, dokler ne oddela vsaj pol leta. Zato jaz pred zimskim premorom o njem ne bom govoril in mislim, da bi bilo zdelo zdravo, če bi se vsi tega držali.

Mimogrede, tudi to tiščanje Filipoviča na branilca se mi zdi totalno mimo, ampak to itak ni krivda Čačića

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov