NK Olimpija Ljubljana

Debatirajte o Prvi slovenski ligi in o pokalu
Odgovori
Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Olimpija Ljubljana

#521

Odgovor Napisal/-a Golman » 14. Jul 2013 11:14

Djermanović je začel trenirat, ded bo kmalu nazaj, je mel zelo komplicirano poškodbo. Lovrečič zame glih ni kazal neke superiornosti v igri, da bi lahko rekel, da se Olimpiji kolca po njem, boljše bi bilo, da bi podpisali z Galešićem, ko je bil zastonj ampak ne... Dobro. Nekaj dobrih kreatorjev je tudi pri mlajših članih, ki pa rabijo izkušnje. Bomo videli kako bo vse skupaj funkcioniralo.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

Kekec
Prispevkov: 166
Pridružen: 18. Apr 2012 15:01
Klub: AS Pizzighettone

Re: NK Olimpija Ljubljana

#522

Odgovor Napisal/-a Kekec » 14. Jul 2013 12:37

Naslednje leto pa na naslov prvaka! :cast:
Lovrečič je deloval s Trifkovičem in Omladičem v vezni liniji izredno dobro. Meni osebno je izredno dober igralec, ki je vsaj za 2, če ne 3 klase boljši od zapitega Zajka. Zeba bo dober špiler Olimpiji za male tekme, ala Triglav, ko bo gurno žogo ali dve skozi in je to to. Meni osebno on nikoli ni bil dober igralec, v Mariboru je izstopal zato, ker so vsi okoli njega bili slabi.
Kar se pa tiče Bagariča. Proti Mariboru je prvi polčas deloval zelo dobro, Milca je kar nekajkrat prebil in poslal predložek v kazenski prostor. Mislim, da je trenutno on edina okrepitev Olimpije od teh, ko so prišli v klub. Za Etemeja ne vem, ker ga še nisem videl. Kar se pa tiče Djurkoviča. Ne vem, če je on neka klasa. Že njegov tek po igrišču mi ne sliči na nogometaša. Nogo vleče za sabo. Ni nek presežek. Eno je igrati za Triglav in zadevati, drugo pa za Olimpijo. Želel bi si močne Olimpije v ligi, a žal letos dvomim, da bodo dosegli kaj. Res, da je za njimi prva tekma v prvenstvu, a vendarle se mi zdi, da so ogromno izgubili z odhodom Lovrečiča in Nikezića. Sploh slednji jim je bil igralec in pol. Zeba in Djurković zame nista adekvatni menjavi za njiju. In kot sem že dejal, je Bagarič edina svetla točka, ob dejstvu, da še nisem videl igrati Etemeja, za Olimpijo. No, malce sem se razpisal, a to je le moj pogled na situacijo pri Olimpiji iz onstran Trojan. ;)

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Olimpija Ljubljana

#523

Odgovor Napisal/-a Golman » 14. Jul 2013 13:05

Se nekako strinjam. Verjetno se še Bagarić malce išče v novem okolju, prejšnjo sezono je odigral na nivoju. Mislim, da kvaliteto za Olimpijo ima. Za Djurkovića bom počakal vsaj pol sezone in potem komentiral. Zeba je pa popolni kiks Olimpije. Kdor ga je pripeljal ne vem o čemu je razmišljal. Saj pa včeraj je v prvem polčasu nekaj podal, tudi asistiral Trifkoviću iz kornera, če se ne motim, ampak, AMPAK, on ni igralec, ki bi delal razliko. Hja z odhodom Nikezića pa je Olimpija izgubila res kvalitetnega napadalca, njegova forma se je prejšnjo leto dosti stopnjevala, bil je res klasa. Kdo bo v tej sezoni blestel pa bomo videli, Šporar morda...
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

tilen89
Prispevkov: 442
Pridružen: 21. Dec 2011 10:59

Re: NK Olimpija Ljubljana

#524

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 14. Jul 2013 13:18

V prestopnem roku so zagotovo več izgubili kot pridobili. Zastonj sta klub zapustila Nikezič in Lovrečič, ki sta imela dobri sezoni, pripeljali pa niso nič pametnega. Mimogrede, a ni ta Eteme že bil na preizkušnji pozimi?
Iz članka, napisanega 28.1.13:
Trener Olimpije ni več računal na 20-letnega Kamerunca. Gabriel Junior Eteme Mbatama, sicer član francoskega Sochauxja, na pripravljalni tekmi s španskim četrtoligaškim klubom La Nucia (1:3) ni prepričal strokovnega vodstva, tako da je že zapustil tabor Olimpije.
Če pred pol leta ni bil dovolj dober, zdaj pa na enkrat je, verjetno ni za pričakovat, da bo delal neko razliko.

Aja, pa vsa čast tistemu, ki mu je včeraj uspelo naštet 1097 gledalcev na tekmi (podatek na prvaliga.si). Stadion je bil namreč sramotno prazen.

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Olimpija Ljubljana

#525

Odgovor Napisal/-a Golman » 14. Jul 2013 13:22

Imaš prav Tilen, to je ta Eteme, sam sem zelo skeptičen glede samega igralca, bomo pa videli. Se povsem strinjam s tabo glede prestopnega roka, ki pa še traja, ampak...
Človek, ki ima vpogled v prodajo kart in vse ostalo mi je že včeraj odgovoril glede omenjene številke gledalcev.
Izdane karte (C in vip)+sezonske+točno število GD nečlanov+GD člani+otroci (skupi 170 prištetih). Ni mi pa zgledal tolk :D
Torej tudi njemu ni zgledalo, da bi bilo na stadionu 1000 gledalcev. Jaz bi rekel tam okoli 300-500, tu nekje.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

kevo1414
Prispevkov: 154
Pridružen: 17. Jan 2012 17:39

Re: NK Olimpija Ljubljana

#526

Odgovor Napisal/-a kevo1414 » 14. Jul 2013 14:14

Čudno kako nekateri vidite nove okrepitve, ker jih jaz vidim ravno obratno. Bagarić, za mene, trenutno največje razočaranje. Đurkovića sem gledal že pri Triglavu in mislim, da iz njega še neki bo. Zeba pa je bil včeraj v prvem polčasu eden izmed najboljših pri Olimpiji. V drugem polčasu pa mrk. Pa ne samo njega, ampak celotne ekipe.

Trenutno mi nista dve stvari jasni. Prvič, zakaj se forsira Džafića? OK, včeri je dober odigral, oziroma tako bom rekel. Prvega gola mu ne pripisujem, pri penalu pa bom reku, da če bi Šeliga šel v pravo smer, bi penal branil. Na splošno je Šeliga boljši od Džafića in razen tega, da je Džafić kapetan ne vidim razlage zakaj začenja tekme prav on.
Druga stvar. Zakaj Valenčič pred Đurkovićem? Valenčiča desnica je toliko vredna, kot Vujičićeva leva in desna noga skupaj! Torej nič! Pa naj se še tako grozno sliši ampak dejansko je tako. Poizkusi Valenčiča, ko mu je branil Rozman, bi Đurković pospravil noter. Prav tako Valenčičev poizkus iz desetih metrov bi šel Đurkovićev strel vsaj v okvir vrat. To so dejstva. Razdrh je v tej začetni slabi zgodbi, vsaj zamene, še najmanjši krivec. V nadaljevanju tekme je napravil par dobrih, logičnih, menjav ki pa se, žal, niso obrestovala.

Zanima me zakaj smo tako padli v drugem polčasu? Prvi polčas smo odigrali dobro in razen prejetega gola iz prekinitve nismo naredili napake. V sredini smo dominirali, podaje so bile točne, ustvarjali smo si priložnosti! V drugem polčasu pa čisto nasprotje. Podaje Trifkovića, Ivelje in Zebe so postale netočne in nedomiselne. Igrali smo na horuk, nepovezano. In kar je najbolj žalostno, nismo si znali ustvariti priložnosti. To, kar nam je še pol ure nazaj uspevalo brez težav, nam v drugem polčasu ni. Zakaj je temu tako bi jaz pripisoval slabi kondicijski pripravljenosti. Če je res, nebi vedel ampak zdi se to najbolj logično. Je pa žalostno, ker niti Razdrh ne ve, zakaj prihaja do padcev v drugem polčasu.
Glavni problem je, da smo izgubili Nikezića. To, kar je on pomenil Olimpije in to kar je on naredil za Olimpijo, ne bodo naredili Zeba, Bagarić in Đurković skupaj! Točno tako! Problem je, ker Olimpija v zadnjih letih vlači okrepitve, ki to niso. To so samo novi ljudje na plačilnem seznamu. Niso neka dodana vrednost. Moje mnenja.

Uporabniški avatar
henry
Prispevkov: 23
Pridružen: 15. Jan 2012 13:03

Re: NK Olimpija Ljubljana

#527

Odgovor Napisal/-a henry » 14. Jul 2013 14:41

Za Zebo mislim, da je jasno, da je zelo slabo fizično pripravljen in zato padec v igri za ostale pa ne vem kaj je razlog.

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Olimpija Ljubljana

#528

Odgovor Napisal/-a Golman » 14. Jul 2013 15:16

Dejstvo je, da je Šeliga bolj izkušeni kot Džafić ampak sam menim, da je v ozadju predvsem to, da bi ga radi prodali in zaslužili nekaj denarja na njemu, MORDA. Verjetno pa tudi za to, ker je priljubljen med Dragonsi. Kar se tiče Valenčiča pa je stvar sledeča, zelo rad bi videl, da bi v isti priložnosti videl Djurkovića, verjetno bi tisto prvo šanso zadel. Ne vem, težko je govoriti če bi, me je pa presenetil izbor, da je Valenčič dobil priložnost pred Djurkovićem. Razdrha se tu ne sme iskati kot krivca, dokazal je že, da dela pametno, bolj je problem v glavah igralcev ali pa nekaj tretjega.
Kar se tiče Zebe pa je tako, v prvem polčasu ni bil odličen, bil je soliden, tu pa tam je lepo spravil skupaj globinsko podajo, predvsem Valenčiču je lepo podal, predložki so na nivoju ampak kaj več pa tudi nisem videl. V drugem polčasu so po penalu začeli malo bolj igrati, ampak kaj več jim tudi ni uspevalo. Menim, da manjka nek kreator igre, ker po penalu so pletli in pritiskali ampak brez idej. Rudar se je dobro branil.
Za vse ostalo se strinjam kevo.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: NK Olimpija Ljubljana

#529

Odgovor Napisal/-a Pietro » 14. Jul 2013 15:31

Meni je omenjeni Eteme odvečen prihod. Igralec sredine igrišča pa še tujec, za brezveze na plačilnem seznamu, ker verjetno glih za kikiriki ne igra. Po mojem mnenju bodo imeli Ivelja, Zeba in Vicente prednost pred njim, tako, da vprašanje koliko bo igral... Itak pa ima Olimpija na položaju defenzivnega vezista kar nekaj obetavnih nogometašev, recimo Božiča, Kapuna in Bajrića. Ivelja pa je itak zacementiran v prvi postavi, mislim, da je poleg Ćovila trenutno najbolji defenzivni vezist v Prvi Ligi.

Kar se tiče primerjav Lovrečič-Nikezić z Zeba-Đurković. Lovrečić je v navezi s Trifkovićem in Omladičem za moje pojme deloval zelo solidno, Nikezić pa je itak bil odličen napadalec, pa še Šporar je imel ob sebi izkušenega napadalca, od katerega je lahko pobral marsikaj koristnega, čeprav nista isti tip napadalca. Včerajšnje tekme sicer nisem gledal, ampak na superpokalnem obračunu je Zeba odigral zelo slabo, če nima kondicije, potem po mojem mnenju, boljše, da se ga špara za drugi polčas in naj potem naredi neko razliko.

Valenčič pač spada nekje v rang Bešića, morda malce višje, ampak on pač ni igralec za prvo postavo, pa še s Šporarjem sta dokaj podobno igralca, rajši te že vidim Đurkota v prvi postavi. Bagarić je v Kopru igral zelo dobro, mogoče pri Olimpiji rabi še nekaj časa.
Golman napisal/-a:Menim, da manjka nek kreator igre.
Saj Zeba je bil pripeljan kot kreator igre in zamenjava za Lovrečiča, ki je bil to pred njim. Ta Džafića se pa strinjam, pač domač igralec, priljubljen med navijači, mlajši, pa čeprav je tudi po mojem mnenju Šeliga boljši. Imata pa oba momente, ko kiksata, in ko neseta ven nemogoče... Grem stavit, da bo v ligi proti Mariboru priložnost zagotovo dobil Šeliga, ker proti njim ponavadi brani kot v znanstveno-fantastičnem filmu, nese ven nemogoče žoge.

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Olimpija Ljubljana

#530

Odgovor Napisal/-a Golman » 14. Jul 2013 15:47

Ma Zeba vem da je bil pripeljan kot kreator igre, pa kaj ima Olimpija od tega? Nič. Dobro, včeraj je nakazal s parimi podajami, kaj pa drugi polčas, ko je bilo treba nekaj odigrati, žoge davati napadalcem, takrat pa več ni bilo nobenega.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

NKCMC
Prispevkov: 1248
Pridružen: 20. Dec 2011 21:03
Klub: Nk Celje

Re: NK Olimpija Ljubljana

#531

Odgovor Napisal/-a NKCMC » 14. Jul 2013 17:56

Olimpiji se pozna, da nimajo Športnega direktorja - Ačimoviča! Zato pa so takšne okrepitve kot so... Verjetno je kr Rastoder kadroval letos al pa Konjević k nimata blage veze o fuzbalu..

kevo1414
Prispevkov: 154
Pridružen: 17. Jan 2012 17:39

Re: NK Olimpija Ljubljana

#532

Odgovor Napisal/-a kevo1414 » 14. Jul 2013 18:14

Ah, kadroval je Razdrh. No, vsaj mislim tako. Ne verjamem, da sta bila Konjević ali Rastodar.

Ceks
Prispevkov: 661
Pridružen: 18. Jan 2012 16:34

Re: NK Olimpija Ljubljana

#533

Odgovor Napisal/-a Ceks » 18. Jul 2013 12:24

Prenosa očitno ne bo.

Ali bo kakšen online stream ali morda kamera na stadionu ter možen ogled preko spletne strani kot je bilo to za tekmo Maribora.

Res izgleda kot da smo še v 20. stoletju, da ni možno porihtat prenosa evropske tekme na domačem stadionu. Na raznih športnih kanalih pa imamo tekme Portugalske in Ruske lige...

nogometninavijac
Prispevkov: 72
Pridružen: 24. Dec 2012 15:00

Re: NK Olimpija Ljubljana

#534

Odgovor Napisal/-a nogometninavijac » 18. Jul 2013 12:33

Ceks napisal/-a:Prenosa očitno ne bo.

Ali bo kakšen online stream ali morda kamera na stadionu ter možen ogled preko spletne strani kot je bilo to za tekmo Maribora.

Res izgleda kot da smo še v 20. stoletju, da ni možno porihtat prenosa evropske tekme na domačem stadionu. Na raznih športnih kanalih pa imamo tekme Portugalske in Ruske lige...
Nič zato. Pridi na tekmo. Pravi navijač bo tam.

Liverpool
Prispevkov: 98
Pridružen: 13. Sep 2012 14:18

Re: NK Olimpija Ljubljana

#535

Odgovor Napisal/-a Liverpool » 18. Jul 2013 15:36

nismo vsi z lj in okolice da bi šli na tekmo, drugače pa to akjs e dogaja glede prenosov naših klubov v evropi je katastrofa

Ceks
Prispevkov: 661
Pridružen: 18. Jan 2012 16:34

Re: NK Olimpija Ljubljana

#536

Odgovor Napisal/-a Ceks » 18. Jul 2013 22:57

Lepa prednost Olimpije po prvi tekmi. Obisk tribun glede na slab začetek sezone dokaj soliden (na ttx piše 1500 ljudi), v nasprotnem primeru bi to bil slab obisk.

Samo, da sedaj to ne zafuraj na povratni tekmo tako kot Celje.

miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Olimpija Ljubljana

#537

Odgovor Napisal/-a miki » 19. Jul 2013 13:41

Olimpija na žrebu dobila Dinamo 3. Precej neugoden žreb po mojem mnenju, prvič zato ker je Dinamova kvarnerska podružnica na papirju v tem trenutku objektivno zelo močna (za ta nivo), rekel bi drugi najmočnejši hrvaški klub in močnejša od vseh slovenskih, tudi Maribora, drugič pa zato, ker ima slovenski nogomet vsem dobro poznan kompleks pred Hrvati, to se kaže tako na prijateljskih kot uradnih, tako na klubskih kot reprezentančnih tekmah.

NKCMC
Prispevkov: 1248
Pridružen: 20. Dec 2011 21:03
Klub: Nk Celje

Re: NK Olimpija Ljubljana

#538

Odgovor Napisal/-a NKCMC » 19. Jul 2013 15:52

Rijeka je po mojem mnenju trenutno celo močnejša od Dinama. Nevem o kakšnem Dinamo 3 govoris ker ta dva kluba nimata nobene skupne točke, razen, da v Rijeki igra nekaj bivših igralcev iz Dinama...

miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Olimpija Ljubljana

#539

Odgovor Napisal/-a miki » 19. Jul 2013 16:02

NKCMC napisal/-a:Rijeka je po mojem mnenju trenutno celo močnejša od Dinama. Nevem o kakšnem Dinamo 3 govoris ker ta dva kluba nimata nobene skupne točke, razen, da v Rijeki igra nekaj bivših igralcev iz Dinama...
O imata imata, veliko skupnega.

Koliko je pa kdo močan bo pa prvenstvo pokazalo, ampak po moji oceni je Dinamo letes precej močnejši od lani, dobro so kupovali. Njihov največji problem je, da noben resen trener, ki da kaj nase zaradi Mamića ne bo šel v Dinamo, potem so pa obsojeni na Čačiće, Jurčiće in podobne. S solidnim trenerjem in to ekipo, ki jo imajo sedaj, bi lahko bili v Evropi precej več kot kanta za popravljanje gol razlike.

Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: NK Olimpija Ljubljana

#540

Odgovor Napisal/-a Pietro » 19. Jul 2013 16:19

Ampak kaj ti pomaga taka ekipa, ko pa na tekme pride malo vec gledalcev kot pa na tekme aluminija...
.leti na dinamo, ne olimpijo.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov