2. SNL 2020/21

Zaklenjeno

Prvak bo?

Kalcer
2
10%
Triglav
1
5%
Nafta
8
38%
Krško
0
Brez glasov
Drava
2
10%
Krka
1
5%
Rudar
3
14%
P. eMundia :)
3
14%
Kdo drug
1
5%
 
Skupaj glasov: 21

ghad
Prispevkov: 170
Pridružen: 24. Feb 2015 18:31

Re: 2. SNL 2020/21

#161

Odgovor Napisal/-a ghad » 23. Okt 2020 17:10

Viator&Vektor napisal/-a: 17. Okt 2020 16:45 Če bo prvenstvo prekinjeno v naslednjem tednu, napreduje Kalcer, izpadeta pa Šmartno in Brda.
Evo končni vrstni red :mrgreen:

yealink
Prispevkov: 768
Pridružen: 28. Jun 2016 11:21

Re: 2. SNL 2020/21

#162

Odgovor Napisal/-a yealink » 23. Okt 2020 17:23

Tooo izborili obstanek :mrgreen: :kup: :plosk:

dondesta
Prispevkov: 86
Pridružen: 04. Dec 2016 10:09

Re: 2. SNL 2020/21

#163

Odgovor Napisal/-a dondesta » 23. Okt 2020 17:58

Realno, če se zdaj prekine ne izpade nobeden in napreduje tudi najbrz ne

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2. SNL 2020/21

#164

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 23. Okt 2020 18:49

Zakaj ne? Saj lani je bilo isto pa so napredovali in izpadli.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

yealink
Prispevkov: 768
Pridružen: 28. Jun 2016 11:21

Re: 2. SNL 2020/21

#165

Odgovor Napisal/-a yealink » 23. Okt 2020 19:52

Ma nemoj.

Ceprav pri nzs kekcih realno nikoli ne mores bit 100% kaj bodo naumili.

dondesta
Prispevkov: 86
Pridružen: 04. Dec 2016 10:09

Re: 2. SNL 2020/21

#166

Odgovor Napisal/-a dondesta » 23. Okt 2020 20:29

Viator&Vektor napisal/-a: 23. Okt 2020 18:49 Zakaj ne? Saj lani je bilo isto pa so napredovali in izpadli.
Lani so odigrali 20 krogov, letos pa niti polovice še ne.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2. SNL 2020/21

#167

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 24. Okt 2020 13:59

Nedokončano je v obeh primerih, kak krog gor ali dol.

Jaz sem skoraj prepričan, da se tudi letos vsi krogi ne bodo mogli odigrati. Jesenski del naj bi po razporedu trajal do 28. novembra in ukrepi se sigurno ne bodo sprostili dovolj hitro, da bi se do takrat še kaj igralo, sploh ker igralci po mnenju strokovanjakov pred nadaljevanjem rabijo še tri tedne treningov. Spomladi pa je (za zdaj še vedno) na sporedu EURO in se tekmovanja smejo igrati samo do konca maja. Če UEFA ne bo za Slovenijo sprejela kake izjeme, potem je praktično nemogoče odigrati vse manjkajoče kroge.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2. SNL 2020/21

#168

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Okt 2020 14:01

Iz tabora najboljših drugoligašev o prekinitvi
Nočejo kritizirati NZS, a molčali ne bodo

V Sloveniji se od prejšnjega tedna lahko igra samo še prvoligaški nogomet. Vsaj tam, kjer ekipe nimajo večjih težav z okužbami z novim koronavirusom. Drugoligaši so se znašli v nehvaležnem položaju. Prekinili so prvenstvo, na skupne treninge lahko pozabijo, izguba prihodkov se veča iz dneva v dan. "Ne želimo kritizirati, zavedamo se resnosti stanja. A vseeno pogrešamo bolj jasna navodila NZS," sporoča Matjaž Marinšek, predsednik vodilnih Radomelj. Njegovemu mnenju se pridružuje Sašo Udovič, športni direktor drugouvrščene in v tej sezoni še vedno neporažene Krke.

Drugoligaški klubi so do preklica zaprli vrata. Prejšnji petek so prejeli obvestilo Nogometne zveze Slovenije (NZS), da se prvenstvo prekinja. Tekmovalni ritem je izpuhtel, negotovost o tem, kakšna bo usoda drugoligaške sezone, pa je vedno večja. Na sončni strani Alp kroži tudi scenarij, da so drugoligaši za letos že končali tekmovanje.

Igrajo le še prvoligaši

Sreča v nesreči, s katero se lahko v obdobju negotovosti in dramatičnega porasta števila oseb, pozitivnih na novi koronavirus v Sloveniji, vsaj delno tolažijo drugoligaši, je podatek, da so v tej sezoni spravili pod streho že 12 krogov. Več od tretjine predvidenih (drugoligaški maraton sestavlja 30 krogov), kar je bistveno bolje kot pri prvoligaših, ki bodo danes nadaljevali šele deveti od skupno 36 krogov. Ta bo sicer nepopoln, saj je dvoboj v Kidričevem zaradi prevelikega števila okužb v taboru Domžal (kar 12 oseb) prestavljen.

Če se v prvi ligi še igrajo tekme, resda pred praznimi tribunami, in lahko ljubitelji nogometa do neke mere še pridejo na svoj račun, pa je v drugi ligi, podobno velja tudi za žensko prvenstvo in elitno ligo klubskega futsala, po odloku vlade in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) vrag odnesel šalo. Klubi mirujejo že teden dni, vedno slabša statistika glede števila okužb v Sloveniji pa daje slutiti, da se na igrišča ne bodo vrnili tako kmalu. Ta konec tedna jih zagotovo ne bo.
Amaterji in študenti ostajajo brez prihodkov

Matjaž Marinšek je dolgoletni predsednik NK Kalcer Radomlje. Matjaž Marinšek je dolgoletni predsednik NK Kalcer Radomlje. Foto: Vid Ponikvar "Vsi drugoligaški klubi pogrešamo čim bolj jasna navodila. Da vemo, pri čem smo. Najbolj moteče je to, ker ne vemo, ali se bo nadaljevalo prvenstvo ali ne. Vemo pa tudi, da NZS ne more iti prek vlade," nam je zaupal Matjaž Marinšek, predsednik Radomelj, ki jim gre v tej sezoni vse kot po maslu. Na lestvici so najboljše, v pokalu so se prebile med najboljših osem in na tej poti izločile tudi vodilnega prvoligaša iz Sežane, a obdobja, ko so igralci v rumeno-črnih dresih v izjemni formi, ne bodo mogli oplemenititi. Vsaj do nadaljnjega. Zaradi tega se pojavljajo različne težave.

"Profesionalni nogometaši, samostojni podjetniki, bodo dobili pomoč, vsi drugi, amaterji in študenti, ki jih v drugi ligi ne manjka, pa bodo ostali brez prihodkov. Zdaj ne dobivajo več niti potnih stroškov. Ne vedo, kako naprej," je prvi mož Radomelj predstavil konkretno finančno zagato, ki je nastala zaradi prekinitve sezone.

Niso pa se prekinile le tekme, ampak tudi treningi. V Radomljah so prejšnji teden, ko so izvedeli, da ne bo tekem, igralcem namenili teden dni prosto. "V številnih klubih je veliko Hrvatov. Moramo predvsem definirati, ali se sploh lahko trenira. V našem klubu se bodo jutri zbrali profesionalci. V Radomljah jih imamo 12. Oni lahko trenirajo, drugi pa ne, zato smo skupaj z nekaterimi klubi apelirali na zvezo, da se glede tega ne bi upošteval status igralca, ali je profesionalec, amater ali študent, ampak bi lahko, seveda pod pogoji NIJZ, treniral vsak igralec, ki je registriran za drugoligaški klub," je predsednik v tej sezoni najboljšega drugoligaša predstavil predlog.

"Res smo v dobri formi, a so nas ustavili. A to ni največji problem. Najprej je treba skrbeti za zdravje, a tudi prejeti čim bolj jasna navodila, da bi poskušali trenirati v omejenem obsegu, če se bo sezona nadaljevala," je Marinšek ponovil, da drugoligaški klubi v tem trenutku pogrešajo jasna navodila NZS, ki jim je obljubila, da se bo o tem pogajala z vlado in NIJZ.

Najmanj, kar si želi, je, da bi predlogi oziroma zahteve drugoligaških klubov v tem občutljivem obdobju izzveneli v nepravem tonu. "Poglejte številke okužb. Nobenemu ni lahko. S svojimi predlogi, komentarji želimo pristopiti konstruktivno k reševanju težav. Ne želimo kritizirati. Zavedamo se resnosti stanja, če je pol gospodarstva zaprtega," dodaja predsednik Radomelj, sicer uspešen gospodarstvenik.

Udovič opozarja na slabše vreme

Drugoligaši, ki so tako prekinili sezono pred "nesrečnim" 13. krogom, čakajo na konkretnejše datume. "Čakamo na uradno obvestilo zveze. Status quo je nekaj najslabšega za klube in igralce," poudarja Sašo Udovič, športni direktor novomeške Krke, ki v tej sezoni v drugi ligi sploh še ni izgubila, na lestvici pa zaostaja le za razigranimi Radomljami.

"Treba bi bilo nekaj sprejeti, ne pa čakati. Čakati še nekaj tednov bi bilo destruktivno. Vprašanje je tudi, kaj bo takrat z vremenom," je nekdanji reprezentančni napadalec opozoril na prihajajoči november, ki prinaša hladnejše temperature, ni pa izključen niti sneg, ki bi lahko z drugoligaških zelenic, ki ponujajo bistveno manjše ugodje in razkošje od tistih, s katerimi se lahko pohvalijo prvoligaši, pregnal nogometaše.

"Najprej je treba gledati na zdravje, spomladi, ko bo boljše vreme, pa bi se lahko odigralo več krogov," je prepričan Udovič, ki se boji morebitnih poškodb igralcev, posledice nadaljevanja sezone po daljšem prisilnem počitku, v katerem si drugoligaši ne morejo privoščiti skupnih treningov. Nogometaši so pod vodstvom strokovnega štaba Krke ubrali podobno taktiko kot marca, ko je veljala stroga karantena. Večino trenažnega procesa opravljajo na daljavo, s pomočjo svetovnega spleta.

Nogometaši Krke lahko do preklica pozabijo na skupne treninge v Novem mestu. Nogometaši Krke lahko do preklica pozabijo na skupne treninge v Novem mestu. Foto: Vid Ponikvar

"Težava drugoligašev je v tem, da se stroški množijo. Terapije, hrana, hoteli … Stroški klubov niso majhni, če ni tekmovanja, pa je tudi vprašljivo vlaganje sponzorjev. A žal ni čarobne palice, s katero bi lahko to zdaj rešili. Težko je v teh okoliščinah biti pameten. Vsi skupaj čakamo uradno obvestilo NZS, da vidimo, kje smo," sporoča 51-letni Ljubljančan, odgovoren za reševanje kadrovske politike pri dolenjskem drugoligašu, ki je v zadnjem tednu lahko pozabil na skupne treninge.

Tako bo zagotovo vsaj še nekaj časa. Vse kaj drugega bi bilo v obdobju, ko je v Sloveniji iz dneva v dan več okuženih z novim koronavirusom, iluzorno pričakovati. Krovno zvezo tako čaka zahtevno delo. Drugoligaši namreč zahtevajo več konkretnih informacij. Scenarijev je več, a bo treba na tistega, ki bo obveljal, še malce počakati.
https://siol.net/sportal/prva-liga/noce ... vah-537724
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2. SNL 2020/21

#169

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 15. Dec 2020 18:44

Udovič o nadaljevanju:
Bi pa morala druga slovenska nogometna liga dobiti podoben status kot prva. V veliki večini držav po svetu namreč druge lige prav tako potekajo povsem nemoteno. V drugi slovenski ligi je veliko profesionalnih pogodb ter resnih klubov. Pričakujem in verjamem v to, da se bo status druge lige v bližnji prihodnosti izboljšal in da bodo tekme potekale normalno. V tem trenutku je najbolj smiselno drugoligaškemu nogometu omogočiti, da klubi januarja začnejo priprave in da se v februarju ali začetku marca liga nadaljuje v ustaljenem ritmu. Ostalo je še osemnajst krogov, kar pomeni, da bo potrebne tudi nekaj sreče z vremenom in potekom epidemije, a sem zmeren optimist. Liga je dobra in kakovostna, v njej pa igra kar nekaj obetavnih mladih slovenskih igralcev. Razlika v kakovosti spodnjega doma prve lige in zgornjega doma druge lige ni več velika oziroma je zelo majhna, kar dokazujejo rezultati drugoligašev v zadnjih letih.
https://www.dnevnik.si/1042945424/sport ... tatus-prve
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2. SNL 2020/21

#170

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 14. Jan 2021 15:19

NZS spet nekaj serje. :debil:
Le 1. SNL in SŽNL

In čeprav se koronarazmere nikakor ne izboljšujejo do te mere, da bi bili lahko zadovoljni, tudi nadaljevanje sezone v najmočnejši moški in ženski konkurenci ne bi smelo biti vprašljivo, potem pa nastopi problem. Velik problem. Gromozanski! Vladni odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov namreč pravi, "da so treningi dovoljeni samo vrhunskim in poklicnim športnikom ter v starostnih kategorijah kadeti in mladinci za člane reprezentanc. V kolektivnih športnih panogah – hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka, rokomet, vaterpolo in mali nogomet – je dovoljeno izvajanje tekmovanj na najvišji kakovostni ravni nacionalnega (1. slovenska liga), regionalnega (na primer alpska hokejska liga), mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja. To pomeni sodelovanje športnih klubov iz 1. slovenske lige v nacionalnih, regionalnih, evropskih in mednarodnih ligah." Ali če poenostavimo, sta v tem trenutku mogoči le izvedbi 1. SNL in SŽNL, vsa ostala nogometna tekmovanja so 'na ledu'. Tudi prvenstvo v 2. SNL, čeprav je tudi v drugoligaškem tekmovanju nekaj profesionalnih ekip. Oziroma zasedb z igralci, ki imajo sklenjene profesionalne pogodbe, obenem zaradi tega prihaja do paradoksalnih in naravnost bizarnih primerov.

'Zapečaten' stadion

Pogled na najbolj svež seznam pogodb med igralci in klubi v 2. SNL tako razkriva, da je devet ekip takšnih, ki imajo v svojih vrstah profesionalca. Ti nogometaši bi potemtakem lahko trenirali, a kaj, ko imata denimo Bilje in Jadran Dekani le po enega takšnega, Fužinar dva, Krka štiri, Drava pet ... Precej več jih imajo Radomlje, Nafta, Rudar in Triglav, ki so se zatorej lahko lotili trenažnega procesa. Oziroma bi se ga lahko, toda Velenjčani so ne glede na to na prisilnem počitku, saj so jim pristojne mestne institucije 'zapečatile' stadion Ob jezeru in Almirju Sulejmanoviću ter njegovim varovancem 'na slepo' ne dovolijo, da bi lahko uporabljali vadbene površine.

Na voljo bodo imeli pet tednov

Medtem Lendavčani, Kranjčani in Radomljani lahko trenirajo, kar seveda predstavlja precejšnjo prednost pred tekmeci, in ravno zaradi tega se je v torek zgodil sestanek predstavnikov drugoligaških klubov in NZS. Po nekaterih informacijah je bil menda dosežen (načelni) dogovor, da do nadaljnjega naj ne bi trenirala nobena ekipa tako dolgo, dokler se ukrepi ne bi sprostili do te mere, da bi se lahko na igrišče podala vsa moštva. O tem, kdaj bi se to utegnilo zgoditi, lahko le ugibamo, a bojda je bolj ali manj jasno, da se bo prvenstvo nadaljevalo pet tednov za tem, ko bo lahko začelo trenirati vseh 16 zasedb v drugem kakovostnem razredu tekmovanja. V kakšni obliki, je odvisno od tega, kdaj se bodo boji za točke nadaljevali, pripravljenih je nekaj scenarijev.
Bodo takšen dogovor vsi spoštovali ali bomo poslej priče tudi takšnim in drugačnim skrivalnicam? Bržčas ne gre izključiti nobenega scenarija. To je navsezadnje mogoče sklepati tudi po tem, da imajo naftaši v soboto v knežjem mestu predvideno prijateljsko preizkušnjo z aktualnimi prvaki, hkrati najbrž ni odveč vprašanje, ali je takšen dogovor pošten do tistih, ki jim ukrepi omogočajo treninge in s profesionalnimi pogodbami kažejo svojo organiziranost, resnost ter tudi ambicioznost. Bi se res morali podrediti večini, ki si česa takšnega ne more privoščiti?
https://ekipa.svet24.si/clanek/nogomet/ ... pet-tednov
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Panenka
Prispevkov: 9
Pridružen: 13. Jan 2021 12:59

Re: 2. SNL 2020/21

#171

Odgovor Napisal/-a Panenka » 14. Jan 2021 16:23

Wolfsberger AC je na naslednji lokaciji: Catez ob Savi.


Edit V&V: poprava kode.


michoo
Prispevkov: 39
Pridružen: 14. Dec 2020 15:30

Re: 2. SNL 2020/21

#173

Odgovor Napisal/-a michoo » 15. Jan 2021 13:30

In s kakšnim dovoljenjem so Brežice lahko igrale tekmo?

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2. SNL 2020/21

#174

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 15. Jan 2021 13:47

Brez dovoljenja, na črno. Saj zato pa sami niso nikjer nič objavili.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

kobajashi
Prispevkov: 21
Pridružen: 14. Jan 2021 20:01

Re: 2. SNL 2020/21

#175

Odgovor Napisal/-a kobajashi » 15. Jan 2021 14:26

A pa Avstrijci ne vedo za prepovedi v Sloveniji pa to lepo vse objavljajo?

https://www.ligaportal.at/bundesliga/testspiele

Baje da je dogovor med drugoligaši:
https://ekipa.svet24.si/clanek/nogomet/ ... -prvenstvo

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2. SNL 2020/21

#176

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 15. Jan 2021 14:31

Saj Avstrijci niso ničesar kršili (samo amaterske ekipe imajo prepoved). To, ali imajo Brežice dovoljenje ali ne, ni njihova stvar.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

michoo
Prispevkov: 39
Pridružen: 14. Dec 2020 15:30

Re: 2. SNL 2020/21

#177

Odgovor Napisal/-a michoo » 15. Jan 2021 14:34

Avstrijci res tukaj niso naredili nič narobe. Edino pravilno bi bilo, da se Brežice tukaj kaznuje. Če so igrali tekmo, potem zagotovo tudi trenirajo.
Ne me narobe razumeti, tu sam želim, da se vsi klubi nenudoma vrnejo na delo, ampak če so neka pravila, naj veljajo za vse isto.

kobajashi
Prispevkov: 21
Pridružen: 14. Jan 2021 20:01

Re: 2. SNL 2020/21

#178

Odgovor Napisal/-a kobajashi » 15. Jan 2021 14:57

@Viator&Vektor : Avstrijci ne, so profesionalna ekipa, kar pa Brežice niso.
@micho : nič ne bo

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: 2. SNL 2020/21

#179

Odgovor Napisal/-a Astoria » 16. Jan 2021 14:52

Drava znižala proračun, tujci odhajajo, cilj obstanek v ligi.

yealink
Prispevkov: 768
Pridružen: 28. Jun 2016 11:21

Re: 2. SNL 2020/21

#180

Odgovor Napisal/-a yealink » 16. Jan 2021 15:04

Verjetno ne edini. Se mi zdi da bo kar padla kvalitwta lige v tem drugem delu..

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov