ŽŠD Ljubljana

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#21

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 16. Jun 2017 15:59

A vi ne dojamete, da tole igrišče na glavnem stadionu ni nogometnih dimenzij?

Mi tu (glede na to, da je to nogometni forum) govorimo o malem stadionu.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: ŽŠD Ljubljana

#22

Odgovor Napisal/-a Astoria » 16. Jun 2017 17:11

Morda le tak zorni kot, morda je hecno narisano, morebiti pa je res. Upajmo, da so se "zmotili" in da temu ne bo tako. Drugače res ne vidim smisla takega stadiona.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#23

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 16. Jun 2017 18:17

Tudi če je čuden kot, je še vedno tako vrisana steza, da so prostori za skoke na notranji strani, potem pa še vse tisto za mete itd. Če bo vsaj približno tako kot je na načrtu, ni šans, da se tu igra nogomet. Poglejte kako zgleda atletski stadion Kladivarja v Celju, pomoje bo podobno.

Upam seveda, da se motim.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: ŽŠD Ljubljana

#24

Odgovor Napisal/-a Pietro » 16. Jun 2017 18:23

Jap, mislim, da bo glavni stadion namenjen zgolj atletiki, fuzbal pa se bo igral na "rezervnem" placu.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#25

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 01. Dec 2017 20:50

nežmoiso napisal/-a: 01. Dec 2017 19:27 Sej ŽAK s svojimi 5000 zici bi moral biti dokončan čez tri leta, do takrat pa se lahko ljubljanski klubi še kalijo v drugi ligi. :mrgreen:
ŽAK, kot smo se že pogovarjali, najbrž sploh ne bo dovoljeval igranja nogometa in se lahko pomoje z 2019 kar poslovimo od njega.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
nežmoiso
Prispevkov: 274
Pridružen: 18. Dec 2011 18:52

Re: ŽŠD Ljubljana

#26

Odgovor Napisal/-a nežmoiso » 01. Dec 2017 22:04

V natečajni nalogi sem videl, da je predviden tudi za nogomet, enako pomožni.

Slika

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#27

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 01. Dec 2017 22:14

V natečajni ja, ampak so potem izbrali daleč najcenejši projekt, ki pa te možnosti nima oz. če bo, bo nekaj na silo.

Upam, da se motim.
Zadnjič spremenil Viator&Vektor, dne 07. Maj 2018 18:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#28

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 11. Jul 2018 23:22

MOL začel postopke za izgradnjo atletskega centra v Šiški

Ljubljana, 4. julija - V atriju Mestne hiše so sinoči odprli razstavo natečajnih del za ureditev atletskega centra Ljubljana, ki ga nameravajo začeti graditi leta 2018, leta 2019 oziroma leta 2020 pa naj bi bil projekt končan. Finančni načrt bo po besedah predsednika Atletske zveze Slovenije Romana Dobnikarja znan šele po pripravi tehnične in gradbene dokumentacije.


Mestna občina Ljubljana (MOL) je po besedah Dobnikarja zelo naklonjena temu projektu. Kar desetletje je trajala ureditev prenosa lastništva zemljišč ŽAK (Železničarski atletski klub) s Slovenskih železnic in so sedaj po sodni poravnavi v lasti MOL, kar je tudi omogočilo začetek izvedbenih načrtov.
Prenovljen bo glavni atletski stadion, po načrtih opremljen s tribunami in spremljajočimi prostori za 5000 gledalcev, zgrajena bo atletska dvorana s spremljajočimi prostori in tribunami za 1500 gledalcev ter z 200-metrsko krožno stezo, primerno za največja mladinska svetovna tekmovanja. Med obema objektoma je v načrtih še stometrska steza za treninge.
Urejena bosta pomožni atletski stadion in center za mete, zgrajena bo podzemna parkirna hiša pod sedanjim pomožnim stadionom ter vse potrebne servisne poti z dostopi, tudi z zunanjo peš-povezavo preko gorenjskega železniškega koridorja in zunanjo ureditvijo območja, ki se po Dobnikarjevih besedah povsem vključuje v okolico. "Ne gre za nekakšne kvadratne stavbe, ampak za sodoben športni center, ki se bo spajal z okoljem," je dodal Dobnikar, ki se je sestal tudi z vodstvom MOL.
"Včeraj sem bil na sestanku z županom Zoranom Jankovićem in podžupanom arhitektom Janezom Koželjem. Dejala sta, da bo leta 2018 začetek gradnje in leta 2019 odprtje. Nismo govoril o denarju, predvidena cena se lahko zmanjša glede na uporabo materialov ter zahteve tehnične in gradbene dokumentacije. Poskusili pa bodo center urediti celovito," je za STA še povedal Dobnikar, ki tako ni potrdil nekaterih navedb, da naj bi obnova stala več kot 14 milijonov evrov.
Prva nagrada na natečaju je pripadla zagorskemu biroju Fin Ars, ki je pri pripravi sodeloval s tremi srbskimi arhitekti, na razstavi, ki bo odprta do do 30. julija, pa sta predstavljena tudi drugo- in tretjenagrajeni načrt urbanistično, arhitekturno in krajinsko-arhitekturne umestitve v prostor. Rezultati razpisa za ureditev atletskega centra so bili uradni v ponedeljek, danes pa so začeli teči postopki tehnične uskladitve z okoljevarstvenimi in drugimi zahtevami, sledili bodo postopki za pridobitev gradbenega dovoljena.
http://slovenska-atletika.si/mol-zacel- ... a-v-siski/
Atletski center bo zbližal Šiško in Bežigrad

www.dnevnik.si

Mestni svet je potrdil spremembe ureditvenega načrta za prenovo atletskega kompleksa v Šiški, ki naj bi občino stala dobrih 14 milijonov evrov. Na tem območju ne bodo nastale le nove sodobne športne površine, z novimi cestami se bosta bolje povezala Šiška in Bežigrad.

Mestna občina Ljubljana bi lahko že prihodnje leto zaprosila za gradbeno dovoljenje za atletski center v Šiški, saj je mestni svet potrdil predlagane spremembe prostorskega akta za območje, ujeto med kamniško in gorenjsko železniško progo. Po projektu bodo prenovili glavni atletski stadion, ki bo sprejel 5000 gledalcev, zgradili novo atletsko dvorano z vsemi spremljajočimi prostori in tribunami za 1500 gledalcev, športniki bodo dobili še pomožni atletski stadion in center za mete, parkiranje bo urejeno v podzemni garažni hiši za 380 vozil.
A projekt presega zgolj športni vidik, saj gre po besedah ljubljanskega podžupana za urbanizem tudi za pomembno revitalizacijo območja med obema železniškima progama. S temi ima Ljubljana prej slabe kot dobre izkušnje, pomislimo recimo na Šmartinski podvoz, eno najbolj perečih prometnih točk v mestu, ali na dejstvo, da so železniške proge v mestu prej v napoto kot kaj drugega. Zaradi dveh železniških prog trpijo tudi povezave med Šiško in Bežigradom, hendikepirano pa je celotno območje med progama, kjer so se razvijale predvsem industrijske vsebine.
Prva pridobitev gradnje atletskega centra v Šiški bo nov podhod za pešce in kolesarje pod gorenjsko železniško progo na križišču Verovškove in Goriške ulice, ki bo nadomestil nivojski prehod, zavarovan le z andrejevim križem. To je daleč najnevarnejši prehod v Ljubljani, kjer so od leta 2002 umrli že štirje ljudje.
Izjemno pozitivno je, da je občina v načrt urejanja območja atletskega stadiona vključila tudi podaljšanje Magistrove ulice, ki se bo prek kamniške proge v naslednji fazi navezala na Podmilščakovo in naprej na Posavskega ulico. Gre za pomembno alternativo povezavi Samova–Drenikova ulica ali vožnji po Vodovodni cesti.
Opozoriti je treba, da ta prometna povezava ne bo del projekta atletskega centra, temveč jo bo ljubljanska občina uresničila kot ločen projekt, za katerega bo morala še sprejeti občinski podrobni prostorski načrt. Ta bo odgovoril tudi na vprašanje, kako bo izveden prehod čez kamniško progo, čeprav je težko pričakovati, da bi ga uredili nivojsko. Ureditveni načrt za atletski center upošteva tudi načrte države z gorenjsko progo, ki naj bi se ji nekoč pridružila nova železniška proga Ljubljana–Kranj–Jesenice–državna meja z navezavo na letališče Brnik. Zato je občina predvidela rezervat za prestavitev ceste Ob kamniški progi, kjer naj bi potekala nova železniška proga.
Zanimiva je tudi rešitev, po kateri bodo ukinili tudi obstoječi nivojski prehod (zavarovan z zapornicami) v Magistrovi ulici, ki ga bi nadomestilo kar krožišče pod gorenjsko progo, na katero bi se navezale še Ulica Alme Sodnik, Litostrojska cesta ter Goriška in Smrekarjeva ulica.

Do Brnika bo še dolga pot

In kdaj naj bi se ti načrti uresničili? Ljubljanska občina je 16 milijonov evrov vreden projekt atletskega centra že vključila v letošnji in proračun za prihodnje leto. Letos je predvidela 1,66 milijona evrov za izdelavo projektne in investicijske dokumentacije, presojo vplivov na okolje ter za začetek izvedbe javnega naročila za izbiro izvajalca gradbeno obrtniških in inštalacijskih del. Glavnina sredstev, skoraj 11 milijonov evrov, je predvidena v letu 2020, medtem ko so še tri milijone evrov rezervirali za leto 2021, ko naj bi projekt dokončali. Takrat bo predvidoma urejen tudi podhod za pešce in kolesarje na križišču Verovškove in Goriške ulice.
Težje pa je napovedati, kdaj bo občina uredila povezavo med Magistrovo in Posavskega ulico ter krožišče pod železniško progo pri Goriški ulici. Ta dva projekta sta namreč odvisna tudi od države, ki je recimo leta 2011 napovedala, da bo milijardo evrov vredna nova proga med Ljubljano in Jesenicami z navezavo na Brnik stala do konca desetletja, sedem let pozneje pa ni niti še umeščena v prostor. Sklep o pripravi državnega prostorskega načrta je vlada namreč sprejela šele marca letos.
In pa še:
Kmalu se obeta začetek del pri obnovi atletskega stadiona v Šiški. "Na podlagi arhitekturne rešitve in natečaja je bila konec lanskega leta podpisana pogodba s projektantom. V prvi polovici leta bomo pridobili gradbeno dovoljenje in nato šli v izvedbo del. Tako bomo dobili nov stadion s pomožnimi metališči in dvestometrsko pokrito krožno stezo. V Sloveniji je še nimamo, tako da morajo atleti izvesti državna prvenstva na tujem," je povedal Kolenc.
Bi bilo pa zanimivo videti, kako je lahko Bravo licenciral novo sezono, saj naj bi šli jeseni v izvedbo del, vsa dokumentacija pa mora biti uradno zaključena do decembra in takrat se potem začne gradnja.
Zadnjič spremenil Viator&Vektor, dne 12. Dec 2018 10:24, skupaj popravljeno 2 krat.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#29

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 18. Okt 2018 10:54

Začetek del je prestavljen na junij 2019.

Zoki:
Na področju športa računam, da bomo do februarja dobili gradbeno dovoljenje za atletski stadion ŽAK v Šiški. Če bo vse potekalo po načrtih, bomo dela začeli maja ali junija in v enem letu bomo tako dobili stadion, ki bo omogočal vrhunska svetovna atletska tekmovanja.
So pa tudi malo spremenili načrte drugače...
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#30

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 18. Mar 2019 21:54

Po novem naj bi gradbeno dovoljenje dobili poleti... :nene:
"...obeta se dvorana v Ljubljani in veseli me, da našim športnikom iz leta v leto zagotavljamo boljše pogoje." Dobnikar je ob tem dodal, da že letos poleti pričakuje potrjeno gradbeno dovoljenje za atletski center v Ljubljani.
https://www.zurnal24.si/sport/janezic-g ... ave-324101
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: ŽŠD Ljubljana

#31

Odgovor Napisal/-a Astoria » 19. Mar 2019 06:42

Medtem pa Klarič pravi, da se gradnja zamakne najmanj še za dobro leto. Več o tem, v njegovem pogledu.

https://www.nk-bravo.si/Novica/MP-93-Cutim-odgovornost

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: ŽŠD Ljubljana

#32

Odgovor Napisal/-a Astoria » 23. Mar 2019 12:06

Velik intervju z Jankovićem v Ekipi. Gradbeno dovoljenje računajo, da letos, pol pa gradnja.
Da bo pa prišlo 30.000.000€, pa je zelo velika vsota glede na to, da ne bo velodroma zraven. Ne, da se potrebuje velika kapaciteta, ampak za tak denar pa bi pričakoval večji stadion (+ manjši stadion). Ampak očitno bo večji poudarek na kvaliteti. :mrgreen:

Je pa Janković že povabil Klariča, da Bravo igra prvo ligo v Stožicah in če bo potrebno bodo travo menjali vsake 2 leti.

Uporabniški avatar
Dobljan
Prispevkov: 214
Pridružen: 13. Jul 2013 19:30
Klub: Arsenal FC

Re: ŽŠD Ljubljana

#33

Odgovor Napisal/-a Dobljan » 24. Maj 2019 09:33

Namest da bi teh 30mio dal lepo deset za stožice da se usaj mal začne ta njihov ''trgovski center Stožice'' delat
http://www.hattrick.org/StartPage.aspx? Za več pomoči pri igri si preberi http://www74.hattrick.org/Help/BeginnersGuide.aspx
Najdeš me pod istim imenom.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#34

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 24. Maj 2019 10:15

Hja, cena je visoka, ker gre za kompleksen projekt, tu so vključeni občina, zavod, železnice, zveze, klubi, Zoki... nekaj malega pa bo seveda treba dati tudi za gradnjo stadiona.

Je pa Zoki rekel tudi tole:
Ali bodo na njem domovali le atleti ali bo dovolj prostora tudi za druge, bomo seveda šele videli ...
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#35

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 28. Jul 2019 21:33

Cena je narasla že na 36 milijonov. :lol:

Gradbenega dovoljenja pa še ni.
https://www.delo.si/lokalno/ljubljana-i ... 10051.html
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: ŽŠD Ljubljana

#36

Odgovor Napisal/-a Astoria » 28. Jul 2019 23:45

Če bi že prej se izjasnili, da se bo vse rušilo, bi tudi natečajne rešitve verjetno bile drugačne, saj bi tako imeli arhitekti "proste roke". Ampak ok, samo, da bo.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#37

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Jul 2019 00:01

Pa saj se že ves čas ve, da se bo vse rušilo. Meni se zdi, da se na MOL-u malo zmišljujejo.

Edit:
Slika
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: ŽŠD Ljubljana

#38

Odgovor Napisal/-a Astoria » 19. Okt 2019 18:05


Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#39

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 19. Okt 2019 18:09

Super!

Pa še članek:
Pred dnevi je Mestna občina Ljubljana predstavila projekt o izgradnji novega Atletskega centra Ljubljana. Ta bo obsegal poleg glavnega in pomožnega stadiona tudi center za mete, ogrevalno atletsko dvorano in dvorano za mete ter se posebej pomembno krozno dvorano z 200 metrsko krožno stezo.

Izgradnja centra je izrednega pomena za razvoj tako vrhunske kot tudi rekreacijske atletilke v Sloveniji. Športni park Šiška, ki je bil konec 90-ih let eden lepših stadionov v srednji Evropi, je danes dotrajan, ne odgovarja več predpisom Mednarodne atletske zveze in tudi ne omogoča več ustreznih pogojev za izvedbo kvalitetnih treningov in tekmovanj ter je celo nevaren za poškodbe atletov.

Z Atletskim centrom Ljubljana bodo tako ljubljanski kot tudi ostali slovenski klubi dobili vso potrebno infrastrukturo za izvajanje najkvalitetnejših treningov. S tem bo Slovenija dobila že dlje časa nujno potreben osrednji atletski oziroma olimpijski center. Prav tako bo atletska dvorana z 200-metrsko krožno stezo močno izboljšala kakovostne pogoje treningov preko zime vsem slovenskim atletom.
Slika

Atletski center je načrtovan tako, da bo omogočal tudi izvedbo najkvalitetnejših tekmovanj evropskega in svetovnega nivoja, kot so evropska prvenstva in svetovna prvenstva za mlajše in starejše mladince, mlajše člane ter druga ekipna evropska članska tekmovanja. Prav tako bodo lahko ponovno v Ljubljani organizirana tekmovanja vseh starostnih kategorij, od pionirjev do članov, iz programa Atletske zveze Slovenije kot tudi vsa tekmovanja iz področja osnovno in srednješolske atletike tako na lokalni kot tudi na državni ravni.

Atletski center je izjemnega pomena tudi za rekreativno atletiko. Rekreativni cestni teki so po številu tekačev zagotovo največji segment, ki je v zadnjih letih v močnem porastu. Celotna infrastruktura bo tako rekreativnim tekačem vseh starostnih kategorij omogocala kakovostne treninge skozi celotno leto.
http://slovenska-atletika.si/atletski-c ... -atletiko/

Dejansko so popravili nekaj neumnosti, ki so nam bile več kot očitne, torej modra steza, reflektorji in odstranitev butaste povezovalne strehe. Bomo videli, če bodo zaradi Brava tudi glavni stadion zdaj sprojektirali tako, da se bo lahko igral fuzbal. Izgleda že tako, saj so prostor za skoke prestavili na zunanjo stran steze.

Vidim, da so gostom namenili sever, se pravi bomo mi na jugu. :ugeek:
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6574
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: ŽŠD Ljubljana

#40

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 25. Feb 2021 13:32

V letošnjem proračunu MOL je 1.896.600 evrov za atletski center, od tega milijon in pol za "novogradnje, rekonstrukcije in adaptacije".

Sicer pa je stadion baje že končan.
Kompleks so poimenovali Atletski center Ljubljana, v razvojnih dokumentih pa predvidevajo, da bo zgrajen do konca leta 2020.
:lol:
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti