2.SNL 2018/19

Zaklenjeno

Prvak bo?

Roltek Dob
0
Brez glasov
Kalcer
4
17%
Drava
6
25%
Krka
1
4%
Ilirija
1
4%
Bravo
4
17%
Nafta
5
21%
Tabor
2
8%
Kdo drug
1
4%
 
Skupaj glasov: 24

Uporabniški avatar
janbuc
Prispevkov: 5895
Pridružen: 17. Dec 2011 18:44
Klub: FC Barcelona
Kraj: Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Re: 2.SNL 2018/19

#201

Odgovor Napisal/-a janbuc » 28. Dec 2018 20:33

BOCo napisal/-a: 28. Dec 2018 19:57 Očitno Drava propada, saj je klub zapustilo že nekaj osebja. Sklepam po okrepitvah v Nafti: Fridl, Sešlar, Šeliga, Stegne.
Baje, da Slovencem niso dal dodatne premije pri plačah.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: 2.SNL 2018/19

#202

Odgovor Napisal/-a Astoria » 29. Dec 2018 14:31

Vsaj trije igralci so odšli iz Drave ja. Šeliga in pa še dva, ki bosta raje igrala v Avstriji.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6573
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2.SNL 2018/19

#203

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Dec 2018 15:28

Če bi slučajno Kalcer ostal brez trenerja, kot se nekaj namiguje, bi bil to pomoje zelo hud udarec.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

nogometaš
Prispevkov: 685
Pridružen: 16. Jul 2013 13:55

Re: 2.SNL 2018/19

#204

Odgovor Napisal/-a nogometaš » 29. Dec 2018 15:51

Pa ne da klubi finančno # pešajo # Ne dolgo nazaj sem --- prebral --- na forumi NK Beltinci . da igralci niso dobili
keša zadnje 3 mesece in da nekateri igralci iščejo nove sredine recimo odšel je Trstenjak v Bad Radgesburg.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: 2.SNL 2018/19

#205

Odgovor Napisal/-a Astoria » 30. Dec 2018 16:50

Prav tako pišejo, da bi naj trije prišli v Beltince iz Mure.
Bašić, če gre v Gorico, je res minus za Radomljane.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: 2.SNL 2018/19

#206

Odgovor Napisal/-a Astoria » 05. Jan 2019 18:16

Uradno Bašić postal trener Gorice.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6573
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2.SNL 2018/19

#207

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 06. Jan 2019 00:21

No pa da vidimo, koga bo Marinšek pripeljal za zamenjavo, ampak tako dober pomoje ne bo. To je velik plus za Tabor, Krko in ostale, ki so vsaj zame zdaj v prednosti pred Kalcerjem.

Tudi v klubu so previdni, vprašanje če sploh hočejo nazaj. Evo intervju z Marinškom:
Ali jesenski naslov za klub pomeni novo obveznost, novo odgovornost?
Pomeni predvsem, da smo dobro delali. Naša usmeritev na dolgi rok je pravilna. Dvakrat smo že igrali v prvi ligi in se veliko naučili. Vemo, da bi se morali za nastopanje med prvoligaši dvigniti po organizacijski in finančni plati. Veseli me, da vsako leto dodamo nekaj novega v razvoj kluba. Če se bomo že v letošnji sezoni znova uvrstili v prvo ligo, želimo postati konkurenčni. Če ne bomo na dovolj visoki ravni, zelo verjetno sploh ne bomo poskusili igrati na najvišji ravni.

Kaj pomeni konkurenčnost v številkah?
Morali bi zagotoviti okoli 600.000 evrov proračuna.
Kako se financirate drugoligaši?
To je pomembno vprašanje za slovenski nogomet. Zgodbe so različne, v vsakem klubu pa delujejo zanesenjaki, ki vlagajo lastna sredstva, da klubi delujejo. Po moji oceni je v drugi ligi štiri do pet klubov, ki imajo v proračunu zagotovljenih 500.000 evrov.
Kako zanimive so Radomlje za lokalno okolje?
V klubu delujemo štirje zanesenjaki. Nekaj pomoči prejmemo od občine, zaradi uspeha Maribora smo bili deležni ogromne pomoči Uefe. S tem denarjem smo pokrili skoraj polovico letnega proračuna, zato bomo še naprej vlagali v infrastrukturo. Verjamem, da bo z leti tudi iz naslova NZS prišlo več denarja v klube, saj je nogomet posel. Verjamem, da se bo gledanost povečevala in da bodo televizijske pravice prinašale več denarja.
Kaj zdaj prinašajo?
Na domačih tekmah lahko tržimo svojih tristo sekund v prenosu, zmagovalcu druge lige pa se obeta dodatna nagrada. To je prava pot. Zveza bo v prihodnje lahko dajala več, saj bo imela tudi sama več sredstev.
Imate profesionalni pogon?
Deset igralcev ima profesionalno pogodbo. Dobijo 600 do 800 evrov na mesec, s čimer je težko živeti. Drugi del ekipe ima status študenta, nekateri delajo za polovični delovni čas. Z izplačanimi potnimi stroški lažje prebrodijo mesec. Čeprav se dela profesionalno, tudi med igralci vlada zanesenjaštvo. Strokovni štab je na višji ravni kot v obdobju, ko smo se dvakrat uvrstili v prvo ligo.
Kako ste zadovoljni s trenerjem Nerminom Bašićem?
Je zahteven, pripaden in ambiciozen trener. Želi biti prvi, ima svojevrsten pristop, izredno je delaven in študiozen. Veseli smo, da smo ga dobili v Radomlje. Upam, da bomo lahko v klubu sledili njegovim visokim ciljem.
So prednostna naloga člani ali mlajše selekcije?
Oboje gre z roko v roki. Akademija je prihodnost nogometa v Radomljah. Osnova je urejena infrastruktura, zato smo zelo osredotočeni tudi v mladinski pogon. S prihodom priznanega strokovnjaka Dava McDonougha smo pokazali, da želimo razvijati akademijo. Prva ekipa bi bila nadgradnja uspešnega dela z mladimi.
Kako ste spletli vezi z McDonoughom, ki opravlja funkcijo športnega direktorja Radomelj?
Po naključju. McDonough je veliko dal nogometu. V Radomljah ga je navdušil naš način dela. Čeprav ga ne moremo plačati kot Kitajci, ga zanima projekt. Želi postaviti evropski klub.
Kje sta se spoznala?
Povabil sem ga na večerjo. Takrat sva postala prijatelja. Pravi, da mu je všeč Slovenija. Njegov delovnik traja od sedmih zjutraj do desetih zvečer. Pregled ima nad celotnim ustrojem kluba, veliko se pogovarja s trenerji in spremlja vse tekme. Prepričan sem, da bo njegovo sodelovanje z Radomljami obrodilo sadove na dolgi rok. Kot športni direktor lahko odpre vrata v marsikateri večji evropski klub. Želimo postati partnerski klub enega od evropskih kolektivov, kar bi lahko spremenilo tudi vire klubskega financiranja. Lepo je govoriti o prodaji igralcev, a na koncu moraš prestop tudi izpeljati. Napadalec Anel Hajrić je vroč, saj je jeseni zabil 21 golov. Prvič se nam dogaja, da obstaja veliko zanimanje za našega igralca.
Koliko skavtov spremlja drugo ligo?
Na ključne tekme pridejo trije do štirje skavti, pomembna pa je tudi statistika nogometašev. Ko nekdo na šestnajstih tekmah zabije 21 golov, postane zanimiv. To je drugi vir financiranja, a v primeru odhoda Hajrića bi ostali brez vodilnega igralca.
Kakšen igralski kader boste imeli spomladi?
Trenutni igralski kader je malenkost dražji, kot imamo zanj zagotovljenega denarja, a si letos lahko privoščimo izjemo zaradi dodatnih sredstev Uefe. Prihodnje leto bo drugače. Če bomo našli dodaten denar, bomo lahko pripeljali kakšno okrepitev.
Kako velike so razlike med vrhom in spodnjim delom druge lige?
Druga liga je postala zelo zanimiva, potem ko se je razširila na šestnajst klubov. Verjamem, da bi imela tudi širitev prve lige pozitivne učinke. Če bi igralo dvanajst ali štirinajst klubov, bi se za obstanek bojevalo pet do šest klubov. Nogomet se igra na visoki ravni v različnih okoljih. Mura je šla navzgor, Koper se približuje najboljšim, Bravo se v Ljubljani dobro razvija…
Bo Bravo vaš največji konkurent za uvrstitev v prvo ligo?
Bravo ima najbolje organizirano delo v klubu, igralsko je Nafta močan konkurent, zelo resno pa delajo tudi v Sežani. Drava, Dob in Krka so prav tako resni drugoligaši. Vsak lahko premaga vsakega. To bo boj do konca, verjetno pa se bo o prvem mestu odločalo med nami, Bravom, Nafto in Taborom.
Si Ljubljanska kotlina lahko privošči tri prvoligaše?
Že na območju domžalske občine imamo tri resne klube – Domžale, Radomlje in Dob. Okolje je majhno. Če pridejo vsi Radomljani na tekmo, se nas zbere okoli tisoč. Pozitivno je, da obstaja veliko konkurence. V Sloveniji na tako majhnem območju nima nihče toliko igralcev kot ravno Domžale, Radomlje in Dob.
Je bitka za igralce med omenjenimi tremi lokalnimi klubi velika?
Igralci gledajo predvsem nase. Ugotavljajo, kje bi se lahko najboljše razvili. Verjamem, da bomo z novimi ukrepi na infrastrukturnem področju pritegnili dodatne igralce.
Kakšne načrte imate?
Igrišče želimo obrniti pravokotno, obenem pa bi zgradili objekt s tribunami, da bi lahko doma igrali prvoligaške tekme. Še pomembnejše je, da naredimo poligon za trening. Potrebujemo zemljišče, da bi za prvo moško in žensko ekipo ter akademijo zagotovili vrhunske pogoje na naravni travi. Nič od tega ni neuresničljivo. Ocenjujemo, da bi za uresničitev projektov potrebovali tri do štiri leta.
Kako bi se lahko približali Domžalam?
Domžale so zastavonoša nogometa v domžalski občini, a se Dobljani in Radomljami počasi približujemo. To jesen so naši kadeti prvič v zgodovini premagali Domžale, ki se ponašajo z eno najboljših mladinskih šol v državi. Smo bližje kot pred nekaj leti, verjamem pa samo v delo. Nekdo, ki se bo težje prebil v Domžalah, bo prišel k nam, saj ga bomo lahko razvili v boljšega igralca. McDonoughova vizija je, da bi pridobili merilnike maščob, dron za snemanje treningov, dodatne kamere na igrišču… Včasih je bila moja funkcija v klubu hobi, zdaj pa postaja vse resnejši projekt. Ker sva s partnerjem vložila ogromno sredstev v klub, se je povečala odgovornost do kapitala, igralcev in trenerjev. Na novoletni zabavi se bo zbralo več kot dvajset ljudi, ki delamo v klubu.
Kakšno stanje je bilo v Radomljah ob vašem prevzemu leta 2007?
Imeli smo eno igrišče, štirideset otrok in štiri trenerje. K sreči smo že takrat potegnili prave poteze, saj nismo šli takoj po rezultat, ampak smo se najprej posvetili infrastrukturi. Ko smo šli prvič v prvo ligo, nismo imeli niti 200.000 evrov. Po izpadu smo se hitro vrnili, kar pomeni, da ohranjamo kontinuiteto. Prva liga je velik napor, ogromno stvari sem delal sam, v klubu ni bilo niti sekretarja niti zaposlenega funkcionarja. Trenutno imamo v drugi ligi prvega strelca, najboljši napad in najboljšo obrambo. Jesenski del je bil odličen. Po delu strokovnega štaba smo že na ravni prve lige, a moramo biti povsod pripravljeni.
https://www.dnevnik.si/1042848979/sport ... vsako-ceno
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: 2.SNL 2018/19

#208

Odgovor Napisal/-a Astoria » 06. Jan 2019 12:12

Odlično, hvala, da si prilepil.:gor:

Saj je to zelo pametno in zrelo razmišljanje. Edino tisti del, kjer želijo sodelovati z enim od evropskih klubov mi ni najbolj všeč, mogoče zaradi tistega, kar se je zgodilo v Gorici. Res da so postali takrat pokalni prvaki in imeli zelo dobro ekipo, ki bi lahko postala tudi državni prvak, a stvari so se razplete kot so se.
Infrastruktura, finance, pogoji, prva liga. Najprej štalca, pol pa kravca.

zany
Prispevkov: 146
Pridružen: 16. Nov 2016 12:38
Klub: Mura

Re: 2.SNL 2018/19

#209

Odgovor Napisal/-a zany » 08. Jan 2019 19:57

Pavel, Ciglarič in Trstenjak zapuščajo Beltince.
Jon Šporn iz Drave v Muro.
Roginić iz Nafte pa v poljsko drugo ligo.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6573
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2.SNL 2018/19

#210

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 10. Jan 2019 16:26

Brežice 1919 (btw, tudi ta letnica je fejk) naj bi prevzel Karapetrović. Prišlo naj bi nekaj mladincev iz Olimpije.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

doktor
Prispevkov: 18
Pridružen: 09. Jul 2017 06:50

Re: 2.SNL 2018/19

#211

Odgovor Napisal/-a doktor » 11. Jan 2019 07:52


!
Žaljenje uporabnika

Prispevek je bil izbrisan.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6573
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2.SNL 2018/19

#212

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 11. Jan 2019 12:03

Kljub neprimernemu tonu ti bom vseeno poskušal odgovoriti.

Leta 1919 v Brežicah ni bilo nobenega kluba, niti ni nikakršnih dokazov, da se je sploh igral nogomet. Prvi klub je bil (nemški!) Sporklub Troja, ustanovljen 25. septembra 1922, a je deloval le kratek čas, leta 1938 pa je bil ustanovljen SK Brežice, ki je bil z vojno razpuščen. Po vojni je bilo 1945 ustanovljeno fizkulturno društvo Razlag, ki je po petih letih propadlo, nakar je bilo 1952 ustanovljeno telovadno društvo Partizan Brežice, iz katerega je julija 1979 nastala NK Svoboda, ki je propadla 1995. Takrat je nastal nov klub, ki se je 2002 združil s Krškim in deset let kasneje dokončno propadel. Sedanji NK Brežice 1919 je bil ustanovljen 20. avgusta 2013. To so dejstva.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

doktor
Prispevkov: 18
Pridružen: 09. Jul 2017 06:50

Re: 2.SNL 2018/19

#213

Odgovor Napisal/-a doktor » 11. Jan 2019 20:22

kmalu izide knjiga.....100 nogometa v Brežicah......se boš še česa naučil

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6573
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2.SNL 2018/19

#214

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 11. Jan 2019 21:20

Vem ja, Kapušin jo piše. :cast: Tudi on priznava, da za 1919 ni pravih dokazov, kar vprašaj ga.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: 2.SNL 2018/19

#215

Odgovor Napisal/-a Astoria » 12. Jan 2019 12:06

Denis Vezjak, Jon Šporn, Jaka Bizjak, Anej Kolar, Andraž Kolar, Aleksander Šeliga. Tak je zaenkrat seznam nogometašev, ki so zapustili Dravo.

Trener nekaj jamra tudi, da ni prave "glave" v klubu.

Torej, en kandidat manj za prvo ligo, škoda.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 6573
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: 2.SNL 2018/19

#216

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 13. Jan 2019 09:38

Tudi Radomlje pomoje ne bodo kandidat, sploh če prodajo Hajrića. Omenjajo se tudi že neka trenerska imena, najbrž bo znano že čez dan ali dva.

Resni kandidati so Tabor, Nafta in Bravo, mogoče Krka.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

zany
Prispevkov: 146
Pridružen: 16. Nov 2016 12:38
Klub: Mura

Re: 2.SNL 2018/19

#217

Odgovor Napisal/-a zany » 13. Jan 2019 10:44

Bravo zagotovo prvi favorit. Sledi Tabor, potem Radomlje in Krka. V Nafto ne verjamem, po odhodu Roginica se toliko manj. Drava pa itak vprasanje, ce sploh bodo drugo leto se zivi.

Uporabniški avatar
Astoria
Prispevkov: 2288
Pridružen: 19. Dec 2011 22:49

Re: 2.SNL 2018/19

#218

Odgovor Napisal/-a Astoria » 13. Jan 2019 11:17

Če bo Jaka Bizjak šel k Nafti, kot nekaj pišejo, potem se odhod Roginića ne bo poznal. Meni diši po tem, da bo Nafta presenetila in prišla na tisto drugo mesto na tabeli. Za prvaka sam vidim troboj med Bravom, Sežano in Nafto. Radomlje in Krko tukaj ne vidim, čeprav upam da se motim. Mi pa bo žal za tisti klub, ki bo na koncu izvisel in osvojil nehvaležno tretje mesto.
Mam nek filing, da se bo letos zgodilo, da bo v dodatnih kvalifikacijah zmagal drugoligaš.

Moja napoved

1. Bravo
2. Nafta
3. Tabor Sezana
4. Radomlje
5. Krka
6. Dob
7. Drava

zany
Prispevkov: 146
Pridružen: 16. Nov 2016 12:38
Klub: Mura

Re: 2.SNL 2018/19

#219

Odgovor Napisal/-a zany » 14. Jan 2019 21:09

Bizjak in Pirtovšek oba k Nafti. Očitno bo pol Drave presedlalo v Nafto. Bomo videli, če bo Lendavčanom to kaj pomagalo.

Uporabniški avatar
zmaj
Prispevkov: 491
Pridružen: 27. Okt 2013 18:03
Kraj: Ljubljana

Re: 2.SNL 2018/19

#220

Odgovor Napisal/-a zmaj » 16. Jan 2019 18:51

Dob odigral prvo pripravljalno tekmo proti NK Triglav in izgubil v gosteh na umetni travi 1:0.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta