Jaz gledam na stvari drugače. Leta 2007 npr. nihče ni govoril, da je City "umeten klub", potem pa, praktično čez noč, ko so dobili goro denarja in postali konkurenčni največjim klubom, pa je kar naenkrat City "umeten klub"? Tisti, ki navijajo za ta klube, pa so kao "gloryhunterji". Jaz sicer ne navijam za noben tuji klub (nekateri so mi sicer simpatični, vendar so to čisto druga čustva kot do Mure), še posebej ne za te velike klube, ampak tisti, ki navijajo za npr. United, Juventus, Barco itd. so začeli za njih navijati, ker so bili to uspešni klubi in ker so jih pač videli po televiziji, ko so igrali ligo prvakov in podobne velike tekme. Vse lepo in prav, ampak jaz v tem ne vidim razlike od tega, da nekdo leta 2005 začne navijati za Chelsea ali pa v letošnji sezoni za City. V čem je tukaj razlika od nekoga, ki je začel leta 2000 navijati za Real? Ali pa v zgodnjih 90-ih za Milan? Kar pa se tiče zapravljanja pa v drugih velikih klubih igralci ne igrajo ravno iz dobrodelnosti. United ima legende in igralce zveste klubu, kot sta Giggs in Scholes (City takšnih igralcev nima), ampak lahko je biti zvest klubu, ki ti plačuje milijone in ki je vedno v igri za najbolj prestižne naslove v nogometu. Bi bila igralca take kvalitete enako zvesta klubu kot je npr. Leeds United? Seveda da ne.
Dejstvo je, da je City imel navijače, tradicijo in zgodovino pred prihodom arabskega denarja, ni pa bil v samem vrhu evropskega nogometa, to je res. Ampak nekateri navijači velikih klubov imajo tak odnos, kot da so klubi kot so Barca, United, Milan, Real in podobni klubi predestinirani, da so v vrhu, če pa pride nek novinec, ki je "zadel na loteriji", pa je s tem nekaj narobe. In zdaj se hoče na skrajno nepravičen način ustaviti City, ko UEFA sprejema pravila, ki načrtno škodujejo enemu klubu (tj. finančni fair play). Enako v Angliji, kjer se je ustalil tisti top 4, potem pa pride neki "brezvezni" City in jim vse pokvari. Jaz v tem ne vidim problema, nimam nič proti, če nekdo vlaga ogromno denarja v klube z neko tradicijo in zgodovino, ki drugače ne bi mogli priti v sam vrh. Ali pa navsezadnje, če bi prišli neki res bogati ljudje, ki bi zapravljali kot nori v Muri, ne neki sumljivi Italijani ampak lastniki, ki bi jim bilo vseeno, če kdaj dobijo denar nazaj ali ne in pokupijo vse živo, zgradijo stadion, vložijo enormne vsote v mladinsko šolo itd., jaz ne bi imel čisto nič proti, zato se mi zdi hinavsko obsojati City. City je res zapravil ogromno denarja, ampak to predvsem govori o tem, kakšen monopol imajo klubi kot so United. Zdaj jim je nekdo postavil ogledalo in jih premagal v njihovi lastni igri. Evo tako je, če je v ligi bogatejši klub, ki ti lahko spelje kateregakoli igralca hoče.
Letos sem Cityju privoščil naslov, raje vidim da so prvaki oni kot pa United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham,... In si naslov tudi bolj zaslužijo, ker so šli oni in njihovi navijači skoz 2. ligo in "životarjenje" na sredini lestvice, nobeden od navijačev si sploh ni mogel zamisliti, da se bodo v kdaj v bližnji prihodnosti borili za naslov. Jedro navijačev je še vedno lokalnih navijačev, ki so klub spremljali že od nekdaj, in jaz se v bistvu lahko bolj poistovetim z njimi kot pa z navijači prej omenjenih "velikanov", ker te emocije so nekaj podobnega, kar bi doživljali Muraši, če bi Mura postala prvak.
Naslov Cityja (upam, da ga osvojijo in da se v zadnjem krogu ne zgodi presenečenje) je super stvar za nogomet in povsem zaslužen, glede na prikazane igre in glede na talent, ki ga imajo v ekipi. David Silva, Yaya Toure in Agüero so odlični igralci in bodo osvojili še precej lovorik. Veliko raje vidim, da v ligi prvakov zmaga City kot pa Barca in Real, ki dobesedno kradeta denar manjših klubov v Španiju (denar od TV pravic), medtem ko Cityju UEFA ne dovoli, da bi zapravljal svoj lastni denar, samo zato da zaščiti španska velikana.
Čestitke Cityju za odlično ligaško sezono (karkoli že se bo zgodilo na koncu), privoščim navijačem iz dna srca. Za svoj klub niso začeli navijati zaradi lovorik, no zdaj jih bodo vseeno dobili.

Od igralcev pa si posebno omembo zasluži Agüero, vedno mi je bil všeč njegov karakter, pravi Argentinec. Čeprav je res, da se je zameril navijačem Atletica, ampak na koncu na srečo vseeno ni pristal v Realu, tako da kar se mene tiče mu je oproščeno.