NK Maribor

Debatirajte o Prvi slovenski ligi in o pokalu
Odgovori
miki
Prispevkov: 115
Pridružen: 25. Jul 2012 14:04

Re: NK Maribor

#361

Odgovor Napisal/-a miki » 14. Nov 2012 22:03

Golman napisal/-a: Rad bi se samo obregnil ob post, ki si ga napisal glede kadrovanja ZZ. Mislim da je naredil ključno potezo pri sanaciji kluba, ko je prišel na mesto športnega direktorja. Pripeljal je Iličiča, Beriča iz Interblocka. Prvega je prodal dokaj hitro, od drugega bo pa Mariboru "pripeljal" mastne denarce. Rajko Rep je veljal za talenta, vendar pa v glavi nima razčiščenih pojmov, če bi imel glavo na mestu, menim, da bi lahko postal vrhunski igralec. Mislim pa da Zaho ni kriv, da se Pavličič(ali kako se že piše tisti Hrvat, ki je prišel kot najbolje ocenjeni nogometaš v 1 HNL?) ni izkazal in ujel z ekipo, pravtako menim da še čas Komazeca pride. Je pa res, da je imel kar nekaj zgrešenih nakupov...
Zagotovo je on glavni faktor uspešne sanacije, ampak temu je treba dodat tudi to, da je on precej bolj uspešen pri prodajah kot pri nakupih, da Maribor ni več v isti poziciji, kot je bil ob njegovem prihodu, zato se bo morala z rastjo kluba spreminjat tudi kadrovska politika, predvsem na strani prihodov, da bo moral Maribor spremeniti tudi nekatere druge stvari, ki niso vse neposredno v domeni ZZja, so pa zato vseeno problematične in da Iličića in Berića nikoli ne bi bilo v MB če bi projekt Interblock uspel in je bilo pri tem prihodu več sreče kot znanja, znanje je bilo predvsem pri uspešni prodaji, kar ZZ obvlada najbolje v Sloveniji in tu mu dam vso priznanje.
Torej gotovo je ZZ opravil veliko delo, ampak na dolgi rok se bo pokazalo, ali je bil on predvsem dober za sanacijo ali je sposoben zgraditi tudi velik regionalni klub. Če bo naredil velik klub si bo s tem kupil vstopnico za funkcije tudi v tistih institucijah, ki njega v končni fazi verjetno zanimajo.

Uporabniški avatar
silent
Prispevkov: 41
Pridružen: 04. Jun 2012 07:00

Re: NK Maribor

#362

Odgovor Napisal/-a silent » 16. Nov 2012 13:54


Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Maribor

#363

Odgovor Napisal/-a Golman » 18. Nov 2012 12:14

@miki:
Se povsem strinjam s tvojimi trditvami. To so dejstva, ki si jih napisal. Ampak jaz bi tako rekel, Zaho je uspel pripeljati v Maribor najbolj ocenjenega nogometaša v 1 HNL, pa je tukaj odšel v pozabo. Zdaj, ali je to neuspeh Zahota ali igralca samega težko komentirat, vsekakor je to "flop" za Maribor in izguba denarja. Pravtako sem pričakoval več od Komazeca, saj je pred leti veljal v srbski ligi kot zelo obetaven napadalec.
Pri prodajah pa je pokazal veze, ki jih ima, in da je spoštovani mož v Evropskem nogometu. Prebil je magično mejo milijon evrov za slovenske nogometaše, kar so pred leti bile samo sanje slovenskih prvoligašev.
Klub je saniral, sedaj pa mislim, da je na pravi poti, da bo zgradil dober klub, tudi z nastopi v Evropski ligi se to kaže. Vsekakor je tudi dobro za naš slovenski koeficient v Evropi...
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

tilen89
Prispevkov: 442
Pridružen: 21. Dec 2011 10:59

Re: NK Maribor

#364

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 18. Nov 2012 13:40

miki napisal/-a: ... so pa zato vseeno problematične in da Iličića in Berića nikoli ne bi bilo v MB če bi projekt Interblock uspel in je bilo pri tem prihodu več sreče kot znanja, znanje je bilo predvsem pri uspešni prodaji...
Jaz pa mislim, da je bilo več znanja kot sreče. Iličić je bil takrat psihično povsem na dnu in je sedel na klopi pri Interbocku in malokdo je verjel, da lahko uspe. Fant je celo izjavil, da je razmišljal o vpisu v šolo in končanju igranja nogometa. Pa še zastonj sta prišla oba. Podobna je Andželkovičeva zgodba, ki je po katastrofalni izkušnji z Dravo že razmišljal o kakšni drugi zaposlitvi. Zahovič je v obema nekaj videl in pri obeh zadel. Je pa jasno, da pride tudi do "flopov", to se dogaja tudi velikim klubom pri transferjih najboljših nogometašev. Samo poglej koliko je Čelzi v Abramovičevi zapravil za top nogometaše, ki so potem povsem razočarali.
miki napisal/-a: Torej gotovo je ZZ opravil veliko delo, ampak na dolgi rok se bo pokazalo, ali je bil on predvsem dober za sanacijo ali je sposoben zgraditi tudi velik regionalni klub.
To bo izjemno težko, saj je Maribor omejen s zelo slabo slovensko ligo, pa na splošno je gospodarstvo v Sloveniji v kritičnem stanju, sponzorjev je vedno manj in za vedno manjše denarje. Vseeno pa ni težko opaziti, da Maribor vsako leto raste in če podrobno spremljaš klub, to opaziš na vseh področjih. Velik skok naprej bi se lahko zgodil leto, če Mariboru uspe prezimit v Evropi. V klubu imajo pripravljena 2 scenarija: v primeru napredovanja iz skupine se bo skušalo zadržati celotno ekipo in pripeljati kakšno zvenečo okrepitev (ali več), v primeru izpada pa sledi prodaja kakšnega vročega igralca za visoko (verjetno spet rekordno) odškodnino in prihod kakšnega obetavnega nogometaša.

Liverpool
Prispevkov: 98
Pridružen: 13. Sep 2012 14:18

Re: NK Maribor

#365

Odgovor Napisal/-a Liverpool » 22. Nov 2012 21:00

oprosti te mi navijači Maribora, sam navijam tudi za Maribor, v evropski ligi.

Kako koli vzamemo tekmo proti Panathinaikosu je Milanič totalno nespsoben trener! Vem da je sodniška napaka pri drugi enajstmetrovki, mogoče celo pri izklučitvi Mejača.... ampak

Maribo rabi rezultat, rabi zmago! Remi bi nas ohranil pri živlenju, kaj več pa dvomim glede na to ta Totenham igra z Panatinaikosom zadnjo tekmo. Zakaj za vraga je Milanič raje zaprl igro in čuval rezultat, ki nam ni šel na roko, pa kaj če imamo igralca manj, vsaj poskusili bi napasti in zmagati, narpedovati!
Logična menjava v polčasu je Potokar- Milec in z tremi branilci, bi vsaj pokazali željo po zmagi. Potem menjava Milec- Viler? Kaj smo dobili z to menjavo? Nič! Še vedno nimam ugodnega rezultata in Milanič menja obrambnega za obrambnega? Zakaj? Kaj je pridobil z tem? Potem pa še sramota od sramote! Dodelek namesto Tavaresa? Izgubljamo in rabimo zmago! Potem pa Dodlek namesto Tavaresa? To je možno samo v Sloveniji!

V polčasu Milec ostane v slačilnici in Potokar v igro igramo 3-4-2, rabimo zmago!
Logična menjava v nadaljevanju bi bila tudi Mezga-Filipovič in bi se nato Cvijanovič preselil v sredino ob Mertlja...

Glede Beriča? Zahovič, prodaj ga takoj ko lahko, pripelji enega ki bo delal razliko.

Handanovič je bil še najsvetlejša točka na tekmi....

Moje mnenje,.....

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: NK Maribor

#366

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 24. Nov 2012 02:17

Edina sodniška napaka pri drugi enajstmetrovki je, da sodnik ni dal 2. rumenega kartona Mertlju. Po katerem kriteriju to ni bil penal? Penal je bil čist kot solza, če to ni prekršek potem res ne vem, kaj prekršek je...

Če je kaj sodniška napaka, je zame tisti 2. rumeni karton Mejaču.

Pustite Milovanovića in njegove travme, človek nima pojma o stvareh, ki jih komentira. Zelo boleče je bilo poslušati njegovo neznanje in jamranje, ampak tega smo že vajeni (žal)
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: NK Maribor

#367

Odgovor Napisal/-a Pietro » 24. Nov 2012 12:27

Liverpool Milca je Milanič zamenjal z Vilerjem zato, ker je Milec v drugem polčasu igral na levi strani. Njegova primarna pozicija pa je seveda desni bočni, na levi strani pa seveda pride veliko manj do izraza...

tilen89
Prispevkov: 442
Pridružen: 21. Dec 2011 10:59

Re: NK Maribor

#368

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 24. Nov 2012 12:30

Ja, najbolj sporna odločitev je izključitev Mejača, ki pa je najbolj vplivala na potek igre. Do takrat je bil Maribor dokaj enakovreden, Grki so imeli nekaj malega priložnosti (podaja nazaj Ibraimija), vendar so samo enkrat streljali v okvir gola. Drugače pa preveč boječa taktika in preveč nerazumnih menjav za osvojitev točke. Škoda, ker bi lahko igrali z njimi.
Liverpool Milca je Milanič zamenjal z Vilerjem zato, ker je Milec v drugem polčasu igral na levi strani.
Milec je bil bolan in vprašljiv za to tekmo, zato ni odigral cele. Viler pa še tudi ni 100% pripravljen po težji poškodbi.

Liverpool
Prispevkov: 98
Pridružen: 13. Sep 2012 14:18

Re: NK Maribor

#369

Odgovor Napisal/-a Liverpool » 24. Nov 2012 20:35

zakaj pa ni Milca pustil v polčasu v slačilnici in igral z tremi branilci? a mi nismo rabili zmage? raje smo branili to bogo točko, ki nam itak nebi nič pomenila?

tilen89
Prispevkov: 442
Pridružen: 21. Dec 2011 10:59

Re: NK Maribor

#370

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 24. Nov 2012 23:28

Potrebno bi bilo igrati bolj pogumno, ampak vseeno je treba bit realen, ne more Maribor z igralcem manj igrati s samo 3 igralci v obrambi proti Panathinaikosu v Grčiji...

ratipok
Prispevkov: 551
Pridružen: 03. Jan 2012 19:23

Re: NK Maribor

#371

Odgovor Napisal/-a ratipok » 25. Nov 2012 13:31

Še dobro, da nekateri ne zahtevate, da mora Maribor igrati kot Barcelona :lol:

tilen89
Prispevkov: 442
Pridružen: 21. Dec 2011 10:59

Re: NK Maribor

#372

Odgovor Napisal/-a tilen89 » 27. Nov 2012 18:37

Letos presegli osem milijonov evrov

Na konferenci Sporto je poslovni direktor Maribora Bojan Ban sicer spregovoril o zanimivi poti, ki jo je v zadnjih letih prehodil NK Maribor. Slednji je bil pred šestimi leti zrel za odpis, a se je s prihodom Zlatka Zahoviča v klub marsikaj spremenilo. Z novim športnim direktorjem in trenerjem so namreč poleg rezultatskih začeli prihajati tudi finančni rezultati. Mariborčani so tako uspešno odplačali ves dolg in opazno dvignili svoje prihodke, ki so jih v veliki večini zaslužili na trgu.

Še leta 2009 je NK Maribor razpolagal z 2,8 milijoni evrov, dve leti pozneje pa je njegov letni proračun znašal že 6,5 milijona evrov. In raste! Do letošnjega septembra je Maribor namreč zbral že 8,1 milijona evrov!

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Maribor

#373

Odgovor Napisal/-a Golman » 27. Nov 2012 22:20

To je čisti denar, ali je od tega denarja potrebno odšteti vse stroške, ki so pač nujni za obratovanja kluba?
Drugače pa, čestitam in si le želim, da bi ostali Slovenski klubi lahko šli po nekih zdravih temeljih, kot gre Maribor... Predvsem Gorica bi lahko veliko več zaslužila, če bi imela bolj sposobno vodstvo. No pa ne bomo zdaj o tem tukaj... Mislim da s prodajo Beriča se lahko ta znesek absolutno dvigne...
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: NK Maribor

#374

Odgovor Napisal/-a Pietro » 27. Nov 2012 22:28

To so prihodki, v bistvu proračun kluba, od tega moraš odštet seveda še stroške...

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Maribor

#375

Odgovor Napisal/-a Golman » 28. Nov 2012 12:16

Danes zaostala tekma med Domžalami in Mariborom:
http://www.prvaliga.si/novice/?id=2214
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: NK Maribor

#376

Odgovor Napisal/-a Pietro » 06. Dec 2012 19:57

Kaj napovedujete za današnjo tekmo z Laziem?
Glede na to, da sem strasten navijač Maribora in tudi Rome, napovedujem zmago vijoličnih... 8-)

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Maribor

#377

Odgovor Napisal/-a Golman » 06. Dec 2012 20:08

Jaz pričakujem dobro tekmo, Lazio verjetno ne bo šel na poln gas, tako da vidim priložnost Mariborčanov, da dosežejo gol, morda pa celo zmago. To bi bilo lepo slovo od Evrope za letos.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

Pietro
Prispevkov: 2338
Pridružen: 14. Nov 2012 15:08

Re: NK Maribor

#378

Odgovor Napisal/-a Pietro » 06. Dec 2012 23:31

Zgleda, da sem se malce uštel... :mrgreen:

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: NK Maribor

#379

Odgovor Napisal/-a Golman » 07. Dec 2012 08:24

Ne samo ti, tudi jaz :) Sicer pa tekme nisem spremljal v živo, tako da kaj več o igri ne morem povedati.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

Torressinjo
Prispevkov: 186
Pridružen: 18. Dec 2011 12:15
Klub: Liverpool

Re: NK Maribor

#380

Odgovor Napisal/-a Torressinjo » 08. Dec 2012 00:39

Za Maribor podpisal Nusmir Fajić! ;)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov