Regionalna liga ("balkanska" liga)?

Debatirajte o Prvi slovenski ligi in o pokalu

Ali ste za regionalno ligo?

Da, vsekakor
2
15%
Da, ampak samo poleg državnih lige (npr. pokal)
5
38%
Ne, nikakor
5
38%
Ne, razen če se ne bo več igralo državnih lig
1
8%
Ne vem, me ne zanima
0
Brez glasov
 
Skupaj glasov: 13

Uporabniški avatar
janbuc
Prispevkov: 5081
Pridružen: 17. Dec 2011 18:44
Klub: FC Barcelona
Kraj: Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#1

Odgovor Napisal/-a janbuc » 30. Jan 2012 23:46

Spet so se pojavile govorice za "balkansko" ligo.

Laković u Beču na sastanku o regionalnim ligama
http://www.soskanal.net/32286/lakovic-u ... S+kanal%29" onclick="window.open(this.href);return false;

Anketa

Chamberlain
Prispevkov: 613
Pridružen: 20. Dec 2011 14:30
Kraj: Cerklje ob Krki

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#2

Odgovor Napisal/-a Chamberlain » 31. Jan 2012 14:27

Moje mnenje je, da ne. S to ligo ne bi Slovenci nič pridobili.
Mnenja sem tudi, da Hrvati in Srbi ne morejo igrati v skupni ligi. Se je pokazalo, na EP v rokometu o "zrelosti" posameznikov. Morda kdaj takšna liga v prihodnosti. Pa tudi stroški potovanj in vsega kar pride zraven bi bili veliko večji. Res pa je, da bi se dobilo nekaj močnejših tekem za nekatere klube katerim bi bilo potem morda malo lažje v evropskih tekmovanjih. Če že, bi bilo morda bolj kot o ligi pametno razmislit o nekem pokalu med državami bivše Jugoslavije. Nekaj podobnega sistemu lige prvakov, seveda z manj klubi. Tako je vsaj moje mnenje.

Uporabniški avatar
RyanGiggs#11
Prispevkov: 325
Pridružen: 09. Jan 2012 10:10
Klub: Manchester United FC
Kraj: Ljubljana

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#3

Odgovor Napisal/-a RyanGiggs#11 » 08. Mar 2012 08:01

Hja slovenski nogomet nebi nič pridobil s tem, prav tako ne hrvaški,srbski,bosanski.. Ubistvu realno bi potem nekako tako zgledalo v slovenskem nogometu: Primat bi imela Maribor in Olimpija in ostali klubi bi bili lahko srečni, če bi bili na koncu sezone manj kot 20 pik za vodilnima kluboma.. Poleg tega bi v tej ligi bili stalni problemi glede varnosti, ker Delije,Grobarji,BBB in Torcida se ravno ne marajo med sabo in če dodamo tukaj zraven še Viole in Green Dragonse potem bi kar dobro pokalo.. Vendar po drugi strani bi bil pa vesel regionalne lige saj bi si kot navijač Partizana z veseljem pogledal derbije z Dinamom,Hajdukom po dolgem času.. Derbi z Zvezdo je pa tako vsako sezono 2×..

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5142
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#4

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 09. Mar 2012 12:08

Hja, zdaj odvisno kaj kdo razume pod pojmom "slovenski nogomet". Nekje bi se nekaj pridobilo, nekje spet ne, treba se bo odločiti. Zdej nekdo gleda pri slovenskem nogoemtu na reprezentančno slavo domovini, drugi na kravatarje na NZS, tretji na veliki dvojec, četrti na navijaške skupine, peti na prodajanje mladincev, šesti na ustroj ligaškega sistema do nižjih lig itd.
Osebno mislim, da slovenski nogomet kot ga razumem jaz glede na zdajšnje stanje predvsem ne more prav dosti izgubiti. V kolikor bi vodilna dva kluba igrala v regionalni ligi, bi potem lahko bila slovenska liga takšna kot je v dobršni meri defacto že zdaj, polprofesionalna. Ker v igri ne bi bilo več toliko borbe za denar in evropsko kvalificiranje, ker ne bi vladali lobiji najmočnejših dveh klubov in ker bi se tudi funkcije, ki jih zdaj opravlja združenje potem opravljale bolj volontersko, bi bila liga lahko veliko bolj čista in enakovredna. Tudi mediji potem ne bi mogli kvasiti zgolj o Olimpiji in Mariboru, pa tudi vsi klubi bi se lahko pred sezono pripravljali za borbo za naslov. Sam bi v tem primeru uvedbo regionalne lige podprl.

Ne vem pa, če prav razumem zgoraj, kako bi bili drugi klubi manj kot 20 pik za MB in OL? Saj sploh ne bi igrali v isti ligi. :shock:
Če pa misliš vzporedno tekmovanje slovenske in regionalne lige pa je to zame bedarija in bi bil v tem primeru absolutno proti.

Toliko glede slovenskega nogometa, o sami regionalni ligi pa kdaj drugič.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
janbuc
Prispevkov: 5081
Pridružen: 17. Dec 2011 18:44
Klub: FC Barcelona
Kraj: Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#5

Odgovor Napisal/-a janbuc » 14. Mar 2012 13:55

Regionalna liga: Ačimović bi, Zahović ne
http://www.siol.net/sportal/sportal_plu ... gomet.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#6

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 15. Mar 2012 17:07

Odločno proti.

Kot prvo, en klub ne more tekmovati v dveh ligah, se pravi bi morali:

1) iz državnih lig vzeti najboljše klube, ki bi igrali v tej "balkanski" ligi. Klubi bi imeli interes za kaj takega edino, če bi UEFA dala tej ligi pravico, da njeni najbolje uvrščeni klubi igrajo v evropskih tekmovanjih. Tukaj bi seveda na dolgi rok slovenski klubi (oz. slovenska kluba, realno gledano, ker verjetno več kot 2 klubov ne bi imeli) samo izgubili, ker bi se s težavami uvrščali na najvišja mesta in s tem v Evropo. Slovenska liga pa bi bilo neko kmečko tekmovanje, kot je dejansko bila v času Juge.

2) ohraniti državne lige, jih mogoče malo skrajšati in dodati ligo kot dodatno tekmovanje. Tukaj se potem pojavi težava, da bi bilo preprosto preveč tekem vse skupaj za udeležene klube, poleg tega ta liga ne bi imela mest, ki bi vodila v Evropo, tako da je vprašanje, kakšen bi sploh bil naboj, motiv in prestiž. Predstavljajte si, koliko bi bilo brezveznih tekem, ki ne bi odločale o ničemur, npr. Maribor proti nekemu makedonskemu klubu ali kakšnemu Osijeku. Res tekme, ki bi pritegnile gledalce.

Se pravi liga že iz teh razlogov ni zaželjiva.

Ostane edino možnost, da bi šlo v bistvu za neke vrste turnir med klubi iz bivše Jugoslavije. Ampak tukaj se predvsem pojavi vprašanje, zakaj ravno jugoslovanski klubi? Zato ker hoče nekaj ljudi forsirati neko svojo nostalgijo? Kaj je bil smisel odcepitve in osamosvojitve, če zdaj spet težimo nazaj? Namesto, da bi Slovenci vzeli svojo usodo v roke, si rekli, evo tukaj imamo državo, tukaj imamo svojo ligo, naredimo kar se da, da bo čimboljša in da bodo ljudje čimbolj uživali, se obupava nad situacijo v smislu "slabše tako ali tako ne more biti". Če bi mela celotna Slovenija mentaliteto kot Prekmurje, bi bila slika čisto drugačna; če bi vsi klubi imeli tako srce kot Mura, bi bili stadioni povsod polni in igrali bi domači mladi igralci, ne pa neki povprečni tujci in razni 'pavlovići' in 'rakovići', ki so bili že v vseh klubih. Nad idejo neke jugoslovanske regionalne lige se, kolikor opažam jaz, navdušujejo predvsem določeni navijači Olimpije, ki se spominjajo (za njih vsekakor) lepih časov v Jugoslaviji, ko je bil njihov klub praktično edini pravi klub v Sloveniji in je zanj tudi navijala vsa republika, ampak zakaj bi morali zdaj ostali slovenski klubi plačevati za to, da se Olimpija ni mogla prilagoditi novim razmeram in da v Ljubljani ljudje ne bodo šli gledat klubskega nogometa razen če ne pride Barca, Real ali pa eden od "velikanov" z Balkana?

Če se že gremo regionalno povezovanje, se mora to zgoditi na srednjeevropski podlagi, kamor kulturno in po mentaliteti tudi zares spadamo. Vsekakor bi bil zato, da se obnovi Mitropa cup, ki ima bogato tradicijo, pa naj se zaradi mene potem vključi zraven tudi srbske klube, pa recimo Poljake in se recimo tekmovanje odigra spomladi, ko klubi iz teh držav tako ali tako niso več v Evropi. Osebno vsekakor raje gledam tradicionalne klube kot je Rapid ali pa npr. Fradi, kot pa balkanske komunistične klube. Obnovitev Mitropa cup-a bi podpiral, neke jugo-nostalgije pa vsekakor ne. Dobra opcija za razvoj klubskega nogometa na tem prostoru bi bila tudi razširitev Lige Evropa in povečanje nagrad v tem tekmovanju na račun nagrad v Ligi prvakov... Recimo da se tekmovanje razširi na 32 skupin, ki bi se razdelile po 4 regijah, ena izmed njih bi lahko bila npr. srednjeevropska regija, kjer bi igrali avstrijski, madžarski, slovenski, hrvaški, slovaški, češki in poljski klubi, razdeljeni v 8 skupin. Po 2 kluba iz vsake skupine bi šla potem v 2. del tekmovanja, kjer bi se igralo na izločanje.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Uporabniški avatar
RyanGiggs#11
Prispevkov: 325
Pridružen: 09. Jan 2012 10:10
Klub: Manchester United FC
Kraj: Ljubljana

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#7

Odgovor Napisal/-a RyanGiggs#11 » 15. Mar 2012 19:44

Stvar bi pomoje peljala, če bi se naredil podoben sistem kot v LP.. Se pravi igranje po skupinah potem pa tekme na izpadanje.. Nekakšna Balkan Liga Prvakov.. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5142
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#8

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 16. Mar 2012 00:06

Panonszki napisal/-a:Odločno proti...
1) Dobro, slovenka liga bi postala kmečko tekmovanje, kot ti temu praviš. Jaz pa v tem vidim ligo, v kateri ne bi forsirali MB in OL, ligo, ki so jo lahko zmagovali Rudar, Koper, Željo, Aluminij, Ljubljana... pa tudi Mura. Če se slovenski klubi ne bi redno uvršačali v Evropo se pač ne bi, tudi zdaj se gorenjski klubi ne uvrščajo v Evropo, pa? Kdor bo hotel navijati za klub, ki se stalno uvršča v Evropo bo pač lahko navijal za Zvezdo ali kogarkoli že, stvar preferenc.

2) Vzporedna liga je zame bedarija. Prestiž pa bil bil pač toliko kot denimo v mitropa kupu, zmagaš balkan ligo/mitropo in to je to, po drugi strani isto ne vem koga bi zanimale tekme proti "Fradiju".

Pa jaz tudi nisem nek hud zagovornik jugolige drugače, niti se nimam za jugonostalgika, glede na to, kako si to tekmovanje večinoma zamišljajo, bi bil verjetno proti. Sem pa navijač Rijeke, to lahko napišem. Zato so mi zanimive debate o povezovanju s temi klubi, srednjeevropski fuzbal pa me roko na srce ne zanima.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#9

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 16. Mar 2012 02:05

Viator&Vektor napisal/-a:Dobro, slovenka liga bi postala kmečko tekmovanje, kot ti temu praviš. Jaz pa v tem vidim ligo, v kateri ne bi forsirali MB in OL, ligo, ki so jo lahko zmagovali Rudar, Koper, Željo, Aluminij, Ljubljana... pa tudi Mura. Če se slovenski klubi ne bi redno uvršačali v Evropo se pač ne bi, tudi zdaj se gorenjski klubi ne uvrščajo v Evropo, pa? Kdor bo hotel navijati za klub, ki se stalno uvršča v Evropo bo pač lahko navijal za Zvezdo ali kogarkoli že, stvar preferenc.
Samo enkrat sem videl Muro v Evropi, proti nekemu danskemu klubu leta 1998 (ne spomnim se sploh imena), ko sem bil še otrok, pa navijam za ta klub, Evropa gor ali dol. Bi pa vsekakor svojemu klubu privoščil tekme v Evropi, ki si jih zasluži. In ne vem, zakaj bi podpiral nekaj, kar mojemu klubu popolnoma zapira vse poti v Evropo. To je samo eden izmed milijon razlogov, zakaj sem proti nekakšni regionalni 'ligi'.
Vzporedna liga je zame bedarija. Prestiž pa bil bil pač toliko kot denimo v mitropa kupu, zmagaš balkan ligo/mitropo in to je to, po drugi strani isto ne vem koga bi zanimale tekme proti "Fradiju".
Koga bi pa zanimale tekme proti Dinamu, Rijeki, Zvezdi, Vojvodini, Širokemu Brijegu, random makedonskim klubom (ne poznam niti enega kluba iz te države)?

Sicer pa vsak sanja svoje sanje, dejstvo je, da takšne lige (na srečo) nikoli ne bo (v nobeni obliki) in da je Jugoslavija razpadla (najsrečnejši dogodek 20. stoletja).

Imamo svojo lastno ligo in tej se bo treba posvetiti in nehati sanjati o nekih neuresničljivih projektih.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5142
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#10

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 16. Mar 2012 08:24

Hm, razpad Jugoslavije je bil dober v toliko, da ni več socializma, ostalo so bile bolj kot ne neumnosti in tudi obstoječi sistem je v končni fazi isto butast kot prejšnji, sicer se pa v politiko na tem mestu ne mislim spuščati. Je pa dejstvo, da si v primeru ponovnega športnega povezovanja (kamorkoli že) želim celovito enotno ligo, ne pa nekega frankenštajna, ki bo služil interesom bogatunskih nacionalističnih klubov (ala basket, hokej...). V mojem primeru je zadeva verjetno res precej neuresničljiva, to drugo pa je še kako realno. Jugolige kot take zato ne podpiram, njeno uvedbo pod določenimi pogoji pa, mislim da bi to koristilo drugemu nivoju.

Aja, Vardar, Pelister, Rabotnički, Teteks, Ljuboten...
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#11

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 19. Mar 2012 20:39

Brezveze je tukaj razpredati o politiki, s tem se strinjam, dejstvo je, da z jugoslovansko ligo, tekmovanjem, čemerkoli slovenski nogomet ne bi pridobil ničesar. Naj mi kdo našteje 1 dobro stvar, ki bi se zgodila. Da bo imela Olimpija več gledalcev? Prosim lepo, saj je bila neka svečana tekma proti Partizanu, pa se Stožice niso napolnile, koga še zanimajo te klubi razen par nostalgikov? Mogoče bi Dinamo in Hajduk imela polne stadione proti srbskim klubom, ampak na teh tekmah bi se porabilo preveč denarja. Saj verjamem, da je jugoslovanska liga BILA močna in zanimiva v svojem času, ampak to je bila tudi vzhodnonemška liga, npr., pa bi bilo neumno to spet uvajati. Namesto da se sanja o nekih utopičnih projektih in vrnitvi v 80-ta, naj se raje pritisne na UEFA-o, da razširi Ligo Evropa, da naj na začetku igrajo med sabo klubi iz iste regije, da ne bo kakšnih glupih gostovanj na Kavkaz ali v Izrael in da naj na račun lige prvakov poveča nagrade v tem tekmovanju. Jaz se strinjam, da so državna prvenstva vedno bolj preživeta in dolgočasna, tudi v kakšni Angliji in Španiji (na svoj način) in bi rad videl čimveč povezovanja po Evropi, ampak naj gre za neko resno vseevropsko tekmovanje, kjer bo v igri denar (ker drugače bodo klubi delali samo minus) in širši trg.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Shury
Prispevkov: 63
Pridružen: 21. Dec 2011 20:01
Klub: FC Barcelona

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#12

Odgovor Napisal/-a Shury » 28. Mar 2012 11:25

Podpis pod zadnji post, se v celoti strinjam. Tudi sam sem mnenja, da si take lige najbolj želijo nostalgiki, ki bi bili neizmerno zadovoljni, če bi lahko gledali Dinamo-Partizan pa ostale take tekme...

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#13

Odgovor Napisal/-a Golman » 28. Mar 2012 13:48

Za razvoj Slovenskega nogometa je potrebna močna 1SNL in 2SNL. Pri Regionalni ligi bi recimo mogoče trije klubi lahko napredovali, ostali Slovenski klubi bi stagnirali oz. "propadli". Nostalgikom se nebi nič kolcalo po stari Jugo ligi, če bi recimo Slovenska liga bila urejena, bile plače, atraktivne igre ne manjka, predvsem ko so stadioni polni, mislim, da znajo prvoligaši narediti zelo lepo poslastico, dokaz je recimo Maribor - Nafta, ko je bila prva tekma na novem stadionu, derbiji recimo to leto, so zelo atraktivni in nesigurni. Ne vem, morda ni noben opazil, ampak mislim, da se v Slovenski ligi več ne igra bunkerja tako kot se je igral včasih proti Olimpiji ali Mariboru, ampak tudi druga moštva poizkušajo in igrajo, kar je velik napredek, medtem, ko v Srbski ligi recimo, ko igra Novi Pazar proti Partizanu igrajo domači z 11 igralci v obrambi, seveda da bo liga ne zanimiva. Regionalna liga, za moje pojme, bolje da je ni in da vložimo še več energije v našo prvo slovensko ligo.
p.s.: Premestil sem to ligo v Slovensko ligo, ker se to tiče v veliki meri tudi Slovenske lige.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5142
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#14

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 28. Mar 2012 16:55

Dobro, tiče se (tudi) slovenske lige, ampak mislim, da ne smemo gledati vsega samo skozi prizmo slovenske lige oz. slovenskih klubov. Po tej logiki lahko jaz zagovarjam tudi primorsko ligo, saj z njo primorski klubi ne bi nič izgubili, večina bi kvečjemu pridobila. Namesto da ima Gorica prazen stadion proti zdajšnjim prvoligašem bi ga pač imela proti Jadranu in Bistrici. Namesto da ti klubi zdaj stagnirajo po tretji ligi... Za razvoj primorskega nogometa je potrebna močna EPNL.

Ko in če pa govorimi o regionalni ligi, moramo gledati na klube v regiji, to je nekako moj point. Če bomo v debati o regionalni ligi že v izhodišču gledali zlasti in samo na slovenske klube, potem je bolje, da si vse regionalne projekte kar takoj izbijemo iz glave.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#15

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 28. Mar 2012 18:26

Viator&Vektor napisal/-a:Dobro, tiče se (tudi) slovenske lige, ampak mislim, da ne smemo gledati vsega samo skozi prizmo slovenske lige oz. slovenskih klubov. Po tej logiki lahko jaz zagovarjam tudi primorsko ligo, saj z njo primorski klubi ne bi nič izgubili, večina bi kvečjemu pridobila. Namesto da ima Gorica prazen stadion proti zdajšnjim prvoligašem bi ga pač imela proti Jadranu in Bistrici. Namesto da ti klubi zdaj stagnirajo po tretji ligi... Za razvoj primorskega nogometa je potrebna močna EPNL.

Ko in če pa govorimi o regionalni ligi, moramo gledati na klube v regiji, to je nekako moj point. Če bomo v debati o regionalni ligi že v izhodišču gledali zlasti in samo na slovenske klube, potem je bolje, da si vse regionalne projekte kar takoj izbijemo iz glave.
Seveda da gledamo na svoje klube, zakaj bi nas moralo brigati, kako bi od tega profitirali neki 4 balkanski klubi (kar itak ne bi), s katerimi nihče tukaj nima nobene veze? Kaj bomo žrtvovali svoj nogomet za tujce? Jaz hočem imeti dobre tekme in derbije, ki jih lahko gledam v svoji državi. Če bi me brigalo za tuje klube, bi se vozil do Dunaja, Budimpešte, Zagreba, Gradca, Vidma, Milana ali pa gledal tekme španske lige po TV.

Zato pa je večina ljudi takih hlapcev, ker v prvi vrsti gleda za interese drugih.

Slovenska liga je dobra za Muro in za vseh ostalih 9 klubov v ligi, za vse je boljša od regionalne lige, od katere nihče ne bi pridobil nič. In to je to, kar nas mora zanimati.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

mura ms
Prispevkov: 152
Pridružen: 17. Dec 2011 16:42

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#16

Odgovor Napisal/-a mura ms » 28. Mar 2012 21:38

Proti predvsem zato, ker bi nazadovali preostali slovenski klubi, ki ne bi bili v regionalni ligi.

ratipok
Prispevkov: 551
Pridružen: 03. Jan 2012 19:23

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#17

Odgovor Napisal/-a ratipok » 29. Mar 2012 00:04

Sicer nisem najbolj navdušen nad regionalno ligo ampak kakšni so ti argumenti, da bi nazadovali ostali slovenski klubi? Kateri klubi bi to bili? Nafta, Celje, Triglav, Rudar ipd.? Lahko še oni sploh bolj nazadujejo? Verjetno bi regionalna liga za njih pomenila, da bi v preostalem slovenskem nogometnem prostoru ti klubi morali po poti polprofesionalizma. Ampak realno gledano bi večina teh to morala storiti že danes.

Golman
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17. Dec 2011 14:23

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#18

Odgovor Napisal/-a Golman » 29. Mar 2012 01:44

Vprašanje je prvo kdo bi sploh nastopal od Slovenskih ekip v regionalni ligi. Ker realno, če bi se šlo v tako ligo, sem za to, da bi recimo Olimpija in Maribor(recimo da gresta te dve ekipi) pustila v prvi ligi svoje B ekipe oz. bi v prvo slovensko ligo lahko prišel Interblock itd. Ampak vseeno, neko vlogo Olimpija in Maribor bi morala odigrati. Pri košarki vsi vemo kako je, pri nogometu bi bilo malo težje. Mogoče bi probali regionalno ligo na umetni travi v dvorani, za to sem takoj, med zimskim PREDOLGIM premorom, zakaj pa ne? Vsaj aktivnosti se dogajajo, tako je pa vse mrtvo okoli nogometa. Jaz mislim, da ta zimska pavza zelo ubija naš slovenski nogomet... Še vedno sem proti, ker klubi v prvi slovenski ligi lahko rastejo ob Mariboru in Olimpiji, saj ta dva kluba data drugim klubom največ gledalcev na stadione poleg lokalnih derbijev. Je pa res, da bi morala prva slovenska liga prešaltati iz profesionalizma na polprofi ali celo amatersko raven, na žalost.
Vabljeni k napovedovanju rezultatov za PLTS 2013/14! Več na: http://www.snportal.si/forum/viewforum.php?f=74

mura ms
Prispevkov: 152
Pridružen: 17. Dec 2011 16:42

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#19

Odgovor Napisal/-a mura ms » 29. Mar 2012 06:33

Nisem se podrobno zanimal, kako bi izgedala, funkcionirala regionalna liga, vendar ... Recimo, da se ji priključita Maribor in Olimpija, potencialno HIT Gorica (Mure tu pač trenutno zaradi različnih razlogov realno ne vidim). Fazanerijo napolnita Maribor in Nafta, ostali klubi preprosto niso dovolj zanimivi za poln stadion. Za Nafto - ravno tako kot za Muro - še ne vemo, če jo bomo sploh videli v naslednji sezoni v 1. ligi. Torej, na dveh frontah hkrati - 1. SNL in regionalna liga - ne verjamem, da se da nastopati. Kaj bo torej ostalo recimo nam, Muri - Rudar, Celje, Koper in ostali gledalcem nezanimivi klubi. To prinaša prazne stadione, nezanimanje, posledično pa slabša konkurenca, ob kateri tudi sam postajaš slab. Nisem se še niti dotaknil težav pri organizaciji tekem. OK, verjetno bi na začetku to pomenilo prepoved gostovanj navijačev. Vseeno si ne predstavljam npr. Delije in BBB na gostovanju v Murski Soboti. Trenutno mi je sploh brezpredmetno razpravljati še o navijačih. Osebno se mi že samo nogometni razlogi zdijo dovolj tehtni, da se sam odpovem regionalni ligi.

Uporabniški avatar
Panonszki
Prispevkov: 728
Pridružen: 15. Mar 2012 16:05

Re: Regionalna liga ("balkanska" liga)?

#20

Odgovor Napisal/-a Panonszki » 30. Mar 2012 01:40

Vsaka tekma med večjimi balkanskimi klubi bi pomenila velik riziko. Prihajalo bi do večjih pizdarij vsak drug teden, kar bi lahko rešili edino na dva načina 1) ukinili ligo. 2) uvedli neke drakonske kazne za huligane, pripeljali celo vojsko policije, helikopterje, prepovedali gostujočim navijačem hoditi na tekme itd. Kar bi stalo več, kot bi te tekme prinesle, ker te tekme brez navijačev itak ne bi bile zanimive. Sicer pa je regionalna liga itak samo sanjarija nekih jugonostalgikov, ki se je ne sme jemati resno, itak pa je vse skupaj neizvedljivo.
proti modernemu nogometu
http://youtu.be/3wYP-xyVDys

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov