[FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

Odgovori
krneki
Prispevkov: 10
Pridružen: 14. Sep 2012 11:52

[FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#1

Odgovor Napisal/-a krneki » 20. Jul 2014 13:16

FC BAYERN München

Slika


Bayern spada med velikane nogometa, Bavarci so večkratni nemški in evropski prvaki in eden od klubov, ki so zelo vplivali na zgodovino Lige prvakov.

Bayern iz Munchna je eden izmed velikanov evropskega nogometa. Klub je bil ustanovljen 27. februarja 1900, v evropskih pokalih pa je prvič nastopil v sezoni 1966/67. V Pokalu pokalnih zmagovalcev (kasnejši Ligi prvakov) so blesteli v 80. letih, ko so to tekmovanje dobili kar trikrat zapored. Nastopili so v devetih finalih, štirikrat pa so dvignili v zrak lovoriko za najboljšo ekipo v Evropi. Enkrat so osvojili tudi pokal UEFA.
Največjo zmago so Bavarci dosegli leta 1983 proti Ciprskemu Anorthosisu, ko so tekmo dobili s kar 10-0. V leto 1991 pa sega tudi najbolj grenak poraz, ko so proti Kobenhavnu izgubili s 6-2. Rekord po številu nastopov v Ligi prvakov za Bayern drži dolgoletni vratar in kapetan Oliver Kahn, najboljši strelec pa je »Der Bomber« Gerd Muller z 62 zadetki.
Bayern se uvršča v skupino največjih in najtrofejnejših klubov v Evropi in čeprav zadnje desetletje ni bilo najboljše v zgodovini kluba, se Munchenčani spet vračajo na zmagovita pota. V zadnjih treh sezonah so kar dvakrat igrali v finalu in obakrat izgubili, letos pa so eni glavnih favoritov za končno slavje.


OSNOVNI PODATKI


IME KLUBA: Fußball-Club Bayern München e. V.
VZDEVEK: Der FCB, Die Bayern, Die Roten, FC Hollywood
USTANOVITEV KLUBA: :27 Februar 1900
STADION: Allianz Arena
PREDSEDNIK: Uli Hoeneß
LIGA: Bundesliga

SlikaKLUB ZAPUŠČA PEP GUARDIOLA


Slika

Neverjetno ampak resnično. Klub že zapušča dosedanji trener Pep Guardiola, ki ekipe sploh ni vodil na uradni tekmi. Kot je povedal ob slovesu se sam ni počutil pomembnega v klubu zato je tudi odstopil iz mesta trenerja pred začetkom sezone, da bo njegov naslednik lahko pripravil ekipo na novo sezono. Kdo bo novi trener ekipe, še ni znano. Mediji največ možnosti dajejo trenerju nizozemske repezentance Van Gaalu, ki je ekipo že vodil in iz nje pozna nekatere igralce. Iz kluba so sporočili, da bo novi trener predstavljen že jutri in da naj bi prišlo do velikega presenečenja.
Zadnjič spremenil krneki, dne 20. Jul 2014 17:26, skupaj popravljeno 1 krat.

krneki
Prispevkov: 10
Pridružen: 14. Sep 2012 11:52

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#2

Odgovor Napisal/-a krneki » 20. Jul 2014 17:26

BAYERN Z NOVIM TRENERJEM


Novi trener ekipe je postal "krneki", ki v svoji karieri še ni vodil nobenega evropskega kluba. V vodstvu kluba so povedali, da bodo o razlogih za izbiro takšnega trenerja govorili šele po koncu sezone, ko bodo znane uvrstitve ekipe in število lovorik, ki jih bo trener osvojil. Od trenerja zahtevajo le, da bo prinesel lovorike v klub in da bodo navijači zadovoljni z igro. Več bo novi trener povedal na novinarski konfernenci, na kateri bodo tudi predstavili način dela in morebitne spremembe.

NOVINARSKA KONFERENCA


Nihče vas ni poznal, dokler niste postali trener bavarskega velikana, lahko poveste kaj je prepričalo vodstvo kluba, da so vas zaposlili?

Kot veste je klub iskal novega trenerja in sam sem se prijavil na to delovno mesto bolj kot ne za hec, saj sem mislil da nimam možnosti za uspeh. Ko so me poklicali na razgovor pa sem ugotovil, da bo treba v ta posel zelo odgovorno in da bom moral vodstvo prepričati z prepričljivimi odgovori in da bom moral pripraviti zares dober program, ki bo prepričal odgovorne, da me zaposlijo. Očitno je bil moj program zelo dober in danes sem trener tega kluba.

Kakšen je bil ta program, ki je prepričal vodstvo kluba?

Program je predvideval, da v roku 5 let postanemo najboljši klub na svetu in da osvajamo vsaj 3 lovorike letno. Kakšni so točni cilji bom pa povedal v kratkem ko se sestanemo z ekipo in se dogovorimo o vsem kar je potrebno.

Kako ste zadovoljni z denarjem namenjenim za okrepitve, je znano že katere pozicije boste okrepili?

Denarja za okrepitve je dosti, tako da bom lahko pripeljal nekatere igralce, ki si jih želim v ekipi. V prestopnem roku bomo predvsem iskali igralce, ki bodo dali ekipi širino. O tem kdo bo klub okrepil bomo razpravljali šele po sestanku z vodstvom in igralci. Veliko bo odvisno tudi od tega kdo bo klub zapustil.

Je res da Mandžukič zapušča klub?

Od kje vam ta informacija? Do konca prestopnega roka bo znano vse o sestavi ekipe.

PROGRAM DELA IN CILJI EKIPE

Klubu sem predstavil nekatere kratkoročne cilje, ki predvidevajo razvoj kluba v naslednji sezoni in sezoni 2014/15. Predstavil sem pa tudi cilje, ki predvidevajo razvoj kluba v naslednjih letih 5-10 letih. V klub želim pripeljati najboljši možne strokovne delavce, ki bodo dodali še tisto pikico na i, ki je potrebna, da bomo najboljši klub za naslednjih par sezon. Vedno bomo dodajali nekaj, kar bo pomagalo klub narediti daleč največji na svetu. Po nekaj letih, ko bom imel pripravljen teren, pa želim igrati samo z igralci iz mladinske ekipe oz. igralci, ki bodo pripeljani od drugod še izjemno mladi. Za igralce bom poizkušal porabiti čim manj denarja. Kupoval bom le najnujnejše.

SEZONA 2013/14

Osvojitev državnega prvenstva in pokala
Polfinale lige prvakov
Izboljšanje pogojev za delo mladih in članske ekipe
Povečati vrednost kluba in financ


Klub bom okrepil na položaju centralnega branilca, ki potrebuje še nekoga zelo dobrega, da bomo imeli prepotrebno širino. Potrebovali bi tudi razervnega vratarja, rezervna bočna igralca. V primeru ugodne cene igralcev pa še zadnjega veznega za zamenjavo za Martineza in delavnega napadalca, ki bo dal potrebno širino ekipi. Takšnih napadalcev je zelo malo zato bomo morali zelo pridno delati, da takšnega igralca dobimo poceni. Pripeljani bodo še največji talenti svetovnega nogometa, ki bodo prestavljali naložbo za prihodnost.

Igrali bomo napadalno, hitro, veliko zadetki in granitno obrambo. Kako bomo to dosegli bomo vidli šele ko bo ekipa dopolnjena, takrat bom začel postavljati še zadnje taktične zamisli, ki bodo prilagojene našim tipom igralcev. Imamo vrhunsko ekipo z mešanico mladosti in izkušenj potrebujemo le še malo da bomo popolni.

CILJI VEZANI NA NASLEDNJIH 5-7 LET

Najboljša nogometna šola na svetu
vrhunske finance
najbogatejši in najboljši klub na svetu
serijsko zmagovanje lige prvakov in domačih pokalov
ekipa sestavljana iz samih doma vzgojenih igralcev


Kdo so novi igralci pa v nadaljevanju... Če kdo želi lahko postavi še kakšno vprašanje za novinarsko konferenco ob zaključku priprav in komentarju sestavljene ekipe.

Uporabniški avatar
Dobljan
Prispevkov: 200
Pridružen: 13. Jul 2013 19:30
Klub: Arsenal FC

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#3

Odgovor Napisal/-a Dobljan » 20. Jul 2014 17:54

Madonca ... obetavno tole zgleda. Boš Prpelu tut kakega slovenskega igralca ali pa strokovnjaka iz svoje države? (za konferenco obe vprašani) Boš tudi v svoji državi podprv kak klub z svojimi igralci oz boš poslav skavte za morda kak nakup ?
Drugač pa upam da ti uspe
http://www.hattrick.org/StartPage.aspx? Za več pomoči pri igri si preberi http://www74.hattrick.org/Help/BeginnersGuide.aspx
Najdeš me pod istim imenom.

Uporabniški avatar
Cuenca39
Prispevkov: 186
Pridružen: 20. Dec 2011 21:34
Klub: Fc Barcelona

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#4

Odgovor Napisal/-a Cuenca39 » 20. Jul 2014 22:13

Zna bit zanimivo, komaj čakam nadaljevanje.

krneki
Prispevkov: 10
Pridružen: 14. Sep 2012 11:52

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#5

Odgovor Napisal/-a krneki » 23. Jul 2014 18:07

PRESTOPNI ROK


Napovedal sem, da bom v klub pripeljal igralce, ki bodo ekipi dodali širino. Za okrepitve sem imel na voljo 30 milijonov evrov in kar je bilo več kot dovolj, da sem klub okrepil, kjer je to najbolj potreboval. Ob prevzemu smo skupaj s skavtsko službo šli v iskanje potencialnih okrepitev, ker sem imel cilj da večina okrepitev opravi priprave skupaj z ekipo.

ODHODI


Ekipa je bila sestavljena iz nekaterih izkušenejših igralcev in predvsem veliko mladih talentov. Našel sem pa tudi nekatere, ki sem jih videl v klubu kot "smeti", katere nikakor ne potrebujem več. Odločil sem se za prodajo obeh bočnih igralcev, ki sta bila mišljena kot rezervi za Lahma in Alabo. Prvi je odšel brazilec Rafinha, ki je tudi nekoliko v letih zato je znesek 9,25 milijnov evrov več kot zadovoljiva vsota za igralca, ki ni imel prihodnosti v ekipi. Odšel je tudi Diego Contento, ki bi verjetno v klubu prejemal samo visoko plačo. Ob več kot odličnem Alabi verjetno nebi igral niti minute. Znesek 2,2 milijona € je bil tisti, ki sem ga sprejel za tega igralca.

Slika

Ekipa bo v novi sezoni nekoliko spremenjena


NIHČE NI NAD KLUBOM!


Mandžukič je moral zato zaradi spora s trenerjem zapustiti klub. Do prepira je prišlo po prvi prijateljski tekmi, ko je trener komentiral slabo igro popularnega Mandžota. Napadalec je imel prihodnost v ekipi, čeprav ni v celoti spadal v sistem igre je svoj konec v klubu dosegel ko je nenapovedano izpustil trening. Takrat je prejel kazen za svoje dejanje, kar pa je bila zanj največja kazen je pa bilo, da je moral zapustiti bavarskega velikana in prestopiti v ambociozni, vendar mnogo manjši klub od Bayerna Monaco. Zanj smo dobili okroglih 20 milijonov kar smo investirali v novega napadalca, ki ima željo po dokazovanju in sprejme kritiko.

Slika

Nažalost je zaradi svojeglavega razmišljanja zapustil klub


OKREPITVE


V klub smo kot sem napovedal pripeljali novega centralnega branilca, ki je zaostril konkurenco med igralci, novega golgeterja, ki je nadomestil Mandžukiča. Prišli so obetavni bočni branilec, ki je letošnjo sezono preživel na posoji pri svojem matičnem klubu. Napovedal sem tudi menjavo za Martineza in tudi to smo našli. Obramno usmerjenega vezista smo našli v Argentini. Prišli so tudi še nekateri zelo obetavni igralci, na katere računamo predvsem v prihodnosti.

EDER ALVAREZ BALANTA

Slika


Enostavno tega igralca sem želel v klubu. Vem kakšni so njegovi potenciali, zato mi tudi ni bilo težko plačati 12,5 milijona evrov za tega izvrstnega branilca. Kljub svoji mladosti ima vrhunske atribute in hotel sem ga takoj v postaviti v prvo postavo. Do sedaj je potrdil, da vsi milijoni niso bili vrženi skozi okno. Pričakujem da bo v roku 3-4 let najboljši branilec na svetu.

Slika


LUCAS ROMERO


Pripeljan kot zamenjava za Javi Martineza, kateri zanekrat še ne bo v prevem planu, vendar ga bomo postopama navajali v ekipo. Če bo imel srečo z poškodbami mu bom poizkušal nameniti približno 15-20 tekem v prvi postavi. Romero je igralec, ki ga lahko porabim na večih pozicijah in zato daje ekipi še dodatno širino. Zanj smo plačali 7,25 milijona evrov večinoma v bonusih in obročnem odplačevanju.

Slika


JACKSON MARTINEZ & CHEICK DIABATE

Slika

Novi golgeter Bayerna

Oba napadalca lahko dodata ekipi dodatno vrednost. Sam veliko upov polagam v kolumbijskega napadalca Martineza, ki upam da bo bil predvsem nevaren za nasprotna vrata. Od njega ne pričakujem, da bo vsako tekmo zabil vsaj dva gola, zadovoljen bom že z 20 goli v sezoni. Nočem, da bi bili odvisni zgolj od njega. Ga pa vidim kot idealnega igralca v svoji postavitvi. Zanj smo plačali nekaj več kot 17 milijonov evrov. Drugi napadalec je afričan Diabate, ki bo prišel do izraza, ko bom najbolj potreboval borca na igrišču, torej kadar bo potrebno zadržati žogo in se boriti do konca. Bil je poceni, saj je njegova cena znašala zgolj 3,5 milijone evrov.

Slika

Slika


JONATHAN SILVA


Velik potencial svetovnega nogometa, ki je trenutno še na posoji v svojem matičnem klubu. Zanj smo mogoče res odšteli veliko denarja, vendar imam zaupanje vanj da nam bo povrnal vse zapravljene milijone. Je za razliko od Alaba nekoliko boljši v obrambi, kar je zelo pomembno saj potrebujem tudi takšne bočne branilce. Cena zanj je znašala 8 milijonov evrov.

Slika


ANGEL CORREA & ALBERTO CERRI & RICHAIRO ZIVKOVIC


Nakupi za prihodnost, ki se bodo počasi priključevali prvi ekipi. Correa je sicer že sedaj priključen prvi ekipi in poizkušal mu bom ponuditi čim več priložnosti za dokazovanje, vendar bo moral pridno delati na treningih da bo dokazal, da si zasluži dres Bayerna. Od njega pričakujem da bo nova zvezda svetovnega nogometa. Cerri in Zivkovic sta oba napadalca katera bosta svojo vrednost dokazala v roku 3-4 let, ko bosta pokazala več zrelosti in kvalitet. Trenutno sta zgolj ena izmed velikih potencialov, ki ju premoremo v mladinskem pogonu.

Slika

Bodoča zvezda svetovnega nogometa

Uporabniški avatar
Cuenca39
Prispevkov: 186
Pridružen: 20. Dec 2011 21:34
Klub: Fc Barcelona

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#6

Odgovor Napisal/-a Cuenca39 » 23. Jul 2014 18:19

Všeč so mi okrepitve, lepo da se osredotočaš na mlade! :gor:

krneki
Prispevkov: 10
Pridružen: 14. Sep 2012 11:52

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#7

Odgovor Napisal/-a krneki » 23. Jul 2014 20:55

Poizkušam z mladimi in jim dodajam nekatere izkušenejše... Bayern mi je glede tega pisan na kožo. Med izkušenimi mam (Lahm, Schweinsteigerja, Dante, Neuer, Van Buyten, Pizzaro) pa kopico mladih, ki prinesejo ekipi tisto dodatno vrednost. Probam vedno najdit neko mešanico izkušenj in mladosti, ker to je edina možnost za uspeh.

Nadaljevanje upam da mi uspe spisat jutri:)

Uporabniški avatar
Rockahh
Prispevkov: 275
Pridružen: 03. Mar 2012 12:08
Klub: Manchester United

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#8

Odgovor Napisal/-a Rockahh » 23. Jul 2014 21:14

Jackson je beast, eden mojih najljubših napadalcev. Upam, da ti bo trgal, pa tudi Balanta je top CB.

aLeen27
Prispevkov: 655
Pridružen: 21. Dec 2011 23:10

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#9

Odgovor Napisal/-a aLeen27 » 23. Jul 2014 22:05

Živkovića probaj čimbolj forsirat v prvo ekipo. Bomba napadalec je.

krneki
Prispevkov: 10
Pridružen: 14. Sep 2012 11:52

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#10

Odgovor Napisal/-a krneki » 24. Jul 2014 14:54

Balanta je res top branilec... Zivkovica bom dodal v prvo ekipo verjetno naslednjo sezono, ko bom spremenil taktiko na 2 napadalca brez wingerjev. Prihaja mi še zastonj Werner, ki ima vrhunski potencial. Ob vseh pa sta tu še Martinez in pa Lewa, ki sem ga kupil pozimi. Mislim da bom imel sladke skrbi naslednjo sezono okoli napadalcev :)

krneki
Prispevkov: 10
Pridružen: 14. Sep 2012 11:52

Re: [FM 2014] FC Bayern [zgodba/kom.]

#11

Odgovor Napisal/-a krneki » 08. Avg 2014 21:10

Zgodba se še nekaj časa nažalost ne bo nadaljevala zaradi pomanjkanja časa (delo, pisanje diplome itd. )

hvala za razumevanje :)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov