[FM 2013] Maribor,PAR, At. Madrid - "Liverpool" [zgo/kom]

Odgovori
Liverpool
Prispevkov: 98
Pridružen: 13. Sep 2012 14:18

[FM 2013] Maribor,PAR, At. Madrid - "Liverpool" [zgo/kom]

#1

Odgovor Napisal/-a Liverpool » 24. Jul 2013 14:27

2012/2013

NK Maribor, Slovenija


In končno je koenc sezone, Pomurska liga je propadla, mi nismo zasedli zadnji dve mesti tako, da bomo igrali v 1.MNZ Lendava ligi naslednjo sezono. Torej brez skrbi. Pitnik, zaljuček ali kako drugače je že tudi končan v klubu, tako da se lahko posvetim le poletju in počitnu pred novo sezono, ter zabavam.

Prišla je sobota, dan ko naj bi v goricah imeli pitnik oziroma zabavo z prijatelji. Ko sem se zjutraj vstal seveda najprej pregledam vse novice in kot streal z jasnega zagledam, da Milanič ni več trener Maribora. Najprej sem nekoliko šokiran potem pa si mislim kaj češ, drugi mu dajo večjo plačo in večje izive. Bliža se popoldan in odpravim se v gorice, da prirpavim vse potrebno, saj sem jaz gostitelj in rabim prirpaviti stvari za žar in podobno. In končno je ura 17:00 počasi prihajajo ljudje k meni, jaz počasi pečem čvepa, pleskavice, perutniče, piščančjo prsovini in še vsega po malem. Seveda je potrebno zalivat in gasit vročino z hladnim špricerom, saj smo v goricah. Seveda najprej nisem pretiraval saj je bilo potrebno narest podlago za nadaljno zabavo, zato sem se najrepj najedel kot vsi nato pa se je začela zabava. Ker nas je blo kar nekaj nogometnih navdušencev smo se pomerili tudi v nogoemtu, namiznem nogometu in debatirali o vsem mogočem. Seveda je vince teklo kot v potokih. Jaz nisem imel skrbi kako bom šel domov, saj sem se odločil da bom prespal kar v goricah, če bom sploh kaj spal ponoči. In ko smo bili že kar fejst pod vplivom alkohola, smo si seveda upali vse. Tako smo začeli igrati igro "Resnica ali kazen (iziv)". In čez nekaj časa se flaša ustavi na meni, pokrov gleda k meni. Mislim si, kaj zdaj, naj si izberem resnico, kaj če me kdo kaj takega vpraša, ali raje iziv? Nekako nisem bil več pri sebi in se odločim za iziv. Seveda je ta iziv bil od vseh, saj si v stanju kakršnem smo bili nihče nebi uspel sam izmislit nek iziv ali vprašanje. In ker smo se cel večer pogovarjali o nogometu, seveda tudi o Milaničevem odhodu, so se prijatelji odločili, da oziroma zajebavali, če upam napisati na mail Zahoviču, da bi bil trener Maribora, ter ga izivat, da to delo ni nič, saj so tako ali tako najbolši igralci in lahko je trener tudi kak, ki nima pojma. Seveda v alkoholiziranem stanju si upaš vse. Vzamem iz žepa svoj Samsung in se priajvim na gmail, seveda sem kar nekajrkat poskušal napisati geslo, na koncu mi je le uspelo. Priajtelj mi je že našel mail od Zahoviča oziroma Maribora, vse ostalo pa je bilo na meni, iziv pač rabim narediti. No pa začnem pisati......


S spoštovanjem,

gospod Zlatko Zahovič, danes sem prebral, da Milanič odhaja. To je šok vendar, kaj bo v Mariboru, osvojil je vse v Sloveniji in še v tujini ga bodo bolj plačali, saj ga razumem. In Zahovič, sedaj boš pripeljal Katanca? Pravi dvojec, mislim, da bi mogoče kak teden še zdržala. Veste gospod, nimam licence, vendar igram nogomet za razliko od Mourinha, vendar se vam vseeno ponujam, tak Maribor vodiš z lahkoto, saj imaš praktično v Sloveniji najboljše igralce. Pa še mnogo cenejša variajnta sem kot Katanec. Lahko pa Katanec, le sedi na klopi kot uraden trener, jaz pa bom trener. Ni zamisel dobra? Ah toti naš Maribor, Zahovič greva stavit da zdržim več kot mesec dni na trenerskem stolčku ter da pripeljem MB v Evropo? Mislim, da ne upaš. Škoda saj si ja lep in dober fant.

Lep večer še naprej.... Aja še številko vam dam, če me pokličete 040 *** ***
Seveda je ob tem ko sem jim to prebral z zelo velikimi težavami nastalo navdušenje. Vsi so mi govorili, da so mislili da nebom poslal. Nato pa se je noč še vlekla ob vinu, prijatelji so odhajali, jaz pa sem ostal sam in tako sem zjutraj ob 3 tudi zaspal sam v goricah. Komaj se vležem in zatisnem oči že igra neka muzika... "Jedne noci i avanture, svake noci neke nove cure. Dok moja prava negdje sama, pava, meni se zabavlja...." Odprem oči z veliko težavo in si mislim kdo od sosedov ima volj sedaj ob 3 ponoči poslušat tako galsno muziko. Nato zaprem oči in dalje spim, vmes poslšam pesem do konca. Nato ko je konec, spet čez minuto slišim isto pesem. Vstanem se odprem oči in vidim, da je to moj telefon, pogledam na uro in vidim da ni 3 ponoči temveč je že 7 zjutraj, tiste 4 ure spanca so se zdele kot 4 sekunde. Gledam telefon, ne poznam številke, kdo za vraga me zdaj rabi ob 7 zjutraj. In ko skoraj že odzvoni se javim, v pričakovanju da me kliče kak prijatelj, kig a zanima zame....


Jaz: Ooo bok majstore...
Klicatelj: Lep pozdrav, ste vi David Antolin?
Jaz: Seveda, da sem jaz kdo bi pa naj bil?
Klicatelj: Lepo, torej kličem vas iz Maribora, danes smo si prebrali vašo provokativno naravnano ponudbo za delo v našem klubu....
Jaz: (ga na hitro prekinem) Čakaj, čakaj, kako provokativno? Kaki klub? Kdo ste vi?
Klicatelj: No da se predstavim, sem Zlatko Zahovič, športi direktor NK Maribor. Včeraj zvečer oziroma danes ponoči ste nam na mail poslali vašo provokativno ponudbo za delo, katero ste podkrepili z stavo. In ker verjamem, da to kar mislite vi ni možno sem se odločil, da vašo stavo sprejmem....
Jaz: (nekaj trenutkov brez besed)... Vi mene zajebavate?
Klicatelj: Mislim, da vas nihče ne zajebava, vi ste včeraj oziroma kar danes nas zajebavali....
Jaz: Glejte jaz sem z prijatleji preživel noč v goricah tako, da trenutno po nekaj urnem spancu nimam pojma o čem govorite, če hočete bom tudi vsem sčistil kopačke če je to ta stava in delo, jo sprejmem.
Klicatelj: Ne, ne. Glejte nisva se dobro razumela, vi ste ob 00:07 poslali elektronsko pošto v naš klub, da bi radi postali trener NK Maribora, in na konco ponudili stavo, če vas upam postaviti na ta položaj. Odločil sem se, da sprejmem stavo. Zato vas tudi kličem, ker bi rad, da se dogovoriva za sestanek.
Jaz: Pa gdo vam, je plačal da me ob 7 zjutraj budite in zajebavate?
Klicatelj: Glejte nihče, lahko vas pokličem nazaj, ko se boste zavedali kaj se dogaja.
Jaz: (pa se igrajmo si mislim, ziher me gdo zajebava) Ok ok ni potrebe. Torej, gdaj naj pridem v Maribor in kam?
Klicatelj: Lahko že danes, v Ljudski vrt na stadion. Recimo, da se dobiva ob 17:00.
Jaz: Ok hvala, se vidimo,
Klicatelj: Zmenjeno, nasvidenje. Ko boste tu, pred stadionom pokličite to številko.

Uf to pa je bila sedaj šala, si mislim. Pa če me že zajebava bom se še jaz in se odločim da bom res šel v Maribor. Po naporni noči grem na izlet v štajersko prestolnico. Vležem se in zaspim dalje.

Slika
No pa gremo, tukaj naj bi se dobili


Ko se vstanem, se odpravim domou. Doma se najem in oblečem ter sedem v avto in se peljem v Maribor, seveda nisem šel sam, z sabo sem vzel sestro. Greva pač gledat stadion. Po uri vožnje, kjer se je pelo zabavalo v avtu prideva v Maribor. Ko končno prispeva do stadiona, parkirava avto in greva okrog stadiona, ogledava si če je kaj novega. Nato pred vhodovm v pod tribune oziroma prostore zagledam Zahoviča, in še nekaj ljudi, vsi lepo oblečeni z kravato na kateri je grb NK Maribora. Seveda, nisem upal tam mimo. Zato si vsedem na klopci ob stadionu vzamem telefon in pokličem na tisto številko. Seveda je bil moj pogled usmerjen proti tistim velikim ljudem iz NK Maribora. Zvoni... zagledam, da Zahovič vzame telefon iz žepa ter se javi. Tudi na mojem telefonu istočasno zaslišim.... "Zdravo, a ste že tukaj?" Pogledam sestro, ona mene... strmim začudeno v njo ter z tresočim galsom odgovorim "Pozdravljeni, ja na klopci pred vhodom sedim z sestro." Nato spet pogledam proti tistim, Zahovič odloži telefon in se začne približevati nama. Vstanem, pride Zahovič do mene mi da roko ter se predstavi, kot da ga nebi poznal. Nato mi poveda, da naj grem z njim v prostore kluba. Seveda, grem, mislim si no pa bom nekaj zaslužil če bom čistil kopačke. Prideva v sobo, nato pa Zahovič začne....


Zahovič: No pa si le prišel. Tvoja ponudba, oziroma tisti mail, ki si ga lahko tu prebereš (pred mene mi da list, sprintan z gmaila) sem vzel resno ter tudi sprejel to stavo.
Jaz: (berem, berem, čedalje bolj postajam rdeč od sramu, nato z tresočim galsom le odgovorim) Torej vi želite, da bom trener NK Maribora ta mesec dni?
Zahovič: Da natanko tako, jaz sem sprejel vašo stavo, sedaj je na vas da podpišete pogodbo, ki jo imate pred sabo.
Jaz: (vse mogoče misli se mi rojevajo po galvi, nato pa si zamislim, take priložnosti nebo pa če bom le en dan tu ali eno uro, moram podpisat) Tako, kje se rabim podpisat?
Zahovič: Tukaj....
Jaz: No pa sem se podpisal, torej sem sedaj uradno trener NK Maribora?
Zahovič: Da tako je. (vstane in mi da majco z grbom Maribora) Prosim, da v tej majci zapustiš klubske prostore, saj si sedaj trener.

Odidem ven, kjer me pričaka sestra, ki se na veliko smeji iz mene, misleč da bom čistik kopačke. Odpravim se malo stran ter ji po tiho zašepetam, a veš kdo sem jaz? Na kar mi ona odgovori, ja čistilec kopačk.... Začnem se na veliko smejati in ji rečem, ne, ne, naslendji mesec bom trener Maribora. Seveda mi ne verjame, nato pa stopi Zahovič do mene in me pozdravi z gospod trener. Seveda je tudi sestrin pogled takrat iz smejočega prešel v začudenega, šepnem ji potiho ti povem po poti domou. Z Zahovičem se zmenim vse, tudi to da mi bo našel stanovanje, ko bom opravljal delo, ter tudi da bo našel trenrja, ki bo sedel na klopi, ker nimam licence. Na poti proti domu sestri povem celotno zgodbo. Predlaga mi, da rabim spet organizirat zabavo, saj so me prijatleji napeljali v nekaj kar se je izkazalo za fantastično. Povem ji, da jim bom priskrbel karte za ogled tekme, prav tako tudi njej.

No in tako se je začela moja avantura na klopi Maribora....


Slika


Polno ime : Nogometni Klub Maribor
Vzdevek: Vijoličasti, Vijolice, Štajerski ponos
Ustanovljen: 12 December 1960
Stadion: Ljudski vrt (kapaciteta: 12,994)
Predsednik: Drago Cotar


Najprej sem pogledal ekipo ter se odločil da pretiranih sprememb nebo. Sam sem bil mnenja, da rabimo branilca zato sem tudi tako kadroval.

Slika


Ekipa na katero bom računal v tej sezoni je sledeča, vmes bom tudi preizkusil in dal priložnost kakemu mladincu, ki igrajo v mladinski ligi. Sem mnenja, da imamo najbolj kvalitetno ekipo v Sloveniji in ne potrebujemo kakšno okrepitev, razen Levačiča.
Slika


No mesec je okoli, odigrali smo turnir na domačih tleh "Vijolična bajta", ki se ga je udeležila Lendavska Nafta, Red Bull Salzburg in Borussija Dortmun 2. Nekoliko presenetljivo, vendar zame pričakovano smo osvojili ta turnir. Čeprav je bil pokalni je zame štel veliko, dokazal sem, da sem lahko trener. Na naslednjih dveh tekmah smo povozili avstrijske nižje ligaše. Na kar je sledila resna tekma Super Pokal z Celjem, pričakoval sem, da bo prišel Zahovič in on sestavil ekipo za tako pomembno tekmo. Vendar ga ni bilo. To me je presnetili, tako da se je držal dogovora in mi pustil proste roke mesec dni. Nato pa se je začelo, prvnestvo, tekma proti Domžalom. Bilo je veliko nervoze, samo čakal sem, da pride kdo in me nažene, saj bom tu le še nekaj dni in sedaj sta dve tekmi, ki sta pomembn za Maribor. Začetek prvenstva in domača tekma v Bodučnostjo v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Ne, Zahoviča ne bilo, no saj je bil vendar kot športni direktor, ne kot negdo, ki bi mi ukazoval. Nihče me ni jemal resno. Po tekmi z Domžalami so Viole skandirale moj priimek. Zahovič je prišel do mene in mi čestita. Rekel mi je : "Fant, to je bilo majstersko." Po tekmi z Črnogorsko Bodučnostjo pa je dobesedno počilo. Zahovič je prišel pred tekmo v slačilnico, se mi zahvalil ter povedal o našem dogovoru ter da je to zadnja tekma. Ko je zapustil slačilnico, je ta obstala v tišini, očitno me je ekipa sprejela. Nato je Tavares vstal in rekel: Gremo na igrišče, veste kaj je naša naloga, povozili jih bomo. Za nas, za Viole, za trenerja! Takrat so mi vse kocine šle po konci, občutek, ki ga je težko opisati. Z solzami v očeh sem zapustil slačilnico, fante so odšli na ogrevanje, nevem kaj so se zmenili pred samo tekmo, saj sam nisem mogel nazaj v slačilnico.

Slika


Besede Tavaresa so se uresnicile, Bodučnost smo povozili. Veselil sem se, vendar žaloval. Vedel sem, da je konec. Tedaj pa so nekje v 85 minuti tekme Viole vstale ter izobesile napis "Zlatko, stavi z nami, tokrat za celo sezono!", ob tem so glasno navijali za Maribor, čez nekaj minut pa so izobesili nov transparent "Imamo trenerja, njega, zakaj bi iskali neko kopijo?". Tedaj so tudi gledalci preponzali kaj hočejo povedat Viole in cel stadion je zaploskal. Nekaj najlepšega kaj se lahko zgodi. Tiste zadnje sekunde tekme nisem več spremljal dogajanje na igrišči, gledal sem le k navijačem. Nihče na klopi ni spregovoril niti besedice v tem zadnjih minutah. Po tekmi sem odšel na igrišče, čestital in se poslovil od vsakega posebej. Zadnji na vrsti je bil Zahovič, seveda ob nenehnem druženju sva bila na ti. Dam mu roko, ga prijateljsko objamem in se zahvalim za priložnost, opravičim se tudi, za tisi mail. Nato pa se Zahovič le zasmeje in spregovori: "Ti se poslavlajš? Mar nisi videl Viol? Prosim, da prideš po slavju v mojo pisarno. Mislim, da se mava o čem pogovarjat."

Odšel sem v po tekmi v Zahovičevo pisarno, res si nisem mogel predstavljat kaj me čaka, kaj se bo zgodilo. Z Zahovičem sva se zmenila, da bom ostal do konca sezone, saj je nesmiselno sedaj menjavat stvari ko je ekipa uigrana in so taki rezultati. Pa še navijači so me lepo sprejeli. Seveda sem pristal in tako bom celotno sezono vodil NK Maribor. Vsaj taka je pogodba.


Tekme so se nadaljevale, Celtic smo izločili, izgubili derbi z Olimpijo prav zaradi tekem v kvalifikacijah. Premagali smo Anderlecht in se uvrstili v Ligo Prvakov. Žreb nam je določil Spartak Moscow, AC Milan in Schalke. V prvenstvu so bili tudi kiksi, Koper, tudi remi z Aluminijem, Domžalami in Rudar Velenjem. Vmes smo senzacionalno premagali Schalke na prvi tekmi v Ligi prvakov. V Rusiji z Spartakom Moscow igrali neodločeno. Skratka zadovoljen sem.

Slika
SlikaKer sem sam spremenil cilj, uvrstitev v skupinski del Lige Prvakov ali Lige Uefa, sem za uresničitev cilja potreboval žrtvovati tekmo v domačem prvenstvu. Po posvetu z predsednikom Viol smo se odločili, da bomo na tekmo proti Aluminiju poslali rezeviste in mladince, saj je pomembno da na domači tekmi z rusi osvojimo 3 točke in tako končamo vsaj na 3 mestu, kar nas pelje v Ligo Europa v zaklučne boje. Seveda sem nato premagal Spartak Moscow, nato smo zgubili z Schalkejom v Ligi Prvakov. Sledila je blamaža proti Trigalvu, ki nas je premagal s kar 3:0. Sam nevem kakšen je razpored te lige vendar z Olimpijo igramo vedno takrat, ko nam nikakor ne ustreza. Nekaj dni pred tekmo z AC Milanom, tekma, kjer nam zmaga prinese napredovanje, remi ali poraz pa nadaljne boje v Ligi Europa. Seveda je sanjati bilo dovoljeno vendar nam je na proti stal velikan. AC Milan. Seveda bi imeli več priložnosti, če bi Milan bil uvrščen že v nadaljni krog, vendar ne, tekma je odločala o tem kdo bo šel naprej v osmino finala Lige Prvakov, ali po domače med 16 klubov v Evropi. Uspelo nam je, na veličasten način, italjanski velikan AC Milan, drugi najuspešnejši klub v Ligi Prvakov je mesto pod nami in za na tekmi smo ga popolnoma zlomili in nadigrali.

Slika

Slovenska prva liga:
Slika

Liga Prvakov (skupina F):
Slika

Pokal Slovenije:
SlikaAntolin: Ob pol sezoni sem zadovoljen z rezultati, nekako mi le prvenstvo ni steklo, res, priznam, neaktere tekme smo žrtvovali za naš uspeh v Ligi Prvakov. Milsim, da nekaterim to ni najbolj všeč in zahtevajo, da osvojimo prvenstvo. Z zmagami v Ligi Prvakov smo v blagajno kluba prinesli 3 milijone evrov, saj zmaga v skupinskem delu šteje 3 točke in miljon. Mislim, da smo zaslužili dovolj za naslednje leto. Sam sem izredno prezadovoljen z Ligo Prvakov. Če bi sedaj, Olimpija nam gledala v hrbet in zaostajala za kakih 5 točk bi bil tukaj v Mariboru "Bog na zemlji". Res se orpavičujem, za tekmo z Aluminijem, vendar taka je bila odločitev. Sedaj bodo sledile težke priprave za nadalejvanje sezone. Ob tej priložnosti bi komentiral tudi žreb za osmino finala Lige Prvakov. Kot že veste nam je namenil nauspešnejši klub v zgodovini tega tekmovanja. Najprej bo Ljudski vrt obiskal Real Madrid. Sem mnenja da je Ljudski vrt veliko premajhen za vse gledalce, ki bi želeli biti na tekmi. Glejte Milan smo izločili, jaz bom igralce pripravil, poizkusili bomo srečo, kaj veš kaj bo na tekmi. Gostje iz Madrida so res absoluten favorit. Hvala tudi Zahoviču za priložnost, da sem ostal na klopi.
Zadnjič spremenil Liverpool, dne 10. Sep 2013 10:11, skupaj popravljeno 2 krat.

Liverpool
Prispevkov: 98
Pridružen: 13. Sep 2012 14:18

Re: [FM 2013] NK Maribor - "Liverpool" [zgo/kom]

#2

Odgovor Napisal/-a Liverpool » 10. Avg 2013 14:19

2012/2013 : 2 del


Po fantastični pol sezoni v Ligi Prvakov in malo manj uspešni pol sezoni v domačem prvenstvu se je začel spomladanski del. Ekipa se je zbrala 14.1. v Ljduskem vrtu. Takrat smo začeli z prirpavami. Trenirali smo dobro, igrali smo tudi 4 pripravljalne tekme, lahko rečem, da sem bil z tremi kar zadovoljen, z zadnjo proti tretjeligašu Ljutomeru pa ne, saj smo komaj izvleki zmago z golom razlike.

Slika


Ljudski vrt
Osmina Lige Prvakov
Maribor 0:2 Real Madrid


Zgodovinska tekma za Maribor, kaj Maribor, celo Slovenijo. Motivacije ni manjkalo, v slačilnici je bilo zalo napeto, motivacija na vrhuncu, ne igraš vsak dan z Realom iz Madrida. Vzdušje Ljudskega vrta nas je poneslo in skozi tekmo smo na trenutke enakovredno parirali velikanu iz Španje. Pripravili smo si priložnosti, prihajali do strelov. Skratka Real nas v igri ni nadigral, le v rezultatu so bili boljši. Najprej 38 minuta in enajstmetrovka, Mejač je podrl Cristiana Ronalda in nato je Modrič realiziral enajstmetrovko in povedel Real v vodstvo. Ni manjkalo veliko da bi zdržali do polčasa brez golov. Nato smo komaj prišli na igrišče in že v 48 minuti je zadel Cristiano Ronaldo. Ta zadetek je tako rekoč padel iz slačilnice. Moji fantje očitno še niso bili z glavami povsem na terenu in igri. Tekma se je končala, mi pa smo od nabito polnega Ljudskega vrta prejeli stoječe ovacije. Nato sem rabil stisniti roko enemu največjih trenerjev, Mourinhu. Čestital sem mu, srce mi je bilo 20 krat hitreje. On pa je pohvalil nas in navijače, češ da še kaj takega ni videl, izgubili smo, vendar smo v očeh navijačev junaki, zmagovalci.

Slika


Dve tekmi v prvenstvu so bile zelo slabe, poznal se je vpliv Reala Madrida. Zato fantom nisem ničesar zameril, vendar, če hočemo drugo leto igrati spet Ligo Prvakov moramo zmagovati in osvojiti domače prvenstvo.


Santiago Bernabéu
Osmina Lige Prvakov
Real Madrid 3:2 Maribor


Tukaj je vse na najvišji možni ravni. Skratka, tega se ne da opisati. To je nagrada za ves trud na treningih. Domačo tekmo smo izgubili z 0:2 in napredovanje je bilo misija nemogoče. Rabili bi premagati Real z dvema goloma razlike in zabiti vsaj 3 gole, in to na gostovanju.
Vse se je začelo zelo hitro, spet je Luka Modrič zadel, torkat že v 6 minuti. Držali smo se, Real nas je nadigraval vendar ni zadeval. Ko smo že bili z mislimi v polčasu in slačilnici je v 43 minuti zadel Gonzalo Higuain in postavil rezultat polčasa 2:0. V slačilnici je bilo razočaranje zaradi drugega zadetka, vendar smo v drugi polčas krenili sproščeno, brez pritiska, vedeli smo, da je konec in da sedaj treba le uživat. To se je poznalo in v 55 minuti je Agim Ibraimi zadel. Viole so na tribunah slavile. Res da smo bili v precej podrejenem položaju, vendar smo v 85 minuti uspeli izid izenačiti. Fajič je podal v globino in Berič je stekel proti Cassiliasu. Ob srečanju je uspel spraviti žogo mimo njega, vendar mu je veselje preprečila vratnica. Žoga se je nato odbila od vratnice v Varanove noge in v gol. 2:2 in v mislih smo imeli že nagrado za remi, denarno nagrado. Nato pa nas je presekala tista 3 minuta sodnikovega podaljška. Handanovič je ob pošiljanju žoge v igro naredil napako in podal na 30 metrov kjer je Morata žogo sprejel, švignil mimo branilca in zadel.


Misija Liga Prvakov je končana, sedaj je sledila misija obranitev naslova. Ostalo nam je 16 tekem (3 pokalne in 13 prvenstvenih). Na vseh tekah skupaj 5 krat remizirali (1 pokal, 4 prvenstvene) ter 11 krat zmagali (2 pokal, 9 prvenstvenih). Z sezono sem zadovoljen, uspelo nam je osvojiti tisto kar smo hoteli.
SlikaLestvica: Prva Slovenska liga
Slika


Lestvica: Druga Slovenska liga
Slika


Liga Prvakov:
Slika


Liga Europa:
Slika


Pokal Slovenije:
SlikaAntoin: To pa je bilo najlepše leto mojega življenja. Hvala vam prijtelji "z goric". Naj vam razkrijem, da sem podpisal še za dve leti. Tako, da naslednje leto ostajam trener Maribora. Letošnja sezona je prelomnica, saj smo se kosali z velikimi klubi, drugo leto bo to težko ponoviti, navijači bodo pa seveda zahtevali točno take rezultate ter še boljše. Jaz sem zadovoljen, vse tri lovorike smo pobrali,drugo leto je cilj isti, vse tri lovorike doma ter skupinski del Lige Prvakov. Sedaj bi le zaželel srečno vsem igralcem, ki se odpravljajo na dopuste ter vsem navijačem prav tako. Se slišimo, ko se bodo začele prirpave na novo sezono.

Liverpool
Prispevkov: 98
Pridružen: 13. Sep 2012 14:18

Re: [FM 2013] NK Maribor - "Liverpool" [zgo/kom]

#3

Odgovor Napisal/-a Liverpool » 13. Avg 2013 23:37

2013/2014


Prihodi:

Ob koncu sezone se je kar nekaj nogometašev vrnili iz posoje. Sam sem se odločil, da bom tri priključil članskemu moštvu.
Aleš Majer (24) - vrnil se je iz Mure 05
Rajko Rep (23) - vrnil se je iz Mure 05
Alen Ploj (21) - vrnil se je iz Mure 05


V klubu sem dobil kar nekaj denarja za nakup okrepitev. Najprej sem iskal vratarja in naše Gregora Zabreta (18), ki je branil barve Domžal. Nato je prišel na vrsto napadalno usmerjen nogometaš, tu sem iz Kopra pripeljal prekmurca Mitjo Lotriča (19). Seveda sem iskal tudi branilca in v staro gnezdo vrnil Mirala Samardžiča (27).
Sestal sem se tudi z reprezentantom Zlatko Dedičem (29), ki je bil brez kluba. Prvo pogajanje ni obradilo sadov, vendar nisem obupal in se čez nekaj dni spet sestal z Zlatkom in nato sva se le dogovorila za sodelovanje.
Zadnje ure prestopnega roka pa je prišla novica, da je Jan Oblak (21) trenutno brez kluba. Še v tistem trenutku sem poklical Jana in se pogovarjal tako dolgo dokler ni pristal, da podpiše za nas. Vztrajal je pri odkupni klavzoli 1,6 miljona, sam sme hotel višjo, vendar je Jan postavil ta pogoj in ni popuščal.

Slika

Zadnja dva, Montano (31) in Zajc (19) sta se ekipi pridružila v zimskem prestopnem roku.


Odhodi:

Mladinci oziroma mlajši igralci so večinoma odšli na posoje (Aluminij, Dravograd, Zeležničar M., Dob, Zavrč). Ob nakupu Samardžiča sem se odločil, da Vidoviču dam proste roke in za njega smo iztržili 180.000€. Ob Ploju in Lotriču v napadu svojega mesta ni več našel Smrekar. Za njega smo dobili 40.000€. Prav tako je tudi v zadnjih urah prestopnega roka T. Dodlek dobil dovoljenje, da lahko prestopi v Koper. Zanj nam je Koper odštel 120.000€.
Tekom sezone sem se zahvalil tudi nekaterim igralcem, ki niso našli mesta v ekipi, mladinsko selekcijo pa so prerasli.

Slika

*Dedič, Handanovič, Arghus so klub zapostili pozimi, zato takrat več o prestopih!


Pripravljalne tekme pred sezono:

Fantje so imeli kratko pavzo saj smo le 26 dni po zadnji tekmi (Pokal Slovenije proti Gorici) odpotovali na priprave na novo sezono. Odpotovali smo na Hrvaško, kjer smo bili dogovorjeni za tekme z Osijekom, Cibalijo, Lokomotivo Zagreb in Sleven Belupo. Dva remija in dve zmagi je bil naš izkupiček v Hrvaški. S pripravami sem, bil zadovoljen. Ob prihodo domou nas je čez 3 dni čakala tudi tekma z Dobom, ki smojo prav tako dobili. Če potegnem črto čez prirpave lahko povem, da je ekipa dobro pripravljena.

Slika


Tekme (1 del sezone):

Najprej smo se z Gorico pomerili v Super Cupu Slovenije. Prevladovali smo vendar nismo zadeli. Zmago nam je prinese Ibraimi v podaljšku.
Prvenstvo se ni začelo po naših željah saj smo igrali po sistemu toplo-hladno. Včasih bleščeče včasih zelo slabo. Prav drugače je bilo v Kvalifikacija za Ligo Prvakov.
Najprej smo dvakrat premagali Neftci z skupnim rezultatom 12:1. Nato nam je žreb namenil Beograjsko Crveno Zvezdo. Tu sem bil zelo nezadovoljen z žrebon saj gre za dobro ekipo, kar se je pokazalo na gostovanju, ko smo izgubili. Doma smo zmagali in napredovali z skupnim rezultatom 5:2. Nato je sledil še Playoff. Bili smo med nosilci in od vseh sem si najmanj želel Hajduk in prav Splitskega velikana smo dobili. Doma smo le remizirali 0:0. V gosteh na Poljudu pa smo uspeli premagati Hajduk in se tako z skupnim rezultatom 3:1 uvrstili v skupinski del Lige Prvakov.

V skupinskem delu Lige Prvakov nam je žreb namenil skupino B skupaj z Tottenham (Anglija), B. Dortmund (Nemčija) in Shakhtar (Ukrajina).

V prvenstvu nam še vedno ni steklo, tako smo jesenski del končali na drugem mesti za vodilnim Rudarjem iz Velenja.

Slika

Liga Prvakov Skupina B:
Slika

Prihodi in odhodi:

Johnnier Montano (31) je Kolumbijski vezist, ki je okrepil naše moštvo. Trenutno je bil brez kluba oziroma igral je kot amater brez profesionalne pogodbe, zato smo ga dobili brez plačila odškodnine.
Miha Zajc (19) bivši vezit Bravo Interblocka. Zanj smo odšteli 200.000€


Klub so zapustili Zlatko Dedič, Jasmin Handanovič in Arghus.
Vse tri nogometaše sem uvrstil na transferno listo. Zlatko Zahovič je iskal rešitev in jih našel. V klubu imamo dogovorjeno, da igralce ki jih ne potrebujem uvrstim na listo in od takrat dalje jih prodaja športni direktor oziroma Zahovič.

Dedič je razočaral, prodaja je bila nuja saj je bil eden najbolje plačanih nogometašev. Ukrajinska Tavria ga je kupila za 450.000€
Handanovič in Arghus pa sta našla novega delodajalca v Bosni. Okrepila sta Zeljeznicar. Z prvega smo prejeli 20.000€ za drugega pa 300.000€.

2013/2014 : 2 delPripravljalne tekme pred nadaljevanjem:

Slovaški Zilini smo ugodili in se na njeno prošnjo odzvali ter v Ljudskem vrtu odigrali pripravljalno tekmo. Nato smo ponovili vajo izpred začetka sezone in odšli na Hrvaško. Tokrat smo se pomerili spet z Cibalijo in nekaterimi nižjeligašami. Za konec pa je, prav tako kot pred sezono, sledila tekma z Dobom.

Slika


Tekme (2 del sezone):

Kaj povedati o sezoni? Nadaljevala se je kot v prvem delu, dobro, slabo, dobro, slabo.... v oči bodejo tiste tri zaporedne tekme (Rudar, Olimpija, Koper) kjer nismo zadeli. Vmes smo v pokalu premagali našo "drugo ekipi" Aluminij.
Naslov smo si zagotovili v zadnjih nekaj tekmah. Takrat smo tudi nanizali 4 zmage brez prejetega gola. Pred zadnjo tekmo Olimpijo je Rudar iz Velenja vodil na lestvici z 61 točkami, mi pa smo imeli 60. Mi smo suvereno z 4:0 premagali Olimpijo, med tem ko je Rudar na gostovanju pri Kranjskem Trigalvu že vodil z 2:0. Triglavčani so ob koncu tekme le izenačili in tako Mariboru priigrali naslov.

V finalu Pokala Slovenije smo povsem nadigrali Koper. Rezultat 2:0 ne odraža premoči na terenu, saj bi prednost rabila biti izdatno višja.

Slika


Lestvica: Prva Slovenska Liga
Slika


Enajsterica Prve Slovenske Lige:
SlikaLestvica: Druga Slovenska Liga
Slika
Pokal Slovenije:
Slika
Liga Prvakov
Slika
Liga Europa
Slika

Antolin: Sezona je tako rekoč slaba napram prejšnji. Triglav nam je prinesel naslov, v evropskih tekmovanjah smo zdržali le do zime, če se ve, da smo lani celo prezimili v Ligi Prvakov. Skratka, po mojem mnenju je bila ekipa boljša napram lanske. Vendar igra ni stekla in smo imeli težave. Nekatere okrepitve so razočarala, tukaj mislim predvsem na Dediča. Priznam tu sem naredil napako. Pozini sem se pogovarjal še z enim bivšim nogometašem Maribora vendar se je zalomilo pri plači. Skratka sezono bomo pozabili, ostale bodo le lovorike in finančna sredstva iz Lige Prvakov. Pogodbo imam še za eno leto, tako da se mi stolček ne maje in bom še nekaj časa tu. Upajmo, da celotno sezono.

Liverpool
Prispevkov: 98
Pridružen: 13. Sep 2012 14:18

Re: [FM 2013] NK Maribor - "Liverpool" [zgo/kom]

#4

Odgovor Napisal/-a Liverpool » 06. Sep 2013 14:58

Še ena sezona je okrog, v kratkem, verjetno ponedeljek pride novo nadaljevaje...

Imam pa vprašanje...
Po sezoni sem dobil ponudbo At. Madrida. Naj ostanem v Mariboru ali naj grem v Španjo?

At. Madrid je osvojil španski naslov, Barcelona je bila 2, Real pa šele 5 in tako ostal brez Lige Prvakov.

*No da povem sem tudi z MB spet osvojil vse kar se je dalo, prišel do skupinskega dela Lige Prvakov in izpadel.

Smile
Prispevkov: 361
Pridružen: 26. Dec 2011 15:07
Klub: Maribor
Kraj: Mlače

Re: [FM 2013] NK Maribor - "Liverpool" [zgo/kom]

#5

Odgovor Napisal/-a Smile » 06. Sep 2013 16:06

Pojdi v Španijo ;)

Uporabniški avatar
jazek77
Prispevkov: 85
Pridružen: 18. Nov 2012 09:21

Re: [FM 2013] NK Maribor - "Liverpool" [zgo/kom]

#6

Odgovor Napisal/-a jazek77 » 06. Sep 2013 16:26

Sprejmi ponudbo Atletica in pojdi v Španijo ! :sal:

Liverpool
Prispevkov: 98
Pridružen: 13. Sep 2012 14:18

Re: [FM 2013] NK Maribor, At. Madrid - "Liverpool" [zgo/kom]

#7

Odgovor Napisal/-a Liverpool » 09. Sep 2013 14:30

2014/2015
Prihodi:

Slika
Odhodi:

Slika
Pripravljalna tekma pred sezono:

Slika


Tekme (1 del sezone):

Slika
Liga Prvakov Skupina A:

Slika2014/2015 : 2 del
Pripravljalne tekme pred nadaljevanjem:

Slika


Tekme (2 del sezone):

Slika

Lestvica: Prva Slovenska Liga
SlikaLestvica: Druga Slovenska Liga
Slika
Pokal Slovenije:
Slika
Liga Prvakov
Slika
Liga Europa
SlikaAntolin:: Z sezono smo zadovoljni. Spet smo osvojili vse v Sloveniji, igrali skupinski del Lige Prvakov, kjer žal nismo napredovali. Pač to je trenutno najvišje dosegliva točka za nas, za tisto piko na i in uvrstitev v izločilne boje v Ligi Prvakov nam manjka še veliko, tudi igralska kakovost. Tukaj sedaj nebi rad o kadrovanju pred sezono, nekateri igralci se niso pretirano izkazali vendar vseeno. Jaz sem zadovoljen z rezultati.

Slika
Paragvaj


Slika

Uradni jezik : španščina in gvaranščina
Glavno mesto : Asunción
Predsednik : Nicanor Duarte Frutos
Površina : 58. na svetu
- Skupno : 406.750 km²
- % voda : 2,3 %
Prebivalstvo : 100. na svetu
- Skupno (2002) : 5.734.139
- Gostota : 14/km²
Neodvisnost : od Španije
- Datum : 15. maj 1811
Valuta : gvarani
Časovni pas : UTC-4
Državna himna : Paraguayos, República o Muerte (Paragvajci, republika ali smrt)5.10. 2014 - Antolin prevzame mesto selektorja Paragvaja


Tekme Paragvajske reprezentance:

Slika
Slika
Šok: Guus Hiddink odhaja v pokoj!

Atletico Madrid, ki je z Nizozemcen na čelu, po sezoni 1995/1996 spet vrnil naslov španskega prvaka, se poslavlja od svojega trenerja. Guss Hiddink odhaja v pokoj!

Hiddink je klub prevzel leta 2013 in ga vodil, do konca sezone 2014/2015. V svoji zadnji sezoni je osvojil prestižno špansko La Ligo. Barcelono je pustil na drugem mestu, Real pa šele na 5. Hiddink je At. Madrid popeljal do Barcelone in Reala. Španska velikana sta tako zavoljo dobrega dela Nizozemca dobila močnega konkurenta v boju za najvišja mesta. Letos je v glavnem mestu Španje, Madridu, Atletico Madrid prevzel primat najboljšega, saj je ob naslovu uvrščen tudi v elitno Ligo Prvakov, med tem ko je Real Madrid končal prvenstvo šele na 5 mestu in ostal brez Lige Prvakov.
Guus Hiddink, še enkrat hvala!Slika
Maribo brez trenerja, Antolin v Madrid!

Po 3 letih in 3 naslovh, prvenstvenih in pokalnih, Maribo zapušča Antolin. Njegova zgodba je bizarna, do trenerja je prišel prek stave, sedaj bo menjal Guus Hiddinga!

Maribor je tako rekoč čez noč ostal brez trenerja. Antolin odhaja v Atletico Madrid. Le kdo mu lahko kaj zameri, odhaja k prvaku Španije.
Najprej mesec, nato sezona, nato pogodba za 2 sezoni, sedaj pa slovo. Maribor je z neznanim človekom postal hit v Evropi, saj je Podgorici nasul v svoji prvi sezoni akr 9 golov. Viole so ga vzele za svojega in tako je Zahovič moral ponuditi mesto Antolinu, ki je klub vodil le mesec dni, in to zaradi stave. V treh sezonah je osvojil 3 Super kupe, 3 naslove državnih prvakov, 3 Pokale Slovenije, ter klub vse tri leta popeljal do Skupinskega dela Lige prvakov. S temi doseški je presegel Prašnikarja. Postal je legenda!
Slika
Polno ime: Club Atlético de Madrid, S.A.D.
Vzdevek: Los Colchoneros (The Mattress Makers), Los Rojiblancos (The Red and Whites), Los Indios (The Indians), El Atléti (The Atleti)
Ustanovljen: 26 April 1903
Stadion: Estadio Vicente Calderón, Madrid (54,960)
Lastnik: Miguel Ángel Gil Marín
Predsednik: Enrique Cerezo

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost