[FM 2015] Eibar - Smile [zgodba/komentarji]

Odgovori
Smile
Prispevkov: 361
Pridružen: 26. Dec 2011 15:07
Klub: Maribor
Kraj: Mlače

[FM 2015] Eibar - Smile [zgodba/komentarji]

#1

Odgovor Napisal/-a Smile » 28. Feb 2015 00:29

Slika
Slika S.D. Eibar Slika

Eibar – najmanjši prvoligaš vseh časov

Jasno, v Španski eliti. Za ta klub sem prvič slišal na slovenski spletni nogometni strani Nogomania, kjer je bil objavljen članek o tem malem klubu. Naslov je bil Kaznovani za poštenost.. Klub, ki je bil ustanovljen leta 1940 je eden izmed rednik španskih klubov, ki nima dolga, je moral za napredovanje tvegati svoj obstoj. Če ne veste, o čem govorim, si preberite članek. Mali Baskovski klub velikih in odmevnih uspehov nima. Napredovanju v elitno ligo so bili najbližje leta 2004/2005, ko so osvojili četrto mesto. Takrat je za njih igral David Silva, trenutno eden najboljših španskih igralcev. Kot nekdanjega člana velja omeniti še Xabija Alonsa.

Slika

Majhno mesto, že za slovenske razmere, kaj šele za španske, se nahaja nekje na pol poti med San Sebastianom in Bilbaom. V mestu živi približno 28.000 gledalcev. Predsednik kluba pravi, da je njegov klub ljudski, ki prisega na filozofijo deljenja in skromnosti. Ponosni Baski v roke tujega poslovneža nočejo, zato jih čaka naporna borba za obstanek v eliti in predvsem preživetje.

Slika

Klub ima za sezono 2014/2015 na voljo nekaj manj kot 9 milijonov € proračuna. So daleč najmanjši klub in imajo najmanjši proračun v ligi. Sicer je proračun vsaj malo primerljiv tistim malim klubom, ampak razlika med najboljšimi je gromozanska. Mediji jim napovedujejo takojšen izpad nazaj v drugo ligo. Svoje tekme bodo igrali na stadionu Ipurva, ki je bil ustanovljen leta 1947 in sprejme 5250 gledalcev. Torej, če na hitro preračunamo. V primeru, da bo stadion skozi celotno poln, si bo 19 tekem domačega kluba ogledalo malo manj kot 100 tisoč gledalcev, kar je toliko, kot jih sprejme Camp Nou. Klub ima povprečne pogoje za trening in mladinske kategorije.

Slika

Trenerji:

Odpustil sem vso osebje ekipe. Z vsemi sem prekinil sporazumno, ampak vseeno sem šel zaradi tega skorajda že v rdeče številke.

Slika

Potrebno je bilo pripeljati nova znanja in izkušnje. Za ta denar, ki sem ga imel, sem pripeljal najboljše. Sicer pa ves čas prepričujem upravo, da bi dovoli pripeljati še več osebja, kajti res potrebujem vsaj še dva fizioterapevta. Naj še omenim, da boji skavti pokrivajo 13% celotnega sveta.

Slika

Slika


Prestopi

Odpustil sem tri igralce, ki so bili preslabi in so imeli kar lepo plačo, zato sem se jim zahvalil za sodelovanje. Prav tako sem se zahvalil trem igralcem, ki so pri nas imeli status posojenega igralca in dvomim, da bi igrali kakšno pomembno vlogo.

Slika

Realno gledano, imamo daleč najslabšo ekipo v ligi. Zato sem pripeljal tri izkušene, preverjene igralce, ki so že dali nekaj skozi v svoji karieri. Prišli so še tudi trije na posodo, ampak smo se Aguzi po nekaj tekmah zahvalili in ga poslali nazaj v Real.

Slika

La Liga

Cilj je obstanek, vse druga bo prvovrstno presenečenje. Prvo zgodovinsko tekmo smo odigrali proti bratom iz San Sebastiana in na presenečenje ostali neporaženi. Prvi poraz smo doživeli v 5.krogu. Potem smo zapadli v krizo treh visokih porazov. Najbolj boli poraz doma proti Levanteju. Mogoče si mislite, da nas je Barcelona povsem razdejala, ampak morate vedeti, da smo tri gole prejeli potem, ko se je poškodoval naš vratar in ker nismo imeli več menjave, je šel na vrata Adriano in sem lahko upal na čim manjši poraz. Senzacijo smo napravili proti Realu, ko smo ga premagali doma. Res je, da so skoraj celo tekmo igrali z igralcem manj, ampak vseeno, premagati Real ni kar tako. Po tem uspehu je prišla klofuta iz strani Celte, ki nas spravila na realna tla.

Slika

Z prvim delom sem presrečen, saj smo z najslabšo in najcenejšo ekipo prilezli do visokega 9.mesta. Cilj ostaja enak. Obstanek.

Slika


Pokal

V tem tekmovanju nismo imeli pričakovanj, ampak sem bil vseeno razočaran po porazu proti Malagi. Na prvi tekmi smo si sami zabili gol in se lahko zdaj sprašujem, če bi prišli naprej, če bi zmagali doma….

Slika


Ekipa

V ekipi je veliko preplačanih igralcev, katere se imam namen znebiti v zimskem prestopnem roku. Za plače na teden porabimo 206.000€. Največ prejme Vila, 21.000€ na teden, ampak ker nimam nobenega drugega za DL, bo ostal do konca sezone. Vila je prav tako tudi najboljše ocenjeni igralec ekipe. Najbolj sta razočarala Adriano in Aimar. Sicer sem vedel, v kaj se spuščam, ampak sem vseeno pričakoval boljše predstave.

Slika


Finance

Minus je predvsem zaradi tistih prekinitev pogodb z trenerji. Sicer preživetje ni vprašljivo, imam omejena sredstva za plače in prestope. Prav tako bi bilo nujno izboljšati pogoje za trening in mlade. Za prestope nimamo sredstev. Bomo videli, kaj bo prineslo nadaljevanje sezone.

Slika

aLeen27
Prispevkov: 655
Pridružen: 21. Dec 2011 23:10

Re: [FM 2015] Eibar - Smile [zgodba/komentarji]

#2

Odgovor Napisal/-a aLeen27 » 28. Feb 2015 11:29

Lahko dobim SS Adriana? :D In ja tako kot sem ti že povedal. Vsaka zmaga v tej zgodbi bo zame več kot moje lovorike. Čeprav bi bil zelo vesel, če bi ti šlo kot jim gre v realnosti. :D

Smile
Prispevkov: 361
Pridružen: 26. Dec 2011 15:07
Klub: Maribor
Kraj: Mlače

Re: [FM 2015] Eibar - Smile [zgodba/komentarji]

#3

Odgovor Napisal/-a Smile » 28. Feb 2015 15:21

Jaz bom bil najbolj vesel, da zdržimo do konca sezone. Nekako dvomim, da bomo tudi na koncu tako visoko, ampak obstanek bo presenečenje.
Slika

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost