Stran 1 od 3

NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 19:07
Napisal/-a janbuc
NK Roltek Dob
Slika

Stadion:
Slika

Spletna stran:
http://www.nkdob.com/

p.s. če kdo več ve o sami zgodovini, naj napiše. ;)

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 19:08
Napisal/-a NKCMC
Upam, da bojo vndarle tekme igrali v Domžalah. Stadion je ampak ni glih v ponos 1. ligi...


Drugač pa hvalabogu, da ste izločl dolgočasn Triglav!

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 19:34
Napisal/-a barca_boy
glede zgodovine se bom malo pozanimal, saj je to moj lokalni klub, kjer sem tudi sam treniral enih 6-7 let v mlajših selekcijah, klub je dobro urejen, dobro se dela z mladimi in pa tudi dobro se sodeluje z večjimi klubi kot so domžale ter tudi ostalimi lokalnimi klubi.
glede zgodovine pa se spomnim da je bil klub ustanovljen med leti 1960-1962, v sklopu športnega društva dob, klub je od osamosvojitve igral v 3.snl zahod, vse do leta 2010 ko se je uvrstil v 2. snl in sedaj 2 leti kasneje se je uvrstil še v 1.snl.
tekme so bile že prej dobro obiskane, sedaj pa mislim da bo še bolje.
v športnem parku se nahaja glavno igrišče s reflektrji in tribuno za cca. 450 gledalcev, pomožno igrišče, in pa malo igrišče z umetno travo (razsvetljeno), ter teniška igrišča. v načrtu je izgradnja oz. povečanje tribune, ter uzgradnja še kakšnega pomožnega igrišča.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 19:45
Napisal/-a barca_boy
upam da bo nastala tudi kakšna resna (ultras) navijaška skupina, sam bi z veseljem hodil navijat na tekme.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 19:46
Napisal/-a Astoria
Tribuna sprejme 287 ljudi. Bo se treba z NZS zmenit kaj se bo naredilo s tribuno in njeno kapaciteto. Aluminij jo bo moral zgradit oziroma zmontirat, da bo zadovoljevala kriterijem.

Kakšne barve so stoli? A so vsi rumeni ali v barvah NK Maribora?

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 19:57
Napisal/-a Panonszki
S stadionom ni nič narobe. Glede na to, koliko gledalcev bo hodilo na tekme, je stadion čisto u redu. Gostovanje v Dobu pa bo itak super, če jim pustijo igrati na tem igrišču. Upam res da ne bodo igrali v Domžalah, komu pa se da 4krat na leto hodit u Domžale na tekmo, ki so verjetno najbolj dosadno gostovanje v ligi. Dob je bil pa v 2. ligi v redu gostovanje.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 20:02
Napisal/-a Kibby
Vprašanje koliko naših jih sploh pride na tribuno, ko se pa gre na le-to skozi gostilno :D 3/4 jih ostane za šankom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sicer pa čestitke Dobu!

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 20:11
Napisal/-a barca_boy
ne vem od kje ti podatek (287) ampak to tribuno sem kar nekaj časa gledal ker sem tam treniral in ima dvakrat večjo kapaciteto kot si napisal!
stoli so vsi rumeni, včasih pa so bili rumeni, in pa vmes napis iz modrih stolov: nk dob.
gre se pa mimo bifeja na tribuna ja skozi prehod, tako je urejeno ker je tam najlažje kontrolirat karte in to, in zato ker bi drugače moral iti na tribuno med garderobamo in igriščem, kjer so igralci... to pa seveda ne gre.
kar pa se tiče povečanja tribune pa naj bi bilo v načrtu.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 20:19
Napisal/-a Astoria
Slika

vir: nkdob.com

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 21:15
Napisal/-a mediontrust
Pogoj za 1. SNL:
MINIMALNA KAPACITETA
Individualna sedišča morajo biti:
- pritrjena (npr. na tla), ločena drug od drugega, udobno anatomsko oblikovana;
- oštevilčena in z naslonjalom v višini najmanj 30 cm (za UEFA).
Minimalno število individualnih sedišč:
a) 3.000 (UEFA);
b) 1.500 (1. SNL);
c) 500 (2. SNL);
d) 300 (3. SNL).

POKRITA TRIBUNA
Štadion mora imeti pokrito tribuno z individualnimi sedišči:
a) 1.000 (UEFA in 1. SNL).

Dob bo svoje domace tekme odigral v Domžalah, saj imajo tribuno z manj kot 300 sedezi. (barca_boy ce ne verjameš jih pojdi štet...) Tudi pri Aluminiju je vprašanje, kaj bodo storili z infrastrukturo.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 21:36
Napisal/-a barca_boy
verjamem da jih je manj kot 500 ampak manj kot 300 pa zagotovo ne. 7 let sem treniral nogomet v dobu na tribuni sem bil vsaj 10-krat letno, gledal sem jo parkrat tedensko!
zagotovo pa jo bodo povečali, da bo zadostila vsem pogojem 1.snl, do takrat pa bomo pač hodili na tekme v domžale.
prostora je na tej strani kjer je zdaj tribuna ogromno, pa tudi na nasprotni strani ga je dovolj.

aja ko si omenil še aluminij, ki pa ima res tribuna z okoli 200 sedeži, jaz mislim da bodo igrali na ptuju.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 21:56
Napisal/-a mediontrust
Je netgear67 zapisal točno število in sicer 287. Imaš sliko in štej, če še vedno ne verjameš. - http://stadioni.org/dob/sportni_park
Kar se tiče Doba in povečanje tribune se to zagotovo ne bo zgodilo. Dob spada v občino Domžale in sedaj ko imajo dva kluba bodo morali prispevati nekaj denarja tudi Dobu - posledično bodo NK Domžale prejele manj občinskega denarja. Občina kot lastnica šprtnega parka Domžale bo Dobu zastonj ''posojala'' le ta športni park. V sami občini ni denarja za te dva kluba, kaj šele da bodo v ''malem'' Dobu gradili nepotrebne tribune (če že bodo kaj gradili, bodo gradili še eno tribuno in slačilnice v športnem parko - brez potrebe...)
kar se pa tiče Aluminija se pa strinjam, da bo najverjetneje igral na Ptuju.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 06. Jun 2012 22:13
Napisal/-a Viator&Vektor
Ta številka je stara, sem bil danes na tekmi... Ob uvrstitvi v drugo ligo so prenovili tribuno in ta ima zdaj več stolov kot prej, še vedno pa številka ne doseže 500. Nekaj so govorili tudi o še eni tribuni na drugi strani. No kakorkoli, trenutno na tem stadionu prva liga ni mogoča.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 11. Jun 2012 12:41
Napisal/-a Astoria
Infrastruktura morda celo ne ustreza nastopanju v prvi ligi. Predvsem moti mala tribuna.

Če kdo hoče videti veliko in lepo tribuno, naj gre na Ptuj, v Ajdovščino ali Lendavo. Če se meri nogometna vrednost po teh zadevah, potem imamo res veliko pomanjkanje. Tega se zavedamo, vendar ne vidimo največjo težavo v tribuni. Res pa je, da imamo težavo z infrastrukturo. Prva liga ima tudi svoje zahteve, toda v enem mesecu se ne da narediti veliko. Tu smo res ranljivi. Pri NK Dob nikoli nismo razmišljali, da se bo zgodilo to, kar se je. Da bomo v eliti potrebovali pač drugačno infrastrukturo, kot je trenutna. To je zdaj veliko vprašanje, ki pa ga bomo morali rešiti v naslednjem tednu. Da vidimo, kaj se da narediti. Je pa res, da kraj Dob živi z našo ekipo in stadionom. Doma imamo svojo identiteto. Na zadnji tekmi v sredo je bilo 1300 gledalcev in tudi drugače se lahko pohvalimo s kar dobrim obiskom. Če bi šli igrat domače tekme drugam, se bojim, da nam navijači ne bi sledili. To ne bi bilo več to.

vir: http://www.ekipa.org/2012/06/doma-imamo ... dentiteto/
Tole je pogovor Ekipe s predsednikom kluba Bojanom Gasiorjem.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 12. Jun 2012 23:24
Napisal/-a umbro
Pri Dobu so se že dokončno odločili za igranje v PrviLigi ??
Rečeno je bilo,da bodo o tem vodilni v klubu odločali po dodatnih kvalifikacijah.

Lp

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 13. Jun 2012 07:03
Napisal/-a Tilenckuuu
Če so zaprosili za licenco in jo dobili, potem bojo igrali.

Nekako je nesmiselno iti igrati kvalifikacije, zmagati, potem pa ne iti gor.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 13. Jun 2012 10:39
Napisal/-a Viator&Vektor
Hm, vprašaj Šoštanj... :mrgreen:

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 14. Jun 2012 12:27
Napisal/-a Viator&Vektor
Šubic bluzi:
V Dobu so jasno odklonili igranje v prvi ligi na domžalskem stadionu. Kot pravi alfa in omega kluba Bojan Gasior, Doba ne bodo dali na tehtnico obstoja kluba. Doma so v Dobu, tam bodo ostali - kot drugoligaš.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 14. Jun 2012 14:17
Napisal/-a Aljaska
Na nogomaniji piše, da Roltek Dob ne gre v 1. ligo.

Re: NK Roltek Dob

Objavljeno: 14. Jun 2012 18:08
Napisal/-a barca_boy
:shock: :o :( :shock:
moram priznati da sem zelo razočaran in tudi malce jezen na tako odločitvijo vodstva kluba :evil: :evil:

izjava za javnost predsednika bojana gasiorja:
NK Roltek Dob ostaja na svoji začrtani poti

Dobski nogometaši so v preteklem tednu dosegli eno izmed največjih športnih uspehov v slovenskem nogometu. Odmevnost rezultata, ki so ga naredili v kvalifikacijski tekmi z NK Triglav je bila ogromna in lahko s ponosom ugotavljamo, da se nam je priklonila cela slovenska športna javnost. Čestitke, dobre želje in ponos so deževali iz celotne Slovenije.

Spisali smo pravljico v kateri smo se postavili v bok največjim klubom v Sloveniji. Stožice, Ljudski vrt, Arena Petrol, Športni park Domžale so bile na dlani za dokazovanje naše poti k uspehu. Priznanja za delo, ki smo ga v preteklosti vložili tako na tekmovalnem, vodstvenem in organizacijskemu področju se nam je bogato obrestovalo. S svojo skromnostjo, korektnostjo in načrtnemu delu smo poželi velike simpatije in športni ugled v javnosti. Prva liga je realnost in treba se je samo preskusiti.

In ker so v življenju vedno pozitivne in negativne strani, smo se tudi v Dobu kar hitro srečali z realnostjo, da pač športni dosežki za napredovanje in igranje v 1.SNL niso dovolj. Kot poudarjamo, so pozitivni dosežki prehiteli razvoj na področju, ki jih v preteklosti nismo mogli razvijati. Štadion in infrastruktura je postala ovira s katero ne moremo realizirati naših želja. Ugotovitev licenčne komisije pri NZS je bila korektna in natančna, pomanjkljivosti za odpravo le teh pa časovno prezahtevno, da bi jih lahko odpravili v doglednem času. Če ob tem dodamo še naše lastne težave z denacionalizacijo in lastniškimi razmerji, ki jih imamo v športnem parku, kar hitro ugotovimo, da je časovnica prevelika.

Igranje tekem v Dobu v 1. SNL je tako do nadaljnjega po sklepu licenčne komisiji in organov, ki nadzorujejo varnost nemogoča. Po dveh velikih tekmah (Maribor, Triglav) smo imeli na področju varovanja veliko težav. To pa je področje, ki je posebno občutljivo , saj prinaša osebno, odškodninsko, materialno in pravno odgovornost vodilnih, ki bi morali osebno odgovarjati za pomanjkljivosti in eventualne nesrečne dogodke.

In kje bi bila lahko rešitev?

Rešitev je samo ena , seliti se na igrišče, ki ustreza in ima licenco za igranje tekem v 1.SNL. To pomeni, da se selimo iz našega dobskega igrišča, da postajamo "potujoči cirkus", ki se je prelevil v nastopanje in je daleč od športnega nogometnega tekmovanja. Zgubili bi svojo identiteto, odšli bi iz okolja v katerega pripadamo in nam je vseskozi stal ob strani. Poštenost, ki jo čutimo do okolja, sponzorjev, navijačev ter navsezadnje lokalne skupnosti, ki nas podpira, nas utrjuje v začrtano pot, ki smo jo sprejeli že pred časom in od nje ne odstopamo.

Za vse naše poteze smatramo, da so v prid razvoja nogometa v kraju, razvoja domačih igralcev, ki bodo tudi v prihodnje dobili prioriteto in da po začrtani poti poskušamo uspehe tudi v prihodnje ponoviti ali jih preseči. Obenem bomo postopoma obnavljali infrastrukturo, tako, da v bodoče ne bo pregrada v našem razvoju.


Vodstvo NK Roltek Dob je bilo v zadnjih dneh tarča velikih pritiskov, izsiljevanj ter navsezadnje neštetih obljub o metodah hitrega uspeha, prihajali so " vsemogočni poslovneži" in " svetovalci", vendar smo jih v interesu ohranitve večkrat poudarjene identitete Doba odslovili in jih pošiljali v bližnjo in daljno okolico, kje bodo imeli večje možnosti za uspeh. Dolžni smo poudariti tudi, da smo imeli veliko pogovorov z ljudmi, ki so naklonjeni našemu klubu, prijatelji, ki nam hočejo dobro, navsezadnje tudi z vodstvomkrovne organizacije NZS. Dobili smo potrdilo, da razmišljamo pravilno, racionalno in pošteno ter da se takšnega razmišljanja manjka v slovenskem nogometu. Nismo se prepustili obljubam, prevaram in zavajanju, vsakemu smo natočili čistega vina. Kot rečeno, smo tudi na tem področju dobili potrditev o naši korektnosti in pravilnih ter odgovornih odločitvah.


Vodstvo Nogometnega kluba Dob ob tej priložnosti še enkrat čestita članskemu moštvu za izjemen športni uspeh, zahvaljujemo se tudi vsem, ki so nas o tem spremljali, kakor tudi vsem, ki so nam ob tem uspehu izrazili čestitke. Nogometni klub Roltek Dob je v dveh tekmah z NK Triglavom privabil na tribune preko 3000 gledakcev, kar je v slovenskem prostoru svojevrsten fenomen.


Še enkrat hvala in poklon vsem v upanju, da strnemo vrste tudi naprej in z nezmanjšano motivacijo nadaljujemo svoje delo.


Predsednik društva

Bojan Gasior