Na vrhu lestvice 3. SNL center izstopata Bravo in Ivančna Gorica, na dnu pa Trbovlje in Žiri, medtem ko so ostala moštva po osvojenih točkah precej izenačena . V soboto bo odigranih pet tekem šestega kroga, ob 15.30 ga bosta odprla Bled in Medvode. Obe moštvi prihajata na dvoboj po porazih. Blejci so v preteklem krogu v Grosuplju doživeli prvi poraz sezone, Medvode pa so po porazu s Komendo utrpele še drugi zaporedni na domačih tleh, tokrat so bile boljše Jesenice.


V Šiško pod novim trenerskim vodstvom prihajajo Trboveljčani, ki bodo morali za obstanek v ligi končno le pričeti z zbiranjem točk. Kot smo pisali, je Rudar med tednom ostal brez trenerja in predsednika.  Ilirija je nazadnje gostovala pri Ivančni Gorici in glede na dosedanje rezultate, iztržila ugoden izid s favoriziranimi domačini, obračun se je razpletel brez zadetkov, vse drugo, razen domače zmage, pa bi bilo tudi glede na stanje na lestvici veliko presenečenje in nov udarec za Ilirijo v lovu na vrh lestvice.

Jeseničani se bodo po dveh zaporednih zmagah tokrat na domačih tleh udarili z Ivančno Gorico. Nogomet na Jesenicah se prebuja, saj si domače tekme v povprečju ogleda med 250 in 300 gledalci, ki pa v tem krogu zaradi kazni še ne morejo računati na direktorja in igralca Senada Tiganja. Kljub dobri atmosferi v klubu pa prednost za osvojitev novih treh točk ostaja na strani Ivančne Gorice, ki si pri zasledovanju vodilnega Brava nove izgube točk ne sme in tudi ne želi privoščiti. Bodo Jeseničani kot prvi v sezoni uspeli prebiti obrambo Ivančne Gorice, ki se še vedno ponaša z ničlo pri prejetih zadetkih?

V Zasavje prihajajo zadnjeuvrščeni Žiri. Gostje ne bodo mogli računati na še ne 20-letnega vratarja, Žigo Krvina, ki je bil na tekmi s Savo izključen. Zagorje se po dobrem začetku, ko so v prvem krogu v gosteh premagali Jesenice, in nekoliko slabšem nadaljevanju, trenutno nahaja šele na dvanajstem mestu, z le tremi točkami več kot tokratni gostje. Kranjska Sava, ki je v zelo dobri strelski formi, se odpravlja na eno od bližjih gostovanj, v Lesce. Z napadalno igro Kranjčani omogočajo nasprotnikom veliko odprtega prostora in zaradi česar so v dosedanjem delu sezone prejeli največ zadetkov.

V nedeljo se bo Bravo, vodilno moštvo lige, pomerilo s Komendo. Kljub trenutnemu vodstvu, čaka Ljubljančane še trnova pot do osvojitve naslova, saj je bilo do sedaj odigranih le pet krogov. Komenda je v uvodu sezone obe domači tekmi izgubila, tako da je mogoče pričakovati nove tri točke gostov. Še drugi nedeljski dvoboj bo odigran med Kolpo in Grosupljem. Kolpa se presenetljivo nahaja na tretjem mestu in bi se z zmago utrdila na samem vrhu. Domačini so na svojem terenu osvojili vseh devet točk, po tem ko so po vrsti premagali Komendo, Jesenice in Zagorje.

Pari šestega kroga 3. SNL center:
BLED HIRTER – JEZERO MEDVODE (sobota, ob 15:30)
ILIRIJA – RUDAR TRBOVLJE
JESENICE – IVANČNA GORICA
ZAGORJE – ŽIRI
ŠOBEC LESCE – SAVA KRANJ (vse sobota, ob 16:30)
KOMENDA – AŠK BRAVO
KOLPA – BRINJE GROSUPLJE (obe nedelja, ob 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…