V 3. slovenski nogometni ligi sever bo odigran 12. krog prvenstva. Vodilno moštvo , druga ekipa Maribora, prihaja v Radlje ob Dravi, ki so med tednom presenetljivo na domačem terenu ostale brez točk proti nogometašem Bistrice. Radeljčani, ki so trenutno na osmem mestu, želijo popraviti slabo sredino predstavo ter želijo vodilni ekipi odščipniti kakšno točko na domačem terenu. Glede na prikazano v dosedanjem delu prvenstva bo to zelo težko, saj so Mariborčani v odlični formi. Čeprav bosta Mariborčanom manjkala ključna igralca Črnic in Dodlek, je zasedba iz Maribora kakovostnejša in vse razen novih treh točk bo veliko presenečenje. V Rogatcu bodo domači nogometaši gostili ekipo Dravograda. Rogatčani so na domačem terenu zelo neugodna ekipa in čeprav je na lestvici kar pet mest razlike med moštvoma, to v točkah pomeni samo tri točke razlike. Dravograjčani, ki so trenutno četrti, so v zadnjih dveh tekmah zgolj remizirali, predvsem pa so bili neučinkoviti, če bodo v napadalnih akcijah bolj učinkoviti se lahko nadejajo točk iz težkega gostovanja.


Derbi začelja lestvice bo odigran v Šentjurju, kamor prihajajo nogometaši AHA Emmi Bistrice, ki so med tednom kar nekoliko presenetljivo slavili v Radljah. Šentjurčani, ki so na zadnji tekmi pokazali všečno predstavo so okrepljeni z točko z dvoboja proti Podvincem in pričakujejo da bodo točke ostale doma. Bistričani, so vsekakor dokazali, da zmorejo in da lahko osvajajo točke, a uspeh iz Radelj bodo morali podkrepiti z točkami iz Šentjurja. V Lenartu gostijo ekipo Šampiona. Lenartčani so z petnajstimi točkami na šestem mestu in pričakujejo v dvoboju poln izkupiček. Domači nogometaši so na svojem terenu težko premagljiv nasprotnik, tako da goste čaka precej težko delo, da bi uspeli iz Lenarta odnesti kakšno točko. Vendarle prihaja iz tabora gostov prvi strelec prvenstva Djuranovića, ki želi svoj učinkoviti niz nadaljevati tudi v Lenartu.

Na Prevaljah se nam obeta koroški obračun med domačo ekipo Korotana in ekipo Fužinarja. Domačini so sicer v zadnjem času nanizali nekaj slabših rezultatov ter jih potisnilo na enajsto mesto. V domačem taboru pravijo, da gredo v dvoboj z Fužinarjem po vse tri točke. Gostje so v zadnjem srečanju z Dravogradom prikazali dobro predstavo, predvsem v drugem polčasu in to jih navdihuje z optimizmom.

V nedeljo se bosta v zgodnjem terminu v Podvincih pomerila tamkajšnji tretjeligaš in gostje iz Šmarja pri Jelšah. Podvinčani, ki trenutno zasedajo tretje mesto na prvenstveni razpredelnici so na svojem igrišču težko premagljiv nasprotnik. Varovanci trenerja Ljubeca se želijo od svojih gledalcev za letošnje leto posloviti z zmago. Nogometaši Šmarja so v zadnjem času nanizali kar nekaj spodbudnih predstav in rezultatov tako da želijo pozitiven niz predvsem pa učinkovite predstave nadaljevati tudi na težkem gostovanju v Podvincih. Na Ptuju se nam obeta dvoboj med domačo ekipo in gosti iz Malečnika. Domačini kljub kaznim, manjkal bo najboljši strelec Tisaj ter Horvat, prihajajo v dvoboj z predzadnjo ekipo lestvice v vlogi favorita. Ptujčani, ki so sicer v prejšnjem krogu na Taboru izgubili, ne bi smeli imeti prevelikih težav pri osvojitvi novih treh točk.

RAZPORED 12. KROGA TRETJE SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE SEVER
MONS CLAUDIUS – KOROŠKA DRAVOGRAD
AJDAS LENART – ŠAMPION
FOSILUM ŠENTJUR – AHA EMMI BISTRICA (sobota, 8.11 ob 14.uri)
KOROTAN PREVALJE – FUŽINAR
RADLJE – MARIBOR B (sobota, 8.11 ob 16. uri)
PODVINCI – ŠMARJE PRI JELŠAH
DRAVA PTUJ – MALEČNIK (nedelja, 9.11 ob 14. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vlado Badžim: Rekli so mi, da nisem v njihovih kombinacijah

Te dni je na sončni strani Alp zagotovo ena najbolj vročih tem menjava trenerja Izole. Klu…