Končno se pričenja zares tudi v 3. SNL sever. Spomladanski del prvenstva bo glede na jesen okrnjen, saj s tekmovanjem, kot smo že poročali ne bodo nadaljevali v Rogatcu. Kljub ekipi manj, pa se v zgornjem delu lestvice obeta ogorčen boj za naslov prvaka, saj kar tri ekipi začenjajo spomladanski del prvenstva v razmahu dveh točk.

Vodilna ekipa Šmartnega se uvodoma podaja na gostovanje v Pesnico. Nogometaši Šmartnega so priprave dodobra izkoristili za piljenje forme, in se v nadaljevanje prvenstva podajajo z željo čim boljše startati v uvodnem spomladanskem krogu. Na drugi strani Pesničani, ki zasedajo trenutno predzadnje mesto na lestvici morajo čim prej začeti nabirati točke. Uvodni jesenski obračun je brez večjih težav pripadel Šmartnemu. Lahko Pesničani pripravijo presenečenje in na kolena spravijo vodilno ekipo lestvice.

Tudi druga ekipa iz prvenstvene lestvice se uvodoma odpravlja na gostovanje. Nogometaši Vidma bodo tokrat gostovali pri ekipi ruškega Pohorja, ki zaseda zadnje mesto na lestvici. Videmčani bodo v nadaljevanje prvenstva vstopili malce handikapirani, saj jih je med zimskim premorom zapustil Dominik Božak, prvi strelec kluba, a trener zeleno-rumenih Robert Hojnik se ne predaja v naprej in si želi prvenstvo odpreti z tremi točkami pri vsaj na papirju najlažjem nasprotniku.

Derbi kroga se obeta v Slovenski Bistrici, kjer v goste prihajajo nogometaši koroškega Dravograda. Gre za srečanje med tretjo in četrto ekipo iz prvenstvene lestvice. Bistričani, ki imajo visoke ambicije tudi v nadaljevanju prvenstva si želijo uvodoma tri točke proti Dravogradu, ki je v jesenskem delu bil največje razočaranje. Kljub slabšim rezultatom jeseni, pa na Koroškem pričakujejo popolno ofenzivo na vrh lestvice in že uvodoma prihajajo v Slovensko Bistrico po vse tri točke. Uvodni obračun na Koroškem je jeseni pripadel Bistričanom, se bodo Korošci oddolžili Bistričanom za domači poraz?

V Zreče prihajajo nogometaši celjskega Šampiona. Gre za sosedski dvoboj iz prvenstvene lestvice med sedmo in šesto ekipo, ki sta po jesenskem delu obe osvojili po 20 točk. Uvodni obračun jeseni je pripadel Zrečanom, ki so v Celju slavili z 3:2. V obeh taborih seveda upajo, na uspešen začetek prvenstva, se lahko Celjani oddolžijo Zrečanom za domači poraz in se veselijo vseh treh točk na zahtevnem gostovanju?  

V uvodnem jesenskem krogu bo prosta ekipa konjiške Dravinje.

Razpored 16. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 16.3.2019

15:00; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Avto Grubelnik Dravograd

15:00; Ruše; Pohorje : Videm pri Ptuju

15:00; Pesnica; Tehnotim Pesnica : Šmartno 1928

15:00; Zreče; Zreče : Šampion

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL vzhod: Odranci slavili pri Šampionu, Podvinci in Bistrica brez zmagovalca

Nogometaši Odrancev so proti celjskemu Šampionu vknjižili tretjo zaporedno zmago v prvenst…