Prvi dvoboj sedmega kroga 3. SNL center je bil odigran v Šenčurju, kjer so gostovali Žirovci. Gostje so bili do tega kroga edino moštvo brez zmage in na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. V prvem polčasu je bil dosežen en zadetek, kot se je na koncu izkazalo, je tudi odločil zmaovalca. Z drugim zadetkom v sezoni je Nace Eržen v 30. minuti poskrbel za prvo zmago svojega moštva. Po šestem porazu v sezoni so se pri Šenčurju odločili za menjavo na trenerskem stolčku, naslednik Darijana Matića še ni znan. 

V Ljubljani pri Arnah Tabor 69 je gostovalo Grosuplje, ki se je na koncu veselilo četrte zmage v sezoni. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, zato pa je bilo dramatično ob zaključku srečanja. Gostje so slavili minimalno zmago, v sodnikovem dodatku je bil strelec Matic Povh, ki je tako zadel še na drugem srečanju zapored. Grosuplje še naprej ostaja na tretjem mestu, medtem ko so Ljubljančani z desetimi točkami na šestem mestu prvenstvene lestvice. Kranjska Sava je prišla do druge zaporedne zmage, tokrat so ugnali Svobodo. Kranjčani so si z dvema zadetkoma v prvem polčasu priigrali varno zalogo do konca srečanja. V 15. minuti je najprej zadel Qendrim Hasanaj, le sedem minut kasneje pa e vodstvo povišal Danijel Marčeta. Gostje se se v igro vrnili v 74. minuti po zadetku Anela Aličaića, vendar je bil to njihov edini zadetek in treh točk so se veselili nogometaši Save. Gorenjci z dvanajstimi točkami zasedajo visoko četrto mesto. Večerni dvoboj, v katerem sta se pomerila Ivančna Gorica in Zagorje, je pripadel Dolenjcem. Domači so pred odhodom na odmor vodili z 2:0. V polno sta merila Žiga Anželj in Dino Mahić, in sicer v deseti ter 42. minuti srečanja. Nekaj upanja je Zasavcem vlil Denis Bašić, z zadetkom v 84. minuti, natančno je meril z bele točke. Končno zmago in vodilni položaj na lestvici Ivančne je v sodnikovem dodatku potrdil Mahić, ki je zadel še drugič. S peto zmag v sezoni Ivančna ostaja sama na vrhu prvenstvene lestvice, dve točki zaostaja Bled.

Blejci so svojo tekmo odigrali v nedeljo, doma so gostili Komendo. Po vodstvu so gostom dovolili preobrat, zaradi česar so ob koncu srečanja lovili točko. Domači so povedli pred odhoodm v slačilnice, v 42. minuti je bil strelec zadetka Darko Djukić. Tudi drugi zadetek so dosegli Blejci, a je bil izid poravnan, saj je Tadej Fermišek zadel v lastno mrežo. Za vodstvo Komende je poskrbel Kristjan Kovačević v 58. minuti tekme. Domačim je uspelo iztržiti točko, saj je šest minut pred koncem natančno meril Marko Gril in postavil končnih 2:2. Z remijem je Bled vodilno mesto prepustil Ivančni, Komenda pa ostaja na osmem mestu.  

Rezultati 7. krog 3. SNL – center:

Tinex Šenčur – Žiri 0:1
Eržen 30’

Arne Tabor 69 – Brinje Grosuplje 0:1
Povh 92’

Sava Kranj – Svoboda Ljubljana 2:1
Hasanaj 15’, Marčeta 22’; Aličaič 74’

Ivančna Gorica – Zagorje 3:1
Anželj 10’, Mahić 42’, 95’; Bašić 84’ (11m)

Bled Hirter – Komenda 2:2
Djukić 42’, Grilc 84’; Fermišek 49’ (AG), Kovačevič 58’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brunšvik z zmago proti Podvincem nov tretjeligaš

Danes je bila v Podvincih odigrana kvalifikacijska tekma za vstop v 3. SNL vzhod za prihod…