Trinajsti krog 3. SNL center bo odigran skozi celoten vikend, odprli ga bodo v Šenčurju, zaključek sledi v Ivančni Gorici. 

Že danes bosta moči merila domači Šenčur in ljubljanska Svoboda. Dvoboj nasprotnikov, ki lovita točke za obstanek v tem rangu tekmovanja. Šenčurjani so v prejšnjem krogu prekinili niz dveh porazov z zmago v Kranju, medtem ko bodo gostje enak niz poizkusili prekiniti v Šenčurju. Ljubljančani so trenutno na osmem mestu, dve točki in mesti pred domačini. Prvi dvoboj so dobili Ljubljančani, ki so slavili s 4:3.

V soboto sta na sporedu dva dvoboja, Bled bo gostil Zagorje, v Žireh pa bo gostovalo Grosuplje. Srečanje na Bledu bi lahko poimenovali kot dvoboj kroga, saj bosta moči merila prvo in četrtouvrščeno moštvo prvenstva. Blejci se lahko pohvalijo s tem, da so po dvanajstih krogih še zmeraj edino neporaženo moštvo in v seriji treh zaporednih zmag. Bled je prejel najmanj zadetkov v sezoni, zgolj osem, medtem ko je obramba Zasavcev prejela 16 zadetkov. Prvi dvoboj se je končal z delitvijo točk in brez doseženih zadetkov. Prav tako ob 14. uri se bosta pomerila Žiri in Grosuplje. Dolenjci so znova nekoliko popustili in po porazu v Komendi za vodilnimi zaostajajo že sedem točk, a kljub temu držijo tretje mesto na prvenstveni lestvici. Žirovci so po zmagi in remiju, v prejšnjem krogu klonili na gostovanju pri Zagorju. Domači ohranjajo upe za obstanek med tretjeligaši, z devetimi osvojenimi točkami zasedajo predzadnje mesto, vendar za Svobodo, ki je mesto višje, zaostajajo vsega dve točki. 

Tudi v nedeljo sta na sporedu dve tekmi, Kranj gostuje v Ljubljani pri Arnah Tabor 69, Ivančna Gorica pa doma pričakuje Komendo. Dvoboj sredine lestvice bo odigran v Ljubljani, domačini držijo peto mesto na lestvici in imajo osvojeno točko več kot Gorenjci. Oboji na srečanje prihajajo po dveh porazih. Prvi letošnji dvoboj se je končal z minimalno zmago Save, srečanje pa je odločil Qendrim Hasanaj. V večernem terminu Ivančna pričakuje sedmouvrščeno Komendo, ki je zabeležila pozitiven niz dveh zmago, tako kot domačini. Z zmagami se je Komenda prebila na sedmo mesto, Ivančna sledi prvemu mestu, za katerim zaostaja dve točki in čaka spodrsljaj Blejcev. 

Tekme 13. kroga 3. SNL – center:

Petek, 19:00 Tinex Šenčur – Svoboda Ljubljana

Sobota, 14:00 Bled Hirter – Zagorje

Sobota, 14:00 Žiri – Brinje Grosuplje

Nedelja, 14:00 Arne Tabor 69 – Sava Kranj

Nedelja, 19:00 Ivančna Gorica – Komenda

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brunšvik z zmago proti Podvincem nov tretjeligaš

Danes je bila v Podvincih odigrana kvalifikacijska tekma za vstop v 3. SNL vzhod za prihod…