S pripravami so v tem tednu pričeli tudi nogometaši Ajdovščine Škou, ki so jesenski del sezone končali na drugem mestu lestvice 3. SNL zahod. Ajdovci bodo v nadaljevanje prvenstva krenili z istim točkovnim izkupičkom kot vodilni Izolani, ki pa so naslov jesenskih prvakov osvojili zaradi boljše gol razlike.


Zaradi tega je bilo po koncu jesenskega dela sezone prelitega kar nekaj črnila, a so pravila takšna, da tekom sezone o vrstnem redu na lestvici v prvi vrsti odloča gol razlika, šele ob koncu tekmovanja pa v poštev pridejo medsebojni rezultati, ki so v primeru Izole in Ajdovščine sicer na strani slednjih. O prvaku in potniku v kvalifikacije za preboj v 2. SNL bo tako odločal spomladanski del sezone, ko pa bo moral vodilni dvojec paziti tudi na ostale tekmece, saj zasledovalci ne zaostajajo veliko. Ajdovski strateg Jan Vidic bo skušal s pomočnikom Petrom Kalinom, oba sta sicer nekdanja nogometaša propadlega Primorja, svoje moštvo kar se da najbolje pripraviti na spomladanske preizkušnje, moštvu pa sta se že priključila dva novinca. Luka Tragin, v minuli sezoni tudi član Gorice, se je v Ajdovščino preselil iz sežanskega Taborja, medtem ko je Tadej Tomažič jeseni nosil dres že omenjene Izole, sicer pa gre tudi za nekdanjega člana Primorja.

Ajdovci bodo uvodno pripravljalno srečanje odigrali že v soboto, 24. januarja, ko na ajdovskem Mestnem stadionu gostuje ljubljanska Olimpija, za katero bo obračun z Ajdovščino prav tako prva preizkušnja v letošnjem letu. Obračun se bo na igrišču, ki je v preteklosti že doživljajo prvoligaške trenutke, pričel ob 14. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborski zvezdnik bo treniral ljubljansko moštvo

NK Svoboda Ljubljana je sporočila, da bo njihove vrste po novem vodil Željko Filipovič. Ne…