Derbi na Bonifiki je opravičil pričakovanja. Morda celo presegel, saj so številni pričakovali da Primorje v gosteh ne bo kos vodilnemu Kopru, toda sinovi burje so odigrali odlično in se po dveh golih Jakoba Kodermaca celo znašlo v vodstvu z 0:2. Do koncu je bilo tedaj še dvajset minut in dolgo časa je kazalo na presenečenje, a je odlični Štromajer, tokrat v vlogi jokerja s klopi, rešil domače. Prvi gol je dosegel v predzadnji minuti rednega dela, drugega pa globoko v sodnikovem podaljšku. Gostje so se pritoževali, da je bil ta predolg, a tekme se pač igrajo do zadnjega žvižga.

Prednost na vrhu tako zdaj znaša le še 5 točk, saj je Tolmin po pričakovanju opravil z Jadranom. Rdeče-črni so nasprotniku nasuli 6 golov, pri čemer je bilo vsega konec že po osmih minutah. Izkazal se je zlasti napadalec Šturm, ki je dosegel kar štiri gole. Slabše se je odrezala tretja Vipava, ki je v gosteh klonila pred mirensko Adrio in tako verjetno že izgubila možnosti tudi za drugo mesto.

Plama je zopet potrdila, da je spomladi precej nevarna ekipa, a ji je proti Izoli za novo točko zmanjkalo malo sreče. Ribiči so namreč tri minute pred koncem prek Zajca prišli do zmagovitega gola.

Rezultati 22. kroga 3. SNL zahod:

PLAMA 0:1 IZOLA
Zajec 87

KOPER 2:2 PRIMORJE
Štromajer 89, 96; J. Kodermac 32, 71

ADRIA 3:2 VIPAVA
Klepac 37, 71, Debenjak 53; Vidmar 83, Kandare 86/pen

TOLMIN 6:0 JADRAN (HK)
Šturm 5, 38, 70, 93, Kos 8, Starc 65/ag

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL vzhod: Šmartno gosti Bistrico, Podvinci v goste k Šampionu

Vodilno Šmartno bo v nedeljo doma proti Bistrici lovilo še šesto zaporedno prvenstveno zma…