Nogometna zveza Slovenije je danes objavila seznam klubov, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali v tretji slovenski nogometni ligi. Tudi letos je bilo nekaj težav s popolnjevanjem, saj so poleg prvakov MNZ lig morali poiskati še dodatne klube, ki so zapolnili prosta mesta.


Največ pozornosti je bila deležna 3.SNL center, kjer sta po administrativnem izpadu Radomelj B in napredovanju Zarice manjkala dva kluba, zdelo pa se je tudi, da bodo možnost napredovanja zavrnili pri gorenjskem prvaku Bitnjah. Na koncu so se v majhnem naselju blizu Kranja vendarle odločili za ta zgodovinski korak, preostali dve mesti pa sta nato zapolnila drugouvrščena kluba ljubljanske in gorenjske lige, Brinje in Jesenice. Jeseničani se v tretjo ligo vračajo po treh letih, medtem ko bo za Brinje , ki so nastale na pogorišču nekdanjega drugoligaša GPG Grosuplja, to prva tretjeligaška sezona sploh.

V ostalih treh ligah zapletov praktično ni bilo. Na severu so sicer krožile številne govorice, a se je na koncu liga le sestavila tako, kot je bilo jasno že po zadnjem krogu. Nihče ni izstopil iz tekmovanja, nihče se ni odpovedal napredovanju, tako da so trije novinci prvaki MNZ lig Dobrovce, Videm in Brežice. Slednje so si, kot smo poročali, nastop zagotovile po dodatnih kvalifikacijah. Na zahodu kljub določenim dvomom ostaja tudi zadnja Cerknica, edini novinec pa je suvereni prvak primorske lige Vipava. Sprememba se je že pred časom zgodila le na vzhodu, kjer bo Hotizo, prvaka lige MNZ Lendava, nadomestila Polana, ki se v 3. SNL vrača po petnajstih letih.

SESTAVA 3. SNL ZA SEZONO 2015/16
CENTER SEVER ZAHOD VZHOD
ND Ilirija NK Maribor B DNŠ Ajdovščina NK Odranci
NK Ivančna Gorica NK Podvinci MNK Izola ND Beltinci
NK Zagorje NK Koroška Dravograd NK Brda Dobrovo DNŠ Mura
NK Sava Kranj NK Šmarje pri Jelšah ND Bilje NK Grad
NK Rudar Trbovlje KNK Fužinar NK Jadran Dekani NK Ljutomer
NK Bled NK Šampion NK Tabor Sežana NK Tromejnik Kuzma
NK Jezero Medvode NK Mons Claudius Rogatec NK Ilirska Bistrica NK Turnišče
ŠD NK Kolpa ŠD Radlje ob Dravi ND Adria NK Rakičan
NK Lesce NK Lenart NK Cerknica ND Lendava 1903
NK Komenda NK Dobrovce NK Vipava NK Čarda Martjanci
NK Bravo ŠD Videm NK Črenšovci
NK Brinje Grosuplje ND Dravinja ŠNK Bakovci
NK Bitnje ŠD Šmartno ob Paki ŠD NK Križevci
ŠD Jesenice NK Brežice ŠD Velika Polana
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…