Na nastalo situacijo med in po tekmi med Korotanom Prevalje in Dravinjo, so se odzvali tudi pri koroškem tretjeligašu.


Izjavo navajamo v celoti:

“V klubu DNŠ Prevalje obžalujemo neljube dogodke, ki smo jim bili priča po tekmi članskega moštva NK Korotan z Dravinjo, 5.9.2020. Verjamemo, da so bili dogodki po tekmi posledica sojenja, ki ni dosegalo nivoja tretje lige. Vložen trud igralcev na treningih in na tekmah, ter funkcionarjev in trenerjev ob igrišču, je bil izničen z nerazumnimi potezami sodniške trojke, zato je bila frustracija navijačev razumljiva, ne moremo pa opravičevati njihovih dejanj.

Sodu sta dno izbili predvsem dve nerazumljivi sodniški odločitvi v prvem in dve v drugem polčasu. V prvem polčasu smo videli zelo podobni sporni situaciji v kazenskih prostorih obeh moštev, igranje branilca z roko. Dravinja si je s tem priigrala strel iz kazenske točke, Korotan pred tem ničesar. Tudi pobudo Korotana proti koncu polčasa je glavni sodnik prekinil pred izvajanjem kota domače ekipe, čeprav dolgega podaljška nismo videli. Najbolj pretresljiv dogodek pa smo videli v 63. minuti tekme, ko je igralec Dravinje, brez dvoma verjamemo da nenamerno, ampak žal nekontrolirano, naletel na našega napadalca in ga ob trku tako močno udaril v glavo, da je domačin izgubil zavest. Glavni sodnik srečanja se ob kontaktu igralcev, ki se ga močno sliši tudi na posnetku, ni odločil za prekinitev igre, tako da so igralci že pomagali obema vpletenima, predvsem našemu igralcu, še preden smo nato žogo z igrišča mogli poslati kar sami, pred sodnikovim žvižgom. Na tej točki se želimo zahvaliti reševalcem za korekten odziv in pomoč pri oskrbi našega igralca, ki so ga odpeljali v bolnišnico. Kasneje je sodniška trojka prekinila še enega izmed naših napadov, ko je napadalec sam krenil proti vratarju, z nerazumljivo dosojenim prepovedanim položajem.

Napetost gledalcev je zaradi serije dogodkov na igrišču naraščala. Gledalce smo po tekmi, tudi po ozvočenju, ves čas skušali opozarjati na to, da naj dovolijo sodnikom in igralcem nasprotnega moštva (ki niso bili deležni kakšnih groženj), miren prehod do in iz garderob, ter da naj se umirijo in pozabijo na dogodke, ki jih po tekmi ni več mogoče reševati. Nikoli nismo agitirali in spodbujali nasilništva ali obračunavanja s komerkoli od vpletenih. Če smo goste užalili, se jim za dogodke in poteze opravičujemo in jim na tem mestu še enkrat športno čestitamo za dosežene tri točke.

Prevzemamo svoj del odgovornosti in pričakujemo odločitve pristojnih organov organizatorja tekmovanja. Pričakujemo, da bodo odgovornost prevzeli tudi tisti, ki bi morali za pošteno in dosledno sojenje poskrbeti na igrišču.”

  • Primorski derbi Gorici

    Primorski derbi med Gorico in Taborom iz Sežane je bil odigran v Novi Gorici. Ob polčasu s…
  • Aluminij po tretjo zmago v sezoni

    Jutri se bosta na Športnem parku v Kidričevem udarila domači Aluminij in Domžale. V minule…
  • Maribor po prvo mesto na Fazanerijo

    Jutri se bosta v 9. krogu PLTS pomerili tretje in drugouvrščeni ekipi lestvice. Na Fazaner…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Flis zadovoljen z drugim polčasom

V derbiju Dravinjske doline sta se v Zrečah pomerili ekipi domačih Zreč in gostujoče Dravi…