Dvoboj za naslov prvaka v tretji slovenski nogometni ligi vzhod je še vedno odprt. Odranci so tokrat na gostovanju v Gradu izgubili z 2:0, na tekmi v Beltincih so slednji slavili s kar 7:1. Vodstvo Odrancev na prvenstveni lestvici je tako skopnelo na vsega dve točki. Tako se prihodnjo nedeljo v Odrancih obeta pravi sosedski derbi, ki bo obenem odločal tudi o prvaku in potniku v dodatne kvalifikacije za popolnitev 2. SNL.


Tekma v Gradu je bila sila zanimiva in napeta. Gostje so v vodstvo prišli že v 25. minuti srečanja, ko je bil uspešen Krpič. Takoj po pričetku drugega dela je bil izključen igralec Odrancev Zver. Prednost igralca več so domači nogometaši izkoristili in čez približno petindvajset minut povišali svojo prednost. Ob koncu srečanja sta bila izključena še dva igralca. Pri domačinih je predčasno pod prho odšel Sagadin, minuto prej pa Pavel na strani Odrancev. Beltinčani so na domačem terenu slavili visoko zmago nad ekipo Čarde. Štiristo gledalcev je videlo tri zadetke Tkalca ter Maroše, enkrat pa je bil uspešen Krauthaker. Pri gostih je častni zadetek v 69. minuti dosegel Recek. Tudi pri Beltinčanih je v 82. minuti bil izključen Apatič. Prihajajoči vikend lahko pričakujemo razgreto ozračje v Lipi, kjer se bosta udarili prav ekipi Odrancev ter Beltincev za prvo mesto.

Pomembni srečanji sta se odvijali tudi v Črenšovcih in Bakovcih. Potekala sta dvoboja za obstanek v ligi, kjer imajo trenutno najboljše izhodišče pred zadnjim krogom nogometaši Črenšovcev. Slednji so namreč na domačem terenu premagali neposredne tekme v boju za obstanek, ekipo Bistrice. Slavili so s 5:2, kjer sta po dvakrat bila uspešna Kociper in Skuhala, Törnar je zadel enkrat. Gostje so sicer prišli v vodstvo že v osmi minuti srečanja, ko je zadel Graj. Slednji je zadel tudi ob koncu srečanja, približno tri minute pred koncem rednega dela. Bakovci so na domačem terenu pred približno dvesto gledalci odigrali neodločeno z ekipo Rakičana.

Preostala tri srečanja so bila še odigrana v Kuzmi, Lendavi in Murski Soboti. Tromejnik je domačem igrišču v Kuzmi doživel še en poraz in padel na sedmo mesto prvenstvene razpredelnice. Prehiteli so jih prav tokratni nasprotniki iz Ljutomera. Za Prleke so bili uspešni Ciglarič iz najstrožje kazni, Kardinar ter Piberčnik. V Murski Soboti je NŠ Mura visoko premagala ekipo Serdice. Kaj kmalu po začetnem sodnikovem žvižgu je zadel Luka Ivanič. V nadaljevanju sta bila uspešna še Atanasov ter Balažič, ki je dosegel dva zadetka. Lendavčani so na domačem terenu dvakrat vodili, a so bili gostje iz Turnišča uspešnejši. Dvakrat jim je uspelo izid izenačiti, v 59. minuti pa tudi preiti v vodstvo, ki ga nato niso več izpustili iz svojih rok. Za domače sta bila uspešna Kuhta in Bedo, za goste je dvakrat zadel Aleksander Horvat, svoje delež k zmagi pa je dodal tudi Erik Lutar.

Rezultati 25. kroga 3. SNL vzhod
ND LUŠT BELTINCI – ČARDA 7:1 (3:0)
400; Tkalec (4./11m, 41., 49.), Maroša (11., 47., 61.), Krauthaker (91.); Recek (69.)
RK: Apatič (82.) – ND Lušt Beltinci
GRAD – ODRANCI 2:0 (1:0)
300; Krpič (25.); Belna (75.)
RK: Sagadin (86.); Zver (48.), Pavel (85.)
ŠNK BAKOVCI – RAKIČAN METROPOL KAV. 0:0 (0:0)
200 gledalcev
NAFTA 1903 – TURNIŠČE 2:3 (1:0)
250; Kuhta (37.), Bedo (54.); Horvat A. (51./11m, 59.), Lutar E. (56.)
ČRENŠOVCI – BISTRICA 5:2 (1:1)
300; Kociper (29., 57.), Skuhala (73., 80.), Törnar (82.); Graj (8., 87.)
NŠ MURA – SERDICA KL.ŠINKO 4:0 (2:0)
300; Ivanič L. (1.), Balažic (24., 65.), Atanasov (88.)
TROMEJNIK G-SUKIČ – AVTO RAJH LJUTOMER 0:3 (0:2)
110; Ciglarič (35./11m), Kardinar (45.), Piberčnik (93.)

Foto: Jure Banfi

Foto: Mario Horvat

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…