Po poročanju Ekipe so se na srečanju, ki je odločalo za preboj v drugoligaško tekmovanje, med NK Rogaško in NK Bistrico iz Slovenske Bistrice, zgodile neprijetne zadeve. Odločilna tekma 3. SNL – vzhod, se je sicer končala z zmago gostov iz Rogaške (2-1), a so domači Bistričani po njihovem mnenju ugotovili precej nepravilnosti, kar se tiče testiranja za Covid-19.


Tako se je NK Bistrica pritožila na vodstvo NZS, češ da so imeli zmagovalni gostje več igralcev s ponarejenimi testi za negativni izvid na novi koronavirus. To naj bi posredovali že takoj pred tekmo, a so naleteli na gluha ušesa pri delegatu in komisiji. Domači si zdaj želijo, da bi bila Rogaška tako kaznovana z avtomatskim porazom 3-0, sami pa bi postali potniki v višji rang slovenskega nogometa.

Ker trenutno pri NZS in MNZ Maribor niso želeli potrditi nikakršnih nepravilnosti, so se pri Bistrici odločili, da vzamejo stvari v svoje roke. Najeli so tudi odvetnike in že danes naj bi bil jasen razplet tega dogajanja. Tudi predsednik NK Bistrice, Vito Martinčič, je v izjavi za Ekipo poudaril za kako resne zadeve gre – “Poglejte, naš klub je bil že v celotnem spomladanskem delu pod hudim pritiskom z najrazličnejših športnih in nešportnih strani, ponarejeni dokumenti na zadnji tekmi pa so le vrh ledene gore.”

Danes naj bi se torej čakal razplet, ki ga bo določila Komisija za pritožbe NZS, zanimivo pa bo videti kako se bodo odločili.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zrečah tudi visokorasli napadalec

Tretjeligaš iz Zreč je v svoje vrste zvabil svojega nekdanjega člana, v mlajših selekcijah…