Konec je tudi počitka za tretjeligaše v vzhodni skupni, 15. krog 3. SNL vzhod se bo pričel z derbijem vodilnih ekip iz prvenstvene lestvice med Gradom in Odranci.

Nogometaši Grada, ki zasedajo drugo mesto na prvenstveni razpredelnici, bodo tako v nedeljo gostili vodilno ekipo prvenstvene lestvice iz Odrancev. Nogometaši Grada bi se z zmago zavihteli pred Odrančane ter zasedli vrh lestvice, tako da bodo gotovo v domačem taboru skušali narediti vse, da tri točke ostanejo doma. Medtem tudi Odrančani upajo na poln izplen s katerim bi ostali na vrhu lestvice, zasledovalcem pa bi vsaj malo pobegnili na lestvici. Spomnimo, edini obračun iz letošnje sezone se je v Odrancih končal brez zmagovalca z 1:1. Kdo bo uspešnejši v uvodnem spomladanskem krogu?

Drugi nedeljski obračun bo odigran na Hotizi, kjer v goste prihajajo nogometaši Polane. Hotižani po jesenskem delu zasedajo skromno predzadnje mesto, medtem ko je Polana jesenski del končala na četrtem mestu. Nogometaši Polane so jesen zaključili fantastično z izjemno serijo in to serijo si zagotovo želijo nadaljevati tudi v spomladanski del prvenstva. Uvodni obračun letošnje sezone se je končal brez zmagovalca z 2:2.

Že v soboto bodo na sporedu kar trije obračuni, v Črenšovcih bo domača ekipa gostila ekipo Avto Rajh Ljutomera. Ekipi na prvenstveni lestvici loči šest točk, Črenšovci pa so v zadnjih treh dvobojih proti Ljutomeru vedno ostali praznih rok. Lahko na začetku pomladi Črenšovci prekinejo dolgo tradicijo in po dolgem času le uženejo Ljutomerčane. Drugi sobotni obračun bo odigran v Veržeju, kjer v goste prihajajo nogometaši Tromejnika iz Kuzme. Veržej je po spodbudnem uvodu v sezono v nadaljevanju jeseni popustil, kar je na koncu pomenilo prezimitev na petem mestu lestvice, Tromejnik le tri mesta za Veržejci pa ima za njimi velikih 12 točk zaostanka. V domačem taboru si zagotovo želijo startati v nadaljevanje prvenstva s pozitivnim rezultatom. Zadnji sobotni obračun bo odigran v Gornji Radgoni kjer v goste prihaja ekipa Turnišča. Radgončane, ki v jesenskem delu niso okusili slasti zmage tudi uvodoma čaka težko delo, čeprav tudi ekipa Turnišča v jeseni ni blestela. Je končno napočil čas za prvo zmago Radgone v letošnjem prvenstvu?

Razpored, 15. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 9.3.2019

15:30; Črenšovci; Črenšovci : Avto Rajh Ljutomer

15:30; Veržej; Veržej : Tromejnik – Kuzma

15:30; Gornja Radgona; Radgona : Turnišče

Nedelja; 10.3.2019

15:30; Grad; Grad : Odranci

15:30; Hotiza; Hotiza : Polana

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL – zahod, pregled prvega kroga

V včerajšnjem prvem krogu v tretji nogometni ligi – zahod, je bilo odigranih vseh se…