Edini soboti obračun v vzhodnem delu 3. slovenske nogometne lige bo odigran v Ljutomeru, ko k drugi ekipi prvenstva prihajajo nogometaši zadnjeuvrščene Radgone.  Ljutomerčani so spomladanski del pričeli z zmago v Črenšovcih, medtem ko so Radgončani doma ponovno ostali brez točk proti Turnišču. Glede na položaj na lestvici bi moral biti dvoboj v Ljutomeru obračun Davida in Goljata, domačini pa so izraziti favoriti za popoln izplen. A spomnimo uvodni jesenski obračun se je v Gornji Radgoni končal z delitvijo točk, lahko Radgončani pripravijo presenečenje tudi Prlekiji?

Vodilni Odranci, ki so odlično pričeli spomladanski del prvenstva bodo odigrali prvo domačo tekmo v kateri bodo gostili ekipo Črenšovcev. Odrančani, ki zasedajo vrh lestvice, se bodo tako pomerili z šestouvrščeno ekipo iz prvenstvene lestvice. Glede na začetek in položaj obeh ekip na lestvici vloga favoritov pripada domačinom, bodo skušali še drugič v prvenstvu osvojiti vse tri točke proti Črenšovcem.

Osrednji dvoboj bo odigran  v Veliki Polani, kjer bo domača Polana gostila ekipo Grada, obe ekipi imata na lestvici 29 točk. Polana je tudi v spomladanski del vstopila z zmago pri Hotizi, medtem ko je Grad doma v derbiju kroga priznal premoč Odrancem. Uvodni obračun jeseni so dobili nogometaši Grada, glede na vzpon Polane v zadnjem obdobju pa nebi bilo presenečenje če bodo vse tri točke ostale doma.

Sedmouvrščeno Turnišče bo doma gostilo ekipo Veržeja, ki trenutno zaseda peto mesto na prvenstveni lestvici. Turnišče je v nadaljevanje prvenstva vstopilo z zmago pri Radgoni, medtem ko je Veržej doma iztržil točko proti Tromejniku. Lahko Turniščani proti Veržeju povežejo še drugo zaporedno zmago ali se bodo še druge prvenstvene zmage v letošnji sezoni veselili nogometaši Veržeja?

V Kuzmi bo domači Tromejnik gostil ekipo Hotize. V sosedskem derbiju spodnjega dela lestvice se bosta pomerila osmo in deveto uvrščeni ekipi, ki ju loči le ena točka. Tromejnik je solidno vstopil v nadaljevanje prvenstva in bo po točki v Veržeju iskal tudi prve spomladanske točke na svojem igrišču. Na drugi strani so Hotižani doma priznali premoč Polani in pozitiven rezultat v Kuzmi je že skorajda nujen, v kolikor si Hotižani ne želijo povsem zakomplicirati situacije na lestvici.

Razpored 16. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 16.3.2019

15:30; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Radgona

Nedelja; 17.3.2019

15:30; Turnišče; Turnišče : Veržej

15:30; Kuzma; Tromejnik – Kuzma : Hotiza

15:30; Velika Polana; Polana : Grad

15:30; Odranci; Odranci : Črenšovci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL vzhod: Odranci slavili pri Šampionu, Podvinci in Bistrica brez zmagovalca

Nogometaši Odrancev so proti celjskemu Šampionu vknjižili tretjo zaporedno zmago v prvenst…