Vodilna ekipa Dravograda se iz gostovanja pri Pesnici vrača z izdatno zmago. Maloštevilni gledalci so sicer najprej videli vodstvo svojih ljubljencev, saj so Pesničani povedli v 7. minuti, ko je Korošce šokiral Luka Horvat. Korošci so po zadetku le strnili vrste in v dobrih sedem minut zatem rezultat izenačili, ko je domačo mrežo zatresel Evans Adomako. Drugi del srečanja je povsem pripadel Dravograjčanom, po dobri uri igre so rezultat obrnili v svojo korist, ko je zadel prvi strelec Korošcev Nejc Pečnik. V 77. minuti je sledilo občutnejše vodstvo gostov, ko je iz bele točke v polno meril Davor Rogina. Končni rezultat je le dve minuti zatem postavil Peter Kogelnik. Dravograjčani tako z novimi tremi točkami ostajajo na vrhu lestvice, Pesnica ostaja osma.

Rušani, ki so doma gostili nogometaše Bistrice niso uspeli še v tretjem domačem poskusu ostati nepraženi. Bistričani so izjemno pričeli srečanje in že v 7. minuti povedli, ko je za vodstvo zadel Rok Rozman. Le štiri minute zatem je Tomaž Avguštin povišal prednost gostov. Ko je tekla 16. minuta srečanja so Pohorci morali po žogo v svojo mrežo še tretjič, pod zadetek se je podpisal prvi strelec Bistričanov Aljaž Polegek. Še v prvem polčasu, po slabe pol ure igre, so Bistričani še četrtič zatresli mrežo Pohorja, ko je v polno meril Nejc Bračko, ter tako rešili vprašanje zmagovalca. Dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja je v Rušah odjeknila petarda, ko je zadel rezervist Vito Gorza. Gostitelji so v končnici srečanja le uspeli doseči častni zadetek, ko je kočni rezultat postavil Timotej Javornik. Bistrica ostaja na drugem mestu lestvice s tremi točkami zaostanka za Dravogradom, Rušani ostajajo na zadnjem devetem mestu lestvice.

Šmartno je v gosteh pri Zrečah naposled le prekinilo katastrofalen start v spomladanski del, ter se na koncu veselilo visoke zmage. Šmartno je povedlo v 11. minuti srečanja, ko je pohod gostov pričel prvi strelec 3. slovenske nogometne lige sever Fatlind Vezaj. Le nekaj minut po vodstvu so gostje povišali prednost, ko je v polno meril Staž Maze. Po dobre pol ure igre je še drugič na srečanju v polno meril Fatlind Vezaj. V drugi del srečanja so gostje startali naravnost fantastično in že v tretji minuti še četrtič zatresli mrežo Primoža Ravnaka, še tretjič ga je premagal Fatlind Vezaj. Zrečani so dobrih pet minut pred iztekom rednega dela uspeli rezultat znižati, ko je v polno meril Jaka Brdnik, a so gostje v sami končnici zadeli še enkrat, za končno visoko zmago Šmartnega je zadel Mario Purnat. Šmartno ob prvi spomladanski zmagi ostaja na četrtem mestu s tremi točkami zaostanka za vodilnim Dravogradom, Zreče ostajajo na šestem mestu lestvice.

V edini nedeljski tekmi sta se v Celju pomerila domači Šampion in Videm. Srečanje so boljše pričeli gostitelji, ki so povedli po dobrih 20. minutah igre, ko je v polno meril Arjan Torra, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu. A že v naslednji minuti so Celjani ostali brez Matevža Križnika, ki je prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno iz igrišča. V nadaljevanje so naravnost fantastično vstopili varovanci Roberta Hojnika, ki so izkoristili številčno prednost in v šesti minuti nadaljevanja rezultat izenačili, ko je v polno meril Mihael Lah. Le štiri minute zatem so Videmčani rezultat popolnoma preobrnili v svojo korist, za vodstvo je zadel Sebastjan Krajnc. Sledila je črna 67. minuta za Videmčane. Glavni sodnik srečanja je ob prekršku Alena Kostanjevca pokazal rdeč karton slednjemu ob tem pa na belo točko, ki jo je uspešno realiziral Jetmir Torra. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, tako je ostalo pri delitvi točk. Videmčani ostajajo na tretjem mestu lestvice s tremi točkami zaostanka za Dravogradom, Šampion ostaja sedmi.  

Rezultati 20. kroga 3. SNL sever:

Tehnotim Pesnica : Avto Grubelnik Dravograd 1:4 (1:1)

50; Horvat 7`, Adomako 14`, Pečnik 62`, Rogina 77`-11m, Kogelnik 79`

Pohorje : Kety emmi Bistrica 1:5 (0:4)

100; Javornik 86`; Rozman 7`, Avguštin 11`, Polegek 16`, Bračko 27`, Gorza 74`

RK: Fridrih 59` – Pohorje

Zreče : Šmartno 1928 1:5 (0:3)

60; Brdnik 85`; Vezaj 11`, 29`, 48`, Maze 15`, Purnat 89`

Šampion : Videm pri Ptuju 2:2 (1:0)

50; Torra A. 21`, Torra J. 67`-11m; Lah 51`, Krajnc 55`

RK: Križnik 22` – Šampion; Kostanjevec 67` – Videm pri Ptuju

Prost: Dravinja 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL – zahod: Svoboda slavila na derbiju, nova zmaga za Primorje, Izola presenetila Šenčur

Po rekordnem dvanajstem krogu v tretji ligi – zahod, kjer je v enem vikendu padlo ka…