Dobrih deset dni pred začetkom nove drugoligaške sezone s pripravami počasi zaključujejo tudi v taboru Tolmina. Lanskoletni drugoligaški novinec je krstno sezono v 2. SNL sklenil na petem mestu lestvice, a je pred drugim delom sezone kazalo še precej bolje.


Manjši zdrs po ligaški razpredelnici spomladi ni bil presenečenje, saj je trener David Kanalec izgubil nekaj napadalnih orožij, v prvi vrsti predvsem Tima Lo Duco, ki je bil z osmimi jesenskimi zadetki ob koncu sezone tudi drugi strelec ekipe. Tolminci so nekaj kadrovskih sprememb doživeli tudi poleti, predvsem pa številčno okrepili člansko zasedbo. Ob Roku Fratini, Sebastjanu Jermolu, Gregorju Kosu in Urošu Rutarju, ki je vskočil po poškodbi Denisa Baloha, sta Tolmin zapustila tudi Jaka Kolenc in Luka Volarič, oba pa sta se preselila v Prvo ligo in v uvodnih dveh krogih v dresu Gorice oziroma Krškega že pustila dober vtis.

Kot že zapisano, so v Tolminu poskrbeli za večjo izbiro nogometašev. Po poškodbi se v moštvo vračata Valentin Mrak in Jaka Lipužič, ki je po prometni nesreči pričel trenirati z moštvom. Iz lastnega mladinskega pogona sta se k članski ekipi preselila Jani Šturm in Tomaž Gregorčič, moštvu pa so se priključili še trije Tolminci, ki so “mladinsko šolanje” opravili drugje. Iz Izole prihaja Matic Perše, iz Gorice pa sta se v Tolmin vrnila Matija Jarc in Aljaž Kanalec, sin trenerja Davida, ki je rdeče-črni dres nosil že v drugem delu minule sezone.

S tem seznam prihodov še ni zaključen. Kanalec bo lahko v novi sezoni računal na Marka Rojca, nekdanjega mladinskega reprezentanta in člana Gorice, celovške Austrie in Montichiarija. Iz Šenčurja se je preselil tudi vratar Marko Deronja, sicer nekdanji mladinec Olimpije, Gorica je posodila Matica Slavca, ki je v minuli sezoni igral za repenski Kras. Po nekaj letih se v Tolmin vrača tudi Sašo Ogrič, ki je v dresu ajdovskega Primorja odigral tudi 34 prvoligaških tekem. Za zadetke pa bo v prihajajoči sezoni skrbel Valdrin Kadrija, ki je bil s 15 zadetki v dresu Ajdovščine Škou najboljši strelec 3. SNL zahod.

Tolminci so sicer do sedaj odigrali pet pripravljalnih tekem. Uvodoma so, potem ko so kar 70 minut igrali z igralcem manj, z 0:2 izgubili s Šenčurjem, sledil je remi 1:1 z italijansko ekipo Verona Stars. Za prvo zmago so Tolminci z 2:1, obakrat je zadel Boban Kucalović, ugnali kranjsko Zarico, sledil je poraz z Brici, ob porazu z 2:3 sta zadela Matic Perše in David Lah. V peti pripravljalni tekmi pa so se Tolminci pomerili med seboj in se razšli z izidom 2:2.

Kader za sezono 2015/16:
Vratarja: Denis Baloh in Marko Deronja.
Branilci: Alessio Codromaz, Jaka Lipužič, Jani Šturm, Matic Slavec, Matija Šuligoj, Sašo Ogrič, Tine Zornik.
Vezisti: Aljaž Kanalec, Bine Kavčič, Danjel Rakušček, Dejan Sokanović, Jan Kragelj, Marko Rojc, Matic Perše, Matija Jarc, Peter Kavčič, Valdrin Kadrija, Valentin Mrak in Žan Bratuž.
Napadalci: Boban Kucalović, Dalibor Sokanović in Tomaž Gregorčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Lendavi pričeli z gradnjo nogometne akademije

V Lendavi so po nekaj letih obljub vendarle pričeli z gradnjo težko pričakovane nogometne …