Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 5. seji pričakovano potrdil spremembe tekmovanja v letošnji sezoni 2. SNL. Namesto 30 tekem jih bodo drugoligaši v sezoni 2020/21 odigrali le 22.


Šestnajsterica klubov 2. SNL bo v rednem delu odigrala skupno samo 15 krogov, nato pa se bo tekmovanje razdelilo na ligo za prvaka in ligo za obstanek. V obeh skupinah bo osem klubov nato odigralo po enokrožnem sistemu, ki bo dal končno razvrstitev v letošnji sezoni. Nadaljevanje drugoligaške sezone je predvideno za 21. marec, medtem ko bi naj zadnja tekma bila odigrana 19. maja.

Najboljše moštvo lige za prvaka bo napredovalo med prvoligaše, drugouvrščena ekipa se bo v dodatnih kvalifikacijah pomerila s predzadnjo ekipo prve lige. V ligi za obstanek se bosta zadnji dve ekipi preselili v 3. SNL.

Zaradi poznega nadaljevanja 2. SNL pa je prišlo do spremembe tudi v pokalnem tekmovanju. Preostali trije obračuni osmine finala so sprva bili načrtovani za 3. marec, a bodo sedaj na sporedu dva tedna kasneje. Tekme četrtfinala se bodo igrale 14. aprila, polfinalna obračuna pa 28. aprila.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Posavski derbi v Brežicah

    Pred drugoligaškimi moštvi so v torek, 20.4. tekme petnajstega kroga. Številna moštva so d…
  • Ajdovci v Brda po zmago

    V torek se Ajdovci v lov na težko pričakovano zmago podajajo v Brda. Rdeče-črni namreč na …
  • Zadnji krog rednega dela

    Šestnajst drugoligaških moštev se bo na 110 dan leta pomerilo v zadnjem, 15.krogu. Nato sl…
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Posavski derbi v Brežicah

Pred drugoligaškimi moštvi so v torek, 20.4. tekme petnajstega kroga. Številna moštva so d…