Med tiste, ki so najbolj zaslužni za letošnje slavje Krčanov, lahko brez kančka dvoma uvrstimo tudi Miho Drnovška. Nogometaš, ki domuje zgolj nekaj metrov od Stadiona Matije Gubce, je v letošnji sezoni za Krško odigral 24 ligaških preizkušenj in ob tem prispeval tudi tri zadetke.


Dober teden je od velikega slavja Krškega, ki je po zmagi nad Aluminijem, tri točke in naslov prvakov je v 93. minuti zagotovil David Bučar, rajalo še dolgo v noč. Podobno kot navijači, so se zgodovinskega naslova veselili tudi nogometaši, med njimi je bil tudi Drnovšek, ki se je teden dni po zadnji tekmi ozrl po končani sezoni: “Večina nas je postavljala v spodnji del lestvice, med klube, ki se bodo borili za obstanek, in nas že odpisala pred začetkom sezone, zato nam je bilo nekako še lažje. Zavedali smo se lastne kvalitete, sam sem nas videl pod vrhom lestvice. Osnovni cilj je bil zagotovitev obstanka ter čim višja uvrstitev na lestvici. Ko smo postali jesenski prvaki, so se stvari začele spreminjati. Podzavestno pogleduješ proti vrhu in želiš kar se da dolgo ostati na njem. Sezono smo uspeli končati kot prvi, čeprav smo v zaključku sezone vrh lestvice že izpustili iz rok.”

Foto: Miran Alijagić
“Večina nas je postavljala v spodnji del lestvice.” Foto: Miran Alijagić

Miha je z 28 leti za Slavišo Dvorančičem in Dejanom Urbančem tretji najizkušenejši člen krške zasedbe. Z Urbančem, ki je bil dolga leta tudi član Celja, si delita mesto v osrčju zvezne vrste: “Z Dejanom skupaj na sredini igrišča igrava že nekaj let. Gre za vrhunskega igralca, ki igra zelo pametno in poseduje veliko izkušenj. Mislim, da se sedaj že toliko poznava, da veva kako in kaj ter se znava sporazumeti tudi brez besed. Na igrišču opravljam določene naloge, Dejanu pa prepuščam organizacijo igre, kar se je izkazalo za odlično kombinacijo,” poudarja nogometaš, ki prihaja iz športne družine, saj je starejši brat Žiga dolgo treniral rokomet in bil tudi član mladih reprezentanc Slovenije. Drnovšek pa lepe beseda najde tudi za trenerja Tomaža Petroviča. “Gre za izredno dobrega človeka, ki prisega na pozitivo in je zato tudi odličen motivator. Je trener, ki odlično dela z mladimi nogometaši, zahteva trdo delo in disciplino ter ve, kaj hoče od posameznika, kakor tudi od ekipe. Veliko truda vloži v posameznika.

Tudi po Petrovičevi zaslugi so Krčani v letošnji sezoni naredili velik korak naprej, kar priznava tudi Drnovšek, ki je v preteklosti z izjemo vratarja praktično že izkusil vse ostale pozicije: “Ob prihodu Petroviča smo vsi zelo napredovali na tehničnem področju in popravili veliko stvari v sami igri. Lahko bi rekel, da je trener prestavil letvico višje. Igralci smo to s pridom izkoristili in posledično so prišli tudi rezultati,” je za konec še dejal navijač Rome.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

S pripravami začeli tudi v Lendavi

Poletnega premora je konec tudi v Lendavi, saj je tamkajšnji drugoligaš začel s pripravami…