Po ptujski Dravi in Tolminu so pred dnevi brez trenerja ostali tudi pri kranjski Zarici. Dolgoletni trener Janez Zupančič je vrste kranjskega drugoligaša zapustil po sedmem krogu 2. SNL, rdeče vrage je v zaostali tekmi petega kroga, v katerem so Kranjčani ugnali že omenjene Ptujčane, vodil Robert Marušič, ki pa je bil kljub uspehu predviden kot začasna rešitev.


Včeraj popoldne je vodstvo novinca med drugoligaši potrdilo ime novega stratega. Na klopi Zarice se bo kar nekoliko presenetljivo prvega samostojnega trenerskega poglavja lotil Matjaž Florjančič, ki je bil še do tega poletja dobri dve leti pomočnik reškega stratega Matjaža Keka. A nekdanji reprezentant se je konec junija znašel v paketu Kekovih pomočnikov, ki so po odločitvi nekdanjega selektorja Slovenije zapustili strokovni štab članskega moštva. Nad odločitvijo Mira Vodana, predsednika Zarice, je bil navdušen tudi Janez Zupančič, zdaj že nekdanji trener kluba, ki je na svoji spletni strani med drugim zapisal: “Miro Vodan s sodelavci se ne šali. Še enkrat več je pokazal, da je daleč pred vsemi funkcionarji v nogometu na Gorenjskem, v vseh letih, odkar živim na Gorenjskem in sem imel z njimi opraviti. Dogovoriti se z Matjažem Florjančičem, je res nekaj, kar me je preprosto navdušilo. Drugega, kot da to tudi zapišem, ni mogoče.”

47-letni Florjančič, ki se je še kot najstnik preselil prav v Reko, je kar enajst let igral na Apeninskem polotoku, zdaj pa bo zanimivo videti, kako bo bogate igralske izkušnje iz Serie A prenesel v trenerski poklic. Debi na klopi Zarice jutri popoldne, ko v goste z ravno tako novim trenerjem prihaja Tolmin. Zadnjeuvrščeno moštvo lige je po slovesu Davida Kanalca prevzel Borut Jermol.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Biljenci ostali brez trenerja

Bilje so v minuli sezoni bile eno od prijetnejših presenečenj v 2. SNL, saj so sezono konč…