Obračun spodnjega dela lestvice 2. SNL med ekipama Drave in Beltincev so po težkem boju dobili Štajerci, ki so Prekmurce ugnali z rezultatom 3:2 ter so se z novimi tremi točkami nekoliko oddaljili od dna lestvice.


Zelo zanimiv prvi polčas na Ptuju so obeležili kar trije zadetki, na odmor pa so z izidom 2:1 odšli nogometaši Drave. Ptujčani so obračun začeli odlično in so si že po dvajsetih minutah priigrali dvojno vodstvo, rezultat pa bi, glede na prikazano v tem obdobju igre, lahko bil še višji. Prvi je mrežo gostov v 15. minuti zatresel Malik Bah, za 2:0 pa je štiri minute kasneje po odlični samostojni akciji in strelom z roba kazenskega prostora zabil Fran Šlamberger. Prekmurci so se prebudili šele v zaključku prvega dela in so v zadnjih petnajst minutah prevladali na terenu. Dobra igra se jim je obrestovala z znižanjem na 2:1 v 37. minuti, ko se je po odlični podaji Iva Kuzme z glavo izkazal Mitja Mauko.

V drugem polčasu so najprej dvakrat zapretili Beltinčani, ki pa so v obeh primerih zgrešili cilj, šele prvo pravo priložnost pa smo videli v 67. minuti pred vrati Domna Zvera, vendar pa se je 23-letni čuvaj mreže izkazal z izjemno obrambo in je preprečil veselje Maticu Krašovicu. Ptujčani so s 3:1 povedli devet minut pred koncem rednega dela, ko je Luka Lovenjak izvajal prosti strel z desne strani in pred vrata gostov poslal odličen predložek, ki ga je uspešno zaključil Leon Martinčević. V 87. minuti so se borbeni gostje ponovno vrnili v igro, po podaji iz kota je v zmedi pred domačimi vrati Marka Klasinca ugnal Tilen Klobasa in zabil za 3:2, a na koncu jim je vendarle zmanjkalo časa za kaj več.

NK Drava Ptuj – Beltinci 3:2 (2:1)
Bah (15′), Šlamberger (19′), Martinčević (81′); Mauko (37′), Klobasa (87′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najprej so ga speljali Mariboru, zdaj z njim prekinili pogodbo

Nick Hanik Horvat je igralec, ki je v dresu Maribora navduševal že v kadetskih in mladinsk…