Tudi Krčani dva tedna pred začetkom državnega prvenstva nadaljujejo s sestavo kadrovskega mozaika. Potem ko smo že pred dnevi pisali o tem, da bosta v dresu Krškega v prihodnji sezoni igrala Enes Rujović in Luka Volarič, Olimpija pa je še za eno sezono posodila Tima Čeha, danes razkrivamo še ime tretjega novinca.

Vodstvo Krškega se je za enoletno sodelovanje dogovorilo tudi z Rhemo Obedom, nekdanjim mladincem londonskega Arsenala, ki v članski karieri sicer nikoli ni igral na najvišjem nivoju. V preteklosti se je tako že dokazoval pri singapurskem Geylang Unitedu, grškem Ethnikosu Gazorasu, izraelskem Sektziu, angleškem Sheffieldu, še pred vrnitvijo v domovino pa je bil nekaj mesecev tudi član Rapida iz Bukarešte. Kako pa je prišlo do prestopa v Krško? “V stik s Krškim sem prišel preko svojega zastopnika Sanela Konjevića, slovenskega agenta, ki pokriva tudi Veliko Britanijo, Španijo in Slovenijo ter številne ostale države. Poklical me je in mi dejal, če bi odšel v Slovenijo in tukaj igral za novega prvoligaša,” je za SNPortal dejal 23-letni Anglež nigerijskih korenin, ki se najbolje znajde na položaju zadnjega vezista, lahko pa igra tudi v zadnji liniji. V preteklosti tudi kadetski reprezentant Anglije bo na hrbtu nosil številko pet, za zdaj pa ima o trenerju in soigralcih zgolj dobre besede: “Trener je pameten, dober, ambiciozen in hoče iz vsakega igralca izvleči karseda največ. Soigralci so me izredno lepo sprejeli ter vsi govorijo angleško, kar je zame enkratno.”

Nekaj podobnega velja tudi za stadion in mesto, ki pa ga za zdaj še ni imel časa spoznati: “Rekel bi, da je stadion moderen in zelo lep, pa tudi pomožna igrišča so na ravni mnogih zahodnoevropskih lig. Kraja še nisem spoznal, a se mi zdi Krško mirno mesto, ljudje pa prijazni. Hotel je udoben, v mestu pa so odlične restavracije,” je priznal Obed, sicer prvi temnopolti nogometaš v vrstah Krškega.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Stadiona Z`dežele in Fazanerija z največ gledalci

Pet srečanj 6. kroga Prve Lige Telekom Slovenije si je v živo ogledalo 8351 gledalcev, kar…