Četrti prvenstveni krog bo ponudil precejzanimivih obračunov, v Šmarju pri Jelšah bo domače moštvo gostilo Maribor B, ki sta soseda na lestvici z enakim številom točk, vendar so Mariborčani odigrali tekmo manj. Šmarje je v prejšnjem krogu dobilo pravo lekcijo v Celju, kjer jih je visoko ugnal Šampion, se želi pred svojimi navijači pokazati v bistveno boljši luči. Mariborčani so v letošnjem prvenstvu še vedno neporaženi, vendar so imeli v obeh obračunih kar nekaj težav s tekmeci. Vsekakor gre pričakovati trdo prvenstveno srečanje, kljub temu pa bi bile točke domačega kluba precejšnje presenečenje.

V Brežicah bomo spremljali obračun trenutno vodilnih moštev, Brežičani, sicer novinci med tretjeligaši, bodo gostili celjski Šampion. Če gostje niso presenetljivo na vrhu lestvice, pa je veliko presenečenje trenutno drugo mesto za Brežice. Dobra forma domačinov daje kar nekaj upanja tudi v tem dvoboju, vsekakor pa se Brežičani ne bojijo nikogar, tako da gre pričakovati več kot zanimivo srečanje. Celjani so na edinem gostovanju v letošnji sezoni remizirali pri novincu iz Vidma, zatem pa v domačem srečanju odpihnili Šmarje pri Jelšah. Forma Celjanov je zadvoljiva in glede na izkušnje so v Brežicah vsekakor v rahli prednost.

V Dravogradu pričakujejo novince iz Dobrovc. V taboru Dravograda, ki je imel v uvodu sezone več kot težak razpored, tokrat pričakujejo, da bodo točke ostale doma. A tudi gostje so v vseh treh krogih pokazali kar nekaj nogometnega znanja, tako da v Dravograd ne odhajajo z belo zastavo, ampak po presenečenje in nove točke. V Ravnah na Koroškem bo domači Fužinar gostil Lenart. Korošci so v letošnji sezoni v dobri formi in v tretjem obračunu na domačem igrišču pričakujejo novo zmago. Velika pričakovanja so glede na formo več kot dovoljena, trenutno forma zagotovo daje prednost domačino,, saj imajo v taboru Lenarta veliko težav sploh v fazi napada, saj napadalci nikakor ne najdejo poti do gola.

V Slovenske Konjice prihajajo Podvinci. Konjičani, ki so v zadnji tekmi proti Radljam srečno izvlekli vse tri točke, so pred obračunom samozavestni in si želijo novih točk. Medtem imajo v taboru Podvinčanov veliko težav, saj podobno kot Lenartčani, tudi napadalci Podvincev ne najdejo prave forme, skrb vzbujajoče pa so tudi predstave obrambe, ki je v treh srečanjih dovolila že enajst zadetkov. Kljub temu, da zadnje srečanje proti Fužinarju kaže na dvig forme, bi bile gostujoče točke v tokratnem obračunu kar nekoliko presenetljive, čeprav tudi Konjičani v uvodu nove sezone ne blestijo. V Radlje ob Dravi prihajajo Rogatčani, moštvo Mons Claudiusa. Monsi imajo na svojem računu dve zmagi in šest točk, medtem ko so Radeljčani v novi sezoni še brez točke. V srečanju pred svojim občinstvom si v Radeljčani želijo, da vsaj točka tokrat ostala doma. Gostje prihajajo v Radlje brez kaznovanega Roberta Vrbeka, a glede na formo ne bi bilo presenetljivo, če bi se Rogatčani veselili še tretje zaporedne zmage v letošnjem prvenstvu.

Edini nedeljski obračun bo v dopoldanskem terminu odigran v Vidmu pri Ptuju, kjer bo domači Videm gostil Šmartno 1928. Videmčani so na domačem terenu več kot neugoden nasprotnik, kar so nenazadnje občutili tudi igralci Šampiona, ki so pred dvema tednoma tukaj zgolj remizirali. Šmartno prihaja v Videm z dobro popotnico prejšnjega kroga, ko so v težkem srečanju remizirali z Dravogradom. Srečanje, v katerem izrazitega favorita ni in tako tudi nove tri točke domačega tabora ne bi bile prav nič presenetljive.

Pari četrtega kroga 3. SNL sever:
KOROŠKA DRAVOGRAD – S. ROJKO DOBROVCE (sobota, ob 15:30)
ŠMARJE PRI JELŠAH – MARIBOR B
BREŽICE – ŠAMPION
FUŽINAR NOŽI RAVNE – AJDAS LENART
DRAVINJA – PODVINCI BETONARNE KUHAR (vse v soboto, ob 16:30)
RADLJE – MONS CLAUDIUS (sobota, ob 19:00)
VIDEM – ŠMARTNO 1928 (nedelja, ob 10:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL – zahod, pregled prvega kroga

V včerajšnjem prvem krogu v tretji nogometni ligi – zahod, je bilo odigranih vseh se…